презентація "Нептун"

Про матеріал
Презентація "Нептун"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НЕПТУНКононович Юлія

Номер слайду 2

Нептун. ВІДКРИТТЯ: Відкритий у 1846 році Йоганном Галлє та Генріхом Д’Аррестом. ВІДСТАНЬ ВІД СОНЦЯ 2 793 000 000 км. ЕКВАТОРІАЛЬНИЙ ДІАМЕТР49 527 км. МАСА17 мас ЗемліСУПУТНИКІВНе менше 13 ТРИВАЛІСТЬ РОКУ164,79 земного року. Нептун – бог води у давніх римлян. Нептун. Земля

Номер слайду 3

Нептун і планети Сонячної системи. Нептун є найбільш далекою планетою Сонячної системи. Його орбіта проходить з відривом приблизно 4,5 млрд км від Землі. Нептун здійснює один оберт навколо Сонця за 164 роки. Таким чином, якщо рахувати за нептуніанським календарем, з моменту відкриття планети пройшло трохи більше одного місцевого року.

Номер слайду 4

Нептун відвідував лише один космічний апарат. Через дуже значне віддалення від Землі, Нептун є вкрай важкою метою вивчення. За всю історію його поки що відвідував лише один космічний апарат. Ця честь випала зонду Voyager 2, який виконав близький проліт восьмої планети в серпні 1989 року.

Номер слайду 5

Нептун є крижаним гігантом. За своєю внутрішньою будовою планета нагадує Уран. У той час як атмосфера Нептуна в основному складається з водню та гелію, у його мантії домінують вода, метан та аміак. У центрі знаходиться кам'яно-крижане ядро. Астрономи виділяють такі об'єкти в окрему категорію крижаних гігантів.

Номер слайду 6

Нептун. Нептун дуже схожий на Уран. Ці дві планети мають майже однакові розміри і хімічний склад. Але Нептун має більш ефектний вигляд завдяки смугастій блакитній атмосфері й окремим темним тайфунам на його поверхні

Номер слайду 7

Нептун має кільця. Нептун має власну кільцеву систему, що складається з п'яти основних кілець. Вони набагато менші і тьмяніші від знаменитих кілець Сатурна і в основному складаються з частинок, швидше за все покритих органічним матеріалом, що надає їм червонуватий відтінок.

Номер слайду 8

Цікаві факти: На Нептуні йдуть дощі з діамантів. У міру занурення вглиб Нептуна температура і тиск у його надрах стрімко наростають. Результати комп'ютерного моделювання говорять про те, що на глибині близько семи тисяч км вони досягають такої величини, що метан розпадається на елементи, що його складають: вуглець і водень. Легший водень піднімається в атмосферу Нептуна, а вуглець під впливом довкілля перетворюється на кристали алмазу і потім повільно опускається до ядра планети. На Нептуні дмуть найшвидші вітри в Сонячній системіНептун є домом для найшвидших вітрів у Сонячній системі. Їхня максимальна швидкість досягає 2400 км/год. Це приблизно вдвічі більше швидкості звуку Землі. Швидше за все, такі потужні вітри пов'язані з теплом, що виходить із надр планети. Справа в тому, що Нептун випромінює у 2,61 рази більше енергії, ніж отримує від Сонця. Точна природа джерела внутрішнього тепла планети поки залишається предметом дискусій серед астрономів.

Номер слайду 9

Нептун втратив майже всі супутники. На відміну від інших планет-гігантів, кожна з яких має сімейство з декількох масивних місяців, у Нептуна є лише один дійсно великий супутник - Тритон. При цьому, Тритон рухається ретроградною орбітою навколо планети. Це говорить про те, що в далекому минулому він був захоплений гравітацією Нептуна і спочатку сформувався в зовсім іншому регіоні Сонячної системи. Астрономи вважають, що захоплення Тритона призвело до повної дестабілізації споконвічного супутникового сімейства планети. Це призвело до низки грандіозних зіткнень, у ході яких «рідні» місяці Нептуна виявилися зруйнованими. Згодом із їхніх уламків зібралося кілька невеликих супутників, які досі обертаються навколо планети.

Номер слайду 10

У майбутньому Нептун знищить Тритон. Втім, хоча Тритон і пережив усі великі супутники Нептуна, у майбутньому на нього теж чекає незавидна доля. Результати спостережень свідчать, що він поступово наближається до планети. Згодом супутник перейде межу Роша. Після цього гравітація Нептуна розірве Тритон на величезну кількість частин. Вони утворюють навколо планети гігантське кільце, яке за своєю масою та розмірами перевершуватиме кільця Сатурна. Надалі уламки Тритона поступово випадуть на Нептун.

pptx
Додав(-ла)
Кононович Юлія
Пов’язані теми
Астрономія, Інші матеріали
Додано
10 січня 2023
Переглядів
3658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку