Презентація "Нерівномірність економічного розвитку субрегіонів та зв’язки України з країнами Америки"

Про матеріал
Презентація "Нерівномірність економічного розвитку субрегіонів та зв’язки України з країнами Америки"Презентація "Нерівномірність економічного розвитку субрегіонів та зв’язки України з країнами Америки"Презентація "Нерівномірність економічного розвитку субрегіонів та зв’язки України з країнами Америки"Презентація "Нерівномірність економічного розвитку субрегіонів та зв’язки України з країнами Америки"Презентація "Нерівномірність економічного розвитку субрегіонів та зв’язки України з країнами Америки"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нерівномірність економічного розвитку субрегіонів та зв’язки України з країнами Америки

Номер слайду 2

До високорозвинених країн регіону Міжнародний валютний фонд зараховує США й Канаду, які належать до держав «Великої сімки» і є економічними лідерами світу. Це найрозвиненіший субрегіон Америки й світу площею майже 20 млн км2. За рівнем соціально-економічного розвитку вони досить однорідні

Номер слайду 3

Група країн Південної та Центральної Америки й Карибського басейну належить до середньорозвинених. Вони менш однорідні, зі значними коливаннями показників ВНП на одну особу. Тому серед них виділяють країни із соціально-економічним розвитком дещо вищим і нижчим за середній.

Номер слайду 4

До першого підтипу належать Бразилія, Аргентина, Мексика, Уругвай, Чилі, які швидко й стабільно розвиваються та поступово наближаються до групи високорозвинених країн. Політична й економічна залежність від інших держав, воєнні дії гальмують їхній розвиток.

Номер слайду 5

Другий підтип формують країни Америки з нижчим за середній рівнем розвитку економіки. На відміну від попередніх, вони характеризуються внутрішньою політичною нестабільністю й наявністю впливових сил, які перешкоджають проведенню реформ у країнах.

Номер слайду 6

Країни Центральної Америки й Карибського басейну (Гаїті, Гондурас, Нікарагуа, Гватемала), які належать до країн, що розвиваються, фактично є постачальниками сировини для розвинених держав. Тут здебільшого панують низький освітній рівень, злидні, корупція, злочинність, політична та економічна залежність від інших країн, які не створюють передумов для розвитку економіки.

Номер слайду 7

На території Американського континенту збереглася соціалістична країна, держава з авторитарною владою й планово-адміністративною економікою — Куба . Колись одна з найбагатших країн Центральної Америки й Карибського басейну, вона за часів комуністичного режиму перетворилася на одну з найбідніших.

Номер слайду 8

Низка країн Центральної Америки обрали інший шлях розвитку суспільства й досягли значних успіхів. Наприклад, Коста-Рика створила в країні «екологічний рай», де не можна будувати споруди вищими за пальми. Туристів з усього світу приваблює незаймана тропічна природа.

Номер слайду 9

ЗВ'ЯЗКИ УКРАЇНИ З КРАЇНАМИ АМЕРИКИОсновними торговельними партнерами України в Америці є США, Бразилія, Канада, Мексика, Аргентина й Куба, а США є ще й стратегічним партнером. Зв’язки нашої держави зі США не обмежуються лише торгівлею. Розвивається культурно-гуманітарне, науково-технічне, військово-політичне співробітництво. США також є провідним інвестором в економіку нашої країни. Велику роль у відносинах України з країнами Америки відіграє українська діаспора.

Номер слайду 10

До країн Америки Україна експортує переважно мінеральні добрива, чорні метали, машини й обладнання, літаки, шини, зерно. Крім того, до Мексики, Куби та деяких інших країн Південної, Центральної Америки й Карибського басейну наша країна продає зерно. Натомість вона отримує фармацевтичні продукти, каву, тютюн, банани, рибу та морепродукти тощо.

Номер слайду 11

ВИСНОВКИСубрегіони Америки характеризуються різним рівнем економічного розвитку. До високорозвинених країн регіону належать США й Канада. У Південній Америці виділяють групу середньорозвинених країн зі значними коливаннями показників ВВП. Серед них виокремлюють країни із соціально-економічним розвитком, дещо вищим за середній (Аргентина, Уругвай, Чилі, Бразилія, Мексика) і нижчим за середній (Парагвай, Колумбія, Венесуела, Болівія, Еквадор).

Номер слайду 12

• Окремі країни Центральної Америки й Карибського басейну фактично є сировинними донорами інших держав. У цьому регіоні існує авторитарна держава з планово-адміністративною економікою — Куба. Окремі країни обрали специфічний шлях розвитку країн-«готелів», країн- «банків», країн-«казино», країн-«офшорів» тощо.• Зв'язки України з країнами регіону не обмежуються торгівлею. Розвивається культурно-гуманітарне, науково-технічне, військово-політичне співробітництво. США є стратегічним партнером України. Важлива роль у відносинах України з країнами Америки належить українській діаспорі.

Номер слайду 13

Джерела. Підручник з Географії (профільний рівень). 10 клас. Довгань - Нова програма. Географія (Кобернік, Коваленко) 10 клас 2018 Географія (Гільберг, Савчук, Совенко) 10 клас 2018

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Скоробагата Людмила Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
11383
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку