Презентація «Небесня Сотня»

Про матеріал

20 лютого Українці шанують майданівців, які віддали свої життя за ідеали Революції гідності – Небесну Сотню – вважають, що їхні душі потрапили до раю, і з неба Сотня продовжує охороняти Україну. Сотні історій, сотні людських життів, сотні героїв! Ми їх згадуємо, бо не маємо права забувати!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧЕТВЕРТА РІЧНИЦЯ КРИВАВИХ РОЗСТРІЛІВ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

В Україні вшановують героїв Криваве Водохреще: на Майдані вшанували перших загиблих у січні 2014 року Небесної сотні – людей, які вийшли на мирний протест і загинули від снайперських куль у самому центрі столиці чотири роки тому.

Номер слайду 5

День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.20 лютого визначено пам’ятним днем указом президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року.

Номер слайду 6

З чого все починалось?21 листопада 2013 року, після того, як уряд Азарова-Януковича оприлюднив рішення щодо призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС, люди вийшли на акції протесту. Того ж вечора на майдан Незалежності прийшло близько двох тисяч осіб.

Номер слайду 7

Проте, безповоротним моментом в українській історії став день трагічного побиття студентів. Це сталося в ніч з 30 листопада на 1 грудня. Саме після силового розгону студентів протестні акції набули масового характеру і переросли з проєвропейських на антиурядові, антивладні. На мітинги почали виходити сотні тисяч українців. І кожного разу кількість людей на майданах по всій країні зростала, а Революція Гідності (листопад 2013 – лютий 2014) набирала обертів.

Номер слайду 8

18-21 лютого – це дні поновлення силового протистояння, саме тоді почались масові криваві зіткнення зі значними людськими жертвами.

Номер слайду 9

18 лютого. Близько 19 години почався штурм Майдану з боку Європейської площі. З Інститутської почали застосовувати водомет. Пізніше, біля "Стели" почали застосовувати запалювальну суміш. Опівночі загорівся Будинок профспілок.

Номер слайду 10

19 лютого. Переговори лідерів опозиції з Віктором Януковичем, що тривали до 2-ї години ночі 19 лютого пройшли безуспішно — Янукович вимагав від протестувальників залишити територію Майдану. Протягом доби ситуація на Майдані лишалася напруженою. О 2-ї ночі пожежники розпочали гасіння пожежі в Будинку профспілок, проте остаточно загасити пожежу вдалося лише вранці наступного дня.

Номер слайду 11

20 лютого. Вранці 20 лютого протестувальники перейшли у наступ. О 8:30 вдалося зайняти приміщення міністерства Агрополітики, близько 10-ї звільнили Жовтневий палац та Український дім. Силовики на вулиці Інститутській стріляли в наступаючих на них прихильників Майдану. До 14-ї години число загиблих становило 35 осіб, а о 17-й повідомлялося про 60 загиблих. Всього під час сутичок загинули 73 протестувальники та 11 правоохоронців. Загалом постраждало понад 600 людей. Того дня було вбито найбільше активістів.

Номер слайду 12

День 20 лютого став переломним у вирії подій Революції Гідності.

Номер слайду 13

21 лютого 2014 року українська влада юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того ж дня відбулися прощання з Героями Небесної сотні.

Номер слайду 14

У результаті кривавих протистоянь активістів та силовиків 22 лютого Верховна Рада відсторонила від виконання обов'язків президента Віктора Януковича. Тоді ж призначили дострокові президентські вибори на 25 травня 2014 року.

Номер слайду 15

Вшанування пам'ятіПісля завершення боїв 18-20 лютого в наступні дні тисячі українців вийшли на частину вулиці Інститутської, щоб вшанувати пам'ять загиблих тут героїв Небесної сотні. Вулицю було встелено квітами, а згодом на ній почали з'являтися пам'ятники полеглим. В усіх куточках України називають площі, вулиці й сквери на честь Небесної сотні, а також пропонують зводити пам’ятники, вшанувуючи героїв Майдану.

Номер слайду 16

Кривава зима 2014…

Номер слайду 17

Сутички з поліцією

Номер слайду 18

В хід пішли коктейлі Молотова

Номер слайду 19

У КМДА відспівують перших загиблих

Номер слайду 20

У протестувальників почали стріляти

Номер слайду 21

У майданвців стріляла "Чорна Рота" "Беркуту"

Номер слайду 22

Кулі пробивали металеві щити

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

pptx
Додано
19 лютого 2018
Переглядів
2946
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку