Презентація «Незвичайні пам'ятники України»

Про матеріал

У презентації подана інформація про чудернацькі пам'ятники, які дивують не лише українців, а й також гостей нашої країни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незвичайні пам'ятники України

Номер слайду 2

Чого тільки не вигадає людська уява, яких тільки чудес не створять руки майстрів? Нестримна фантазія вітчизняних скульпторів породжує чудернацькі пам’ятники, які дивують не лише українців, але і численних гостей нашої країни.

Номер слайду 3

Ось такий незвичайний пам’ятник галушці побудували в історичному центрі Полтави. А символізує він достаток і благополуччя в сім’ї. Відкриття незвичайної пам’ятки присвятили Дню народження відомого письменника Миколи Гоголя, який на весь світ прославив галушку.

Номер слайду 4

Пам'ятник українському варенику встановлено у  Черкасах біля готелю "Росава" в 2006 р. Уособлюючи добродушний український народ, козак Мамай розсівся на постаменті з величезним глечиком вареників і пляшкою варенухи біля ніг- все це на тлі величезного глиняного вареника. Кажуть що на відкритті пам'ятника був присутній справжній вареник з картоплею вагою більше 70 кг!

Номер слайду 5

Цікава скульптурна композиція закоханих ліхтарів розташована на Майдані Незалежності в Києві. Авторові дивовижно точно вдалося передати образ прекрасного, світлого почуття — кохання. Ці симпатичні ліхтарі одразу полюбилися місцевим жителям та гостям столиці, які з радістю фотографуються на їх фоні.

Номер слайду 6

Пам’ятник українській національній валюті — гривні — звели перед центральним офісом Промінвестбанку в Донецьку. Величезна «золота» монета періодично обертається навколо своєї осі, чим приваблює цікаві погляди перехожих.

Номер слайду 7

Друзі! Зізнайтесь, Ви коли-небудь заздрили? У Бердянську існує навіть пам’ятник цьому капосному почуттю. Заздрість та жадібність символізує величезна жаба, котра немов душить, коли виникають подібні відчуття. А вага цієї земноводної аж 250 кілограмів!

Номер слайду 8

Бронзові «Черевики страхового агента, який стоптав їх у пошуках клієнтів» 92-го розміру неабияк розважать Вас, якщо завітаєте на вулицю Білоруську в Києві. Черевики мають довжину 80 сантиметрів та важать по 90 кілограмів кожен. Одразу після відкриття «черевики» записали до реєстру рекордів України як найбільше взуття, яке можна приміряти.

Номер слайду 9

Милуючись цим пам’ятником, не можна не розчулитися. Фігура молодої жінки з сином, яка виглядає чоловіка з моря, — це пам’ятник усім дружинам, сестрам, матерям, які залишаються на березі та чекають на тих, хто в морі.

Номер слайду 10

Близько 10 порід риб, морський коник та краб, що потрапили в сіті, прикрашають композицію «Дари моря» в Одесі.

Номер слайду 11

Пам’ятник створювали 300 майстрів із 20 країн світу під час фестивалю ковалів у Івано-Франківську. Висота його сягає 3 м, діаметр — майже 2 м. Композицію прикрашають 12 металевих променів із ангелів, дзвіночків та жучків.

Номер слайду 12

Пам’ятник загиблим байкерам. На висоті 7,5 м встановлена бронзова фігура юного байкера, що мчить на мотоциклі. На бетонній опорі, висотою 11,5 м, можна написати ім’я друга-байкера.

Номер слайду 13

Пам’ятник напіврозкритим каштанам у Маріїнському парку в Києві виглядає гармонійно і природньо, адже каштани віддавна вважаються символом столиці. Насправді ж він присвячений київським мамам і новонародженим дітям. Виготовлено пам’ятник із бетону, пофарбовано у  мідний колір.

Номер слайду 14

Пам’ятник бджілці-трудівниці розташований біля сучасного драматичного театру на бульварі Шевченка. Автор ідеї - Богдан Васильович Рудко, відомий пасічник Тернопільщини, житель села Петриків, того самого, «біля якого розташований Тернопіль»

Номер слайду 15

Шеститонний бронзовий Пам’ятник жабі встановлено біля Музею води в Хрещатому парку Києва, де він відмінно вписався в місцевий ландшафт. Жаба дуже оригінальна за оформленням. Передніми лапками вона стоїть на монетах. Заглянувши їй в пащу, можна побачити ще одну мордочку – з очками, носом і ротом, яким служить щілина для грошей. Дехто вважає, що це гланди і язик жаби. Автор скульптури Олег Пінчук жабу асоціює виключно з багатством, а ніяк не з заздрістю. Саме тому пам’ятник наділили майже чарівними якостями.

Номер слайду 16

Жаба має власний секрет: вся ця багатотонна конструкція – це скарбничка, куди можна кидати гроші. Для цього в тілі жаби пророблені спеціальні щілини – під язиком і під очима. Більш того, вона влаштована так, що коли вага кинутих всередину грошей перевищить задану межу, спрацює механізм і щасливчику під ноги вивалиться цілий скарб. Автори проекту вважають, що в ківш влізе 8,5 млн. гривень!

Номер слайду 17

Пам’ятник рюкзаку встановлений у дворі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Скульптурна композиція виготовлена з чорного металу. Це перший в світі пам’ятник, присвячений такій важливій для туристів і мандрівників речі. Ініціаторами встановлення пам’ятника стали випускники та студенти факультету. Рюкзак з чорного металу виготовлений майстром художньої ковки з Зимової Води і встановлений на постамент з піщанику. Металевий рюкзак споряджений усім найнеобхіднішим: до нього прикріплений намет, спальник і пара черевиків.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Пам’ятник кавуну “виріс” на міській набережній Голої Пристані на Херсонщині, де проходить щорічний фестиваль «Солодке диво». Вага ягідки сягає близько 1,5 тонни. Пам’ятник покликаний не лише увіковічнити цей смачний символ, але й затримати туристів.

Номер слайду 20

Пам’ятник сажотрусу розміщено високо-високо на одному зі дахів Львова. Скульптор — Володимир Цісарик. Це дуже незвичний пам’ятник володарю давньої професії, здебільшого забутої в сучасному світі. За стародавнім повір’ям, доторкнутися до ґудзика сажотруса — на щастя! А ще кажуть, що коли попасти йому у капелюх монеткою, то виконається загадане бажання.

Номер слайду 21

Незвичайний пам’ятник встановлено в невеликому місті Кам’янка-Дніпровська на центральній площі. Скульптура «Слава помідору!» з’явилась в 2009 році, вона виглядає яскраво і дуже цікаво. Кам’янка-Дніпровський район Запорізької області спеціалізується на вирощуванні цієї культури. Місцеві жителі називають помідор «овочем-годувальником» і тепер увічнили його в камені.                                  

Номер слайду 22

Сам помідор являє собою кулясту фігуру червоного кольору вагою 600 кг. Його встановлено на невеликий постамент з дикого каменю на майданчику, що нагадує шахову дошку. Помідор виглядає мило і смачно, тому люди, що проїжджають мимо, не можуть не зупинитися, щоб сфотографуватися біля цього пам’ятника.

Номер слайду 23

Пам’ятником на честь мамонта можна помилуватися на околиці села Кулішівка на Сумщині. Восени 1839 року тут було знайдено два повні скелети мамонтів. Також виявлено кістки інших тварин льодовикового періоду: великоротого оленя, шерстистого носорога, диких коней. Історики припускають, що тут колись була стоянка первісних людей. На відзначення цього наукового відкриття й спорудили у 1841 році пам’ятник мамонтові. Він і досі є одним із найоригінальнішим у світовій історії.

Номер слайду 24

Нещодавно на вулиці Городецького, навпроти кінотеатру «Україна» в Києві,  був відкритий пам’ятник мурашці. Автор пам’ятника – відомий скульптор Дмитро Ів.  Кожен українець – трохи мураха, вважає майстер.  На думку автора, українська  людина так само, як і ця комаха, працьовита, сильна і наділена  інтелектом, а при необхідності здатна разом з товаришами захистити своє житло і від великого хижака. 

Номер слайду 25

Бронзовий мураха на гранітній підставці  стане не лише  прикрашати собою сквер, а й приносити людям удачу або щастя. Щоб дізнатися, що напророкує мураха – досить покрутити монетку, що затиснута в його в лапках, і переконатися, що гарні часи – на порозі.

Номер слайду 26

В Україні є місто Ніжин. Воно відоме далеко за межами нашої держави. Місцеві городники навчилися вирощувати дуже смачні огірки. Саме вони прославили це маленьке містечко. А його мешканці навіть поставили пам’ятник огірку.

Номер слайду 27

Пам’ятник являє собою скульптурне зображення погрібця (льоху) та діжки з ніжинським огірком. Сам огірок, з граніту зеленого кольору, важить понад 50 кілограмів, а брилу, з якої він зроблений, привезли аж з Італії. Автор проекту – місцевий митець Леонід Воробйов. Згідно з повідомленням, поширеним під час відкриття пам’ятника, на той час це був перший пам’ятник овочу на території України.

Номер слайду 28

Навряд чи вам вдасться знайти хоча б одного українця, який би не любив дерунів. І ось на радість всім шанувальникам цієї страви в м. Коростень Житомирської області  з’явився пам’ятник дерунам – досить незвична та оригінальна скульптура. Пам’ятник представляє  з себе кошик з дерунами, встановлений на постаменті з сірого і червоного граніту, здобутого в Коростенскому районі.

Номер слайду 29

Нещодавно на вулиці Артема, у Києві, з'явилася скульптура „Ожилий сірник” висотою 4 метри. Основа пам'ятника пофарбована під дерево, а верх зроблений чорним, ніби обвугленим. Скульптура виготовлена із сталі. Її автор Володимир Білоконь витратив на неї 160 кг металу і близько $1 тис. власних грошей. 

Номер слайду 30

Пам'ятник чайці-господині «Чайка-господиня» розправила свої крила над курортом ще у 2009 році. Цей птах, що літає над хвилями, є символом Азовського узбережжя і найбільшого міста Приазов'я.

Номер слайду 31

На цій тендітній рибці тримається благополуччя всього Приазов'я. Хто б міг подумати, що одного разу він стане героєм, що врятує тисячі життів. На згадку про це вдячні жителі увічнили бичка у бронзі і зробили візитною карткою свого міста. Це, мабуть, найвідоміший пам'ятник Бердянська.

Номер слайду 32

У народі цього роботягу охрестили дядьком Васею. Його люблять і поважають, адже він лицар гайки і розвідного ключа. Насправді, популярність пам'ятника сантехніку крокує далеко попереду і вже давно покинула межі Бердянська. Приїжджі охоче з ним фотографуються і дають прикурити.

Номер слайду 33

Пам'ятник «Граблі. Бердянський успіх» Це не просто пам'ятник сільхозінструменту. Це символ, алегорія і діюча модель. Всупереч відомій приказці, яка вчить нас остерігатися злощасних граблів, на ці граблі наступати можна і навіть потрібно. Завдяки спеціальному механізму, інструмент фіксується на середині шляху до тіла і не може вдарити, зате допомагає уникнути помилок у житті.

Номер слайду 34

Ще один пам'ятник у центральній частині міста на цей раз присвячений туристам або навіть швидше їх багажу. За задумом автора проекту, ці купи кам'яних брил залишилися фактично недоторканими. Їх обробили спеціальними металевими заклепками і додали кілька незамінних атрибутів пляжного відпочинку – парасольку, ласти і кепку.

Номер слайду 35

На одній з таких валіз можна помітити колорадського жука. Для тих, хто не в курсі, бердянці звикли так жартома називати туристів, які щорічно наводнюють курортне містечко.

Номер слайду 36

Пам'ятник дачникам – мабуть, найнезвичайніша скульптура у Бердянську і підносять їй не квіти, як це зазвичай прийнято, а овочі і фрукти. Для жителів міста, де у кожного четвертого є город або заміська ділянка, статуя є досить актуальною.

Номер слайду 37

Відкриття скульптури приурочили до Дня городника і садівника, а сам пам'ятник встановили біля автобусної зупинки, звідки відправляється більшість дачних маршрутів.

Номер слайду 38

Щастя, виявляється, можна зробити з бронзи. У всякому разі, саме так вчинили у Бердянську. За словами автора скульптурної композиції, над тим, як потрібно зобразити пам'ятник, довго думати не довелося.

Номер слайду 39

Адже велосипед – бажаний подарунок для кожної дитини, принаймні, так було раніше. Тепер збільшена копія дитячого триколісного велосипеда прикрашає головну вулицю міста і радує всіх його мешканців.

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку