Презентація "Нове життя старим речам. Цей чудовий світ джинсовий"

Про матеріал
Презентація до уроку Трудового навчання, 9 клас за розділом "Нове життя старим речам"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРИМ РЕЧАМ«цей чудовий клаптик джинсовий»Підготувала: Вчитель Трудового навчання і Технологій. Оксамитна Олена Миколаївна

Номер слайду 2

Говорячи про екологію та збереження природи, особливу увагу приділяють відходам, їх переробці та застосуванню у створенні з них нових речей. Тобто дають шанс старим речам на друге життя. ЩО ТАКЕ АПСАЙКЛІНГАпсайклінг – це не просто переробка старих речей, а виготовлення із них нових. Він передбачає повторне використання вживаних речей. Це потрібно, щоб зменшити виробництво і його вплив на зміни клімату, а також кількість відходів і ресурсів, які йдуть на їхню переробку. ЧОМУ ЦЕ КЛАСНОАпсайклінг дає можливість по-новому подивитись на непотріб і мотлох, який точно є в більшості домівок. Цей процес дає можливість придумати і створити щось нове та гарне з речей, які могли б бути просто викинутими. Плюси: чистота і порядок, можливість заощадити сімейний бюджет і водночас отримати стильні елементи інтер’єру, побуту, гардеробу. Зрештою, просто цікаво провести разом час. Апсайклінг – що це?

Номер слайду 3

Завдяки наявності в складі натуральної бавовни, джинсова тканина відмінно пропускає повітря, має добру гігроскопічність та гіпоалергенність, не електризується, не пропускає пил і має привабливий зовнішній вигляд. Такі особливості та чудові властивості зробили джинсову тканину практично універсальною.Історія джинсової тканини налічує вже не одне століття. Саржева тканина з бавовни, схожа на джинсову, була відома в Європі ще в 15-16 столітті. Прототипом джинсової тканини вважається парусина, з якої в той час виготовляли вітрила, полотно для накривання вантажів, а також шили одяг для матросів.«подорож у світ. Джинсової творчості»Тож дамо другий шанс старим джинсовим речам!

Номер слайду 4

ОДЯГ, ВЗУТТЯ

Номер слайду 5

СУМКИ, РЮКЗАКИ, ГАМАНЦІ

Номер слайду 6

ОРГАНАЙЗЕРИ

Номер слайду 7

КИЛИМКИ, ПОКРИВАЛА, ПОДУШКИ

Номер слайду 8

МЕБЛІ

Номер слайду 9

ПРЕДМЕТИ ІНТЕР’ЄРУ ТА ДИЗАЙНУ

Номер слайду 10

ПРИКРАСИ

Номер слайду 11

ІГРАШКИ

Номер слайду 12

КАРТИНИ

Номер слайду 13

ВСІЛЯКІ ДРІБНИЧКИ

Номер слайду 14

ТВОРЧИХ УСПІХІВ!У презентації використані матеріали сайту: https://nus.org.ua/articles/apsajkling-shho-tse-5-idej-dlya-spilnoyi-tvorchosti-ditej-i-batkiv/ ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Олена Олена
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
18 жовтня
Переглядів
12
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку