Презентація "Неймовірні явища природи"

Про матеріал
Презентація " Неймовірні явища природи " з предмету " Я досліджую світ" знайомить дітей із незвичайними явищами , які бувають в природі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НЕЙМОВІРНІ ЯВИЩАПРИРОДИ

Номер слайду 2

Давним-давно людина, не розуміючи походження певних явищ, наділяла природу магічними властивостями. Грози, урагани, зливи навіювали страх, розпалювали уяву та викликали нестримне бажання пояснити їх виникнення. Багато дивного, незвіданого і незрозумілого людині залишається в природі і досі.

Номер слайду 3

Полярне сяйво, безумовно, найпрекрасніше природне явище. Колись люди вірили, що сяйво — це танець богів. Вчені ж запевняють, що воно виникає від взаємодії заряджених частинок Сонця із магнітним полем Землі. Найбільш чіткі та мальовничі картини сяйва можна спостерігати з Лапландії та Північної Скандинавії

Номер слайду 4

Природа цього загадкового явища досі не вивчена. Колись такі блискавки називали вогняними кулями. Вони з’являлися у будинках і навіть у літаках. Їх поведінка непередбачувана: яскраво-червоні чи жовтогарячі кулі просочуються крізь найменші щілини в стінах або склі. Ці блискавки то завмирають у повітрі і зникають, то несуться кудись зі швидкістю 8-10 м/с.

Номер слайду 5

Зображення на горизонті — це зовсім не річка і не озеро, а всього лише оптичний обман зору! Міражі — наслідок жаркого клімату.

Номер слайду 6

Це унікальне явище ПОВЗУЧІ КАМЕНІ можна побачити на дні сухого озера Рейстрек-Плайя в Долині Смерті (США, штат Каліфорнія). Рухаючись у різних напрямах, а іноді ще й перевертаючись, камені залишають за собою сліди протяжністю десятки кілометрів.

Номер слайду 7

Іноді після дощу, коли повітря насичене вологою і світить сонце, погляд зачаровує небесна красуня-веселка. Послідовність кольорів у будь-якої райдуги завжди однаковий : червоний, оранжевий, жовтий, зелений, блакитний, синій і фіолетовий.

Номер слайду 8

Запаливши вогнище високо в горах, можно побачити вражаючий ефект ГлоріЇ. На низьких хмарах з’явиться твоя тінь з яскравим ореолом навколо голови.

Номер слайду 9

Таке неймовірне видовище, як ЗОРЯНИЙ ДОЩ відкривається перед нами, коли згорають метеорити, проходячи крізь атмосферу Землі. Цікаво, що завдяки космічному пилу та залишкам метеоритів маса Землі щороку збільшується на 5 млн тонн.

Номер слайду 10

Це явище вперше помітили моряки — під час грози чи бурі на щоглах з’являлися яскраві кулі світла. Вогні Святого Ельму здатні пошкодити електричні та радіопристрої.

Номер слайду 11

Це фантастичне явище виникає під час високої задимленості чи вологості повітря. Так жителі Канади під час лісових пожеж спостерігали блакитний місяць протягом тижня.

Номер слайду 12

Вогняна райдуга утворюється вкрай рідко. Вона виникає, коли Сонце піднімається вище 58°С над горизонтом, та на небі є перисті хмари. Їх кристали переломлюють сонячні промені, і з’являється веселка, дуже схожа на справжнє вогнище! 

Номер слайду 13

Спілкування з природою дає найбільшу радість, викликає найпалкішу любов до рідного краю, до життя. Ми повинні берегти природу, охороняти її багатства.

pptx
Додав(-ла)
Zinchenko Vera
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
30 січня
Переглядів
103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку