Презентація "Німеччина у 1945-2011 роках" з всесвітньщї історіїї

Про матеріал

Презентація призначення для розкриття теми "Німеччина у 1945-2011 роках" в 11 класі на уроках всесвітньої історії. Містить додатковий маттеріал, сприяє розвитку логічного мислення, виховує толерантність, інтерес до країн ЄС.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Німеччина у 1945-2011 рр.

Номер слайду 2

План: Розкол Німеччини на ФРН і НДРФРН у 1950. «Економічне диво»Особливості розвитку НДР у 1949-1990 Об’єднання Німеччини. Сучасна Німеччина

Номер слайду 3

Німе́ччина (нім. Deutschland) — країна в Центральній Європі, демократична федеративна республіка. Герб. Розташування на картіПрапор. Столиця: Берлін. Канцлер: Ангела Меркель. Оф. мова: німецька. Валюта: дойчмарка

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Як виглядала Німеччина після 2 СВ – ретро фото. Що ми бачимо на цьому зображенні? Які висновки можна зробити?

Номер слайду 6

Бліц-питання: Які країни, на вашу думкумогли входити до КонтрольноїРади, яка керувала Німеччиною?(СРСР, США, ВБ, та Франція)

Номер слайду 7

Країни союзниці починають ділити Німеччину. Спочатку це США та ВБ, згодом Франція, а потім СРСР. У результаті країну поділено на 4 зони, а Берлін – на чотири секції. Мета: відновити економіку, та встановити демократію. Наслідки: грошова реформа = введено нову грошову одиницю. стабілізовано економіку зупинено інфляцію зникнення «чорного ринку»Як Ви вважаєте, чи правильною була політика Контрольної Ради у післявоєнні роки?

Номер слайду 8

Зони контролю в НімеччиніПротиріччя щодо майбутнього Німеччинивсе більше посилювалися. Між США, ВБ та Францією з однієї сторони, та СРСР з іншої. Протистояння призвело до утворення ФРН І НДР.

Номер слайду 9

Процес формування ФРН

Номер слайду 10

Ми всі живемо під одним небом, проте горизонт у всіх різний… Таке враження, що деякі люди тричі стояли в черзі, коли Бог роздавав дурість. К. Аденауер, федеральний канцлер ФРН

Номер слайду 11

Процес формування НДР

Номер слайду 12

Уряд К. Аденауера взяв курс на європейську інтеграцію. У 1952 р. на території ФРН був скасований окупаційний режим. У 1955 р. ФРН стала членом НАТО, потім увійшла в ЄЕС, де вона, як найбільш індустріально розвинута країна, почала відігравати провідну роль. Відбулося історичне примирення з Францією, з якою Німеччина тричі воювала за останні 70 років. З іншого боку, уряд ФРН прагнув нормалізувати відносини із СРСР. У 1955 р. були встановлені дипломатичні і торгові відносини між двома країнами.1954 р. західні держави уклали з ФРН угоди, згідно з якими. Західній Німеччині дозволялося сформувати армію – бундесвер. ФРН добровільно відмовлялася від виробництва ядерної, хімічної та бактеріологічної зброї. Політичний курс Аденауера

Номер слайду 13

Передумови західнонімецького «економічного дива»

Номер слайду 14

Видатним «архітектором» німецького «економічного дива» був Л. Ерхард, міністр економіки в уряді К. Аденауера. Він разом із групою неоліберальних економістів у 1950-ті рр. розробив і реалізував доктрину «соціального ринкового господарства». Її основні принципи:приватна власність на засоби виробництва; відмова від централізованого планування; заохочення прямих взаємин робітників і підприємців; самостійність і відповідальність бізнесу; створення умов з боку держави для вільної конкуренції; активна державна політика у сфері здійснення соціальних програм. цій доктрині на першому місці стояла не держава, а людина.

Номер слайду 15

Наслідки: Виробництво товарів широкого вжитку в 1950-ті рр. збільшилося вдвічі. Практично зник «чорний» ринок. З'явилася надійна валюта - дойчмарка. У 1954-1956 рр. промислове виробництво зросло на 39% . У 1956 р. рівень виробництва був перевищений у цілому більш ніж удвічі відносно 1936 р. Активна соціальна політика привела до стабільності в суспільстві.  Закордонні капіталовкладення ФРН у 1956 р. склали 9 млрд марок.  У країні значно скоротилася кількість безробітних, життєвий рівень насе-лення швидко підвищувався, і незабаром за цим показником ФРН наздог-нала провідні західні країни.

Номер слайду 16

ФРН У 1960 - 1980-ті рр.

Номер слайду 17

Новий уряд приділив увагу соціальним питанням: були збільшені зарплати і пенсії, на підприємствах створювалися виробничі ради, які обмежили владу підприємців. Уряд побоювався зростання екстремізму. У 1972 р. бундестаг прийняв закон що одержав назву «Про заборону на професії». Представникам радикальних політичних течій і комуністам, заборонялося займати посади на державній службі, в освіті тощо.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Особливості розвитку НДР Форми протесту проти правлячого режиму були різними, але найбільш поширеною стала втеча у ФРН.

Номер слайду 20

У 1961 р. в столиці НДР була побудована Берлінська стіна. Що на вашу думку зображено на фото? Що ви можете сказати про стан населення?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

З жовтня 1990 р., відповідно до статті 23 Конституції ФРН, було проголошене приєднання НДР до ФРН. Нова Німеччина стала членом НАТО. Берлінську стіну було зруйновано.1

Номер слайду 23

2 Відтворення єдиної Німеччини відбулося мирним демократичним шляхом. Геополітична обстановка у світі зазнала кардинальних змін.

Номер слайду 24

Що ви відчуваєте, коли дивитесь на це фото?3 FREEDOM (англ.) - свобода

Номер слайду 25

ОБ'ЄДНАНА НІМЕЧЧИНА НА РУБЕЖІ СТОЛІТЬПроблеми об'єднаної Німеччини полягали, в першу чергу, в подоланні економічної відсталості східнонімецьких земель, необхідності формування в них ринкових відносин. Ринкові перетворення вимагали гігантських капіталовкладень на нових землях. Витрати на економіку східної частини країни тільки в 1993 р. становили 182 млрд марок. Уряд обіцяв приділити увагу зниженню податків, реформуванню ринку праці, модернізації державного сектору економіки.

Номер слайду 26

Німеччина на початку XXI століття.

Номер слайду 27

Люди, які кажуть відверто, можуть передати співрозмовнику навіть протилежну точку зору. Питання не в тому, чи можемо ми змінитися, питання в тому, настільки швидко ми це можемо зробити. Ангела Меркель, головний канцлер Німеччини2005-20016 р.

Номер слайду 28

На сьогодні економічний потенціал Німеччини залишається одним з найпотужніших у світі поряд із США Японією та Китаєм. У демократичній Німеччині побудована правова держава і сформоване громадянське суспільство, Громадянам країни забезпечений надійний соціальний захист.

Номер слайду 29

Висновки: Шлях розвитку Німеччини після 2 СВ був непростим і навіть складним. Але пройшовши через розкол на дві частини, економічні кризи та післявоєнну розруху, цій країні, хоч вона й виплачувала велику кількість репарацій, вдалося встати з колін і набути світової міцності. Нам, як українцям, залишається тільки вчитися! І наостанок….

Номер слайду 30

Берлінська стіна у наш час. Опишіть ваші враження від побаченного…1

Номер слайду 31

2

Номер слайду 32

Господи, помоги мне выжить среди этой смертной любви – 1990 Д. В. Врубель3

Номер слайду 33

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Abakumova Oleksandra
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Рудницких Анна Сергіївна
    Чудова,змістовна презентація. Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Глушко Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Січенко Марія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
4 липня 2018
Переглядів
16515
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку