Презентація "Новий рік в різних країнах світу"

Про матеріал
Презентація "Новий рік в різних країнах світу" - презентація для позакласного виховного заходу для школярів різного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Традиції святкування нового року в різних країнах світу

Номер слайду 2

Що таке Новий Рік?

Номер слайду 3

Нови́й рік — свято, яке святкують багато народів, відповідно до прийнятого календаря. Свято настає в момент переходу останнього дня року в перший день наступного року.

Номер слайду 4

Історія виникнення Нового Року в УкраїніУ давнину в багатьох народів рік починався навесні або восени. У Древній Русі новий рік починався в березні. Його зустрічали, як свято весни, сонця, тепла, очікування нового врожаю. Коли на Русі в кінці Х століття прийняли християнство, новий рік стали зустрічати за візантійським календарем - 1 вересня, на самому початку осені. Напередодні 1700 російський цар Петро І видав указ святкувати Новий рік за європейським звичаєм - 1 січня.

Номер слайду 5

Які ви знаєте новорічні атрибути???

Номер слайду 6

Ялинка. Новорічні іграшки. Гірлянди. Подарунки. Сніг і сніговики. Новорічний стіл

Номер слайду 7

І зовсім не важливо скільки тобі років, з якої ти країни…Всі люблять Новий Рік!!!Новий Рік – це …

Номер слайду 8

Подарунки. Листівки. Усмішки. Сюрпризи. Добро. Надія

Номер слайду 9

Новий Рік – свято всіх людей і всіх народів!!!А як святкують Новий Рік в Різних країнах світу?

Номер слайду 10

Діда Мороза в Великобританії, Австралії, Америці, Канаді називають Санта Клаус. У Великобританії замовляють подарунки у Father Christmas (буквально – Батько Різдво). Йому пишуть докладний лист з перерахуванням бажаного, який кидають у камін. Дим з труби доставить список бажань прямо за призначенням. Та все ж, дим-димом, а за подарунками доводиться власними ніжками ходити. Англійці дарують один одному подарунки приблизно однаковою вартості. У сімейному колі дуже часто церемонія розподілу подарунків проводиться за старою традицією – шляхом жеребкування. Обов’язково дотримується звичай розсилати листівки з різдвяним сюжетом усім знайомим.

Номер слайду 11

Діда Мороза в Італії називають Бабо Наттале. Емоційні італійці і в новорічну ніч у своєму репертуарі: щоб позбутися від вантажу проблем і почати все з чистого аркуша, вони позбавляються від непотребу і старих меблів. Причому досить незвичайним способом: викидають непотрібне з балконів. Принаймні так розповідають про Новий Рік самі італійці. Існує ж версія, що цю історію використовують лише для того, аби залучити якнайбільше туристів. Мешканці Італії обожнюють свого Санту – Боббо Натале, в новорічну ніч і жінки, і чоловіки, і діти, одягають щось червоне, навіть якщо це нижня білизна. До італійських діток, до речі, поки вони сплять, приходить не лише Боббо Натале чи Миколай, а й фея Бефана.

Номер слайду 12

Діда Мороза в Монголії називають. Увлін Увгуд. Новий рік зустрічають біля ялинки, щоправда, монгольський Дід Мороз приходить до дітлахів у костюмі пастуха. Проводяться спортивні змагання, ігри, перевірка спритності та сміливості.

Номер слайду 13

Діда Мороза в Нідерландах називають. Сінтер Клаас. Традиційні новорічні заняття в Нідерландах - запуск феєрверків, купання в Північному морі, озерах або численних каналах і поїдання смажених пончиків. З ними, до речі, пов'язано цікаве переказ, що сягає корінням в дохристиянські часи. Приїжджаючи на Новий Рік в Нідерланди, будьте готові зануритися в атмосферу загальної любові і дружби. На головних міських площах багатотисячна юрба як одна сім'я радіє, почувши довгоочікуваний бій курантів.

Номер слайду 14

Діда Мороза в Бельгії називають. Святий Миколай«Вибір Короля». Господиня будинку, в якому відбувається святкування, пече пиріг і ховає в ньому боб. Той, хто отримає цей шматок пирога і стає Королем. Він обов’язково повинен вибрати свою королеву, придворного блазня і вельможу. Другий звичай носить назву «перший день — весь рік». Дуже схоже на нашу приказку «як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш».

Номер слайду 15

Китайський Новий рік святкується між 17 січня та 19 лютого. Вуличні процесії – найбільш захоплююча частина свята. Тисячі ліхтарів запалюються під час процесій, щоб освітити шлях в Новий рік. Китайці вважають, що Новий рік оточений злими духами. Тому вони відлякують їх хлопавками і петардами. Іноді китайці заклеюють вікна та двері папером, щоб не впускати злих духів. Ті, хто потрапляють на Різдво до Китаю, помічають перш за все Дерева Світла, аналог нашої ялиночки. Вони прикрашені по-східному яскравими і вишуканими ліхтариками, квітами, гірляндами.

Номер слайду 16

У ніч на Новий рік фіни ворожать, намагаючись дізнатися, що їх чекає в майбутньому. Найпоширенішим є ворожіння на розплавленому воску, який потрапляючи в холодну воду приймає химерні обриси. Саме їх доведеться розгадати, щоб побачити, яким же буде майбутній рік. На батьківщині Діда Мороза в Лапландії, Новий Рік відзначають з феєрверками, прикрашеними палаючими свічками ялинками

Номер слайду 17

Індія. На Новий рік потрібно збити паперового змія палаючою стрілою. Коли змій спалахує, свято можна вважати відкритим. Індуси залежно від місця проживання святкують Новий рік по-різному. Жителі північної Індії прикрашають себе квітами рожевих, червоних, фіолетових або білих відтінків. У південній Індії матері ставлять солодощі, квіти і невеликі подарунки на спеціальній таці. Вранці нового року діти із закритими очима чекають, поки їх не підведуть до таці. Тільки тоді вони отримують свої подарунки. Японія. У Японії серед новорічних аксесуарів величезною популярністю користуються амулети на щастя – граблі. Кожен японець вважає за необхідне їх придбати, щоб під Новий рік було чим загрібати щастя. Також існує традиція: перед Новим роком дарувати листівки з зображенням тварини, яка відповідає цьому року.

Номер слайду 18

Бразилія. У новорічну ніч жителі Ріо де Жанейро виходять до океану і приносять Богині Моря Йеманже дари. Традиційні білий одяг, який одягають всі, що зустрічають Новий Рік, символізує благання-прохання про мир. Аргентина. Мрією кожного офісного співробітника, втім, як і любителя збору макулатури, є зустріч Нового Року в Аргентині. Вже в середині дня центри аргентинських міст встелені рівним шаром паперу. Згідно з місцевою традицією, потрібно викидати з вікон непотрібні журнали, газети та інші папери. До того ж, це прекрасний спосіб для зняття стресу. Сам же Новий Рік жителі Аргентини зустрічають, як і більшість з нас – в колі сім’ї, за святковим столом часто присутні близькі друзі. Там теж відкривають шампанське о 12 годині ночі, а ось подарунками аргентинці обмінюються тільки на Різдво, традиції дарувати їх в новорічну ніч немає.

Номер слайду 19

Новий рік в Африканських країнах. Новий рік в ЕфіопіїЕфіопи відзначають Новий рік 11 вересня. Це день закінчення сезону дощів і нового сільськогосподарського сезону. У новорічну ніч прийнято веселитися, стрибати через вогонь, гуляння проходять шумно, цілими вулицями. Новий рік в ТунісіУ Тунісі Новому Року передує Фестиваль Сахари — це видовищне свято, де слухають арабську музику і поезію, влаштовують перегони на верблюдах, до цього часу прийнято прив’язувати весільні церемонії. Новий рік в ПАРПАР — одна з найрозвиненіших держав «чорного континенту», але і тут багато живуть тільки туристи. Тому на Різдво тут розгортається масова благодійна кампанія на користь бідних. Дітям роздають безкоштовні подарунки.

Номер слайду 20

Багато країн – багато назв та традицій:в Єгипті  — Папа Нобельмв   Бразилії   — Папай Ноельв Афганістані — Баба Чагалу.  в Камбоджі — Дід Жар Португалії  — Пай Натал в Туреччині — Ноель Баба. Та багато інших назв…. Але скрізь в Діда Мороза одне завдання – приносити радість людям!!!

Номер слайду 21

На новий рік все стає святковим, незвичайним, чарівним…

Номер слайду 22

З Новим Роком в добрий час. Дід Мороз іде до нас,А до вас хай завітаєЗ тим що серце забажає,Хай принесе вам у хату,Щастя й радості багато. Хай здоров’я повний міх. Покладе на ваш поріг!

Номер слайду 23

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Свідзінська Анжела Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Хвостенко Валентина Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ананко Людмила Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Рибакіна Анастасія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Затока Бібліотека
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
30311
Оцінка розробки
4.9 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку