Презентація "Обирай здоров'я, а не тютюнопаління"

Про матеріал
Презентація до виховного заходу розроблений для старшокласників, щоб ознайомити учнів з історією тютюнопаління, негативним впливом тютюну на здоров’я та залежність від нього; формувати якості сильної особистості, яка здатна протистояти тютюновій індустрії; виховувати навички здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

МЕТА показати негативний вплив нікотину на організм людини, надати інформацію про історію тютюнопаління, про набуття нових та ускладнення наявних захворювань; формувати якості сильної особистості, яка здатна протистояти тютюновій залежності; виховувати навички здорового способу життя.

Номер слайду 3

Чинники,від яких залежить здоров’я людини приблизно 20% чинників припадає на економічні умови; 20 % - на спадковість і генетичні порушення; 10% - на розвиток медицини і якість медичного обслуговування, а близько 50% припадає на спосіб життя людини, на її ставлення до власного здоров'я.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Шлях до здоров’я раціонально харчуватися; регулювати режим праці й відпочинку; більше рухатися, займатися спортом; загартовуватися; бути емоційно врівноваженим;

Номер слайду 7

Шлях від здоров’я -гіподинамія; -переїдання; - неврівноваженість; -згубні звички.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ПРО ШКІДЛИВІСТЬ ПАЛІННЯ Паління виключно шкідливо впливає на стан серцево-судинної системи. Особливо чутливі до нікотину судини серця. У результаті звуження судин після кожної випаленої цигарки, які часто повторюються, може виникнути порушення кровопостачання, живлення міокарда – ішемічна хвороба серця та її важкі ускладнення.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Ти маєш це знати! у курців вміст вітаміну С в крові менше в 2 рази здатність крові забезпечувати тканини киснем знижується на 5-10% в 11% випадків імпотенція настає внаслідок надмірного куріння ті, що палять, в середньому живуть на 5-6 років менше (завзяті курці - на 10 років) при тривалому курінні погіршується зір, порушуються нюх (слабо розрізняють запахи) і смак (не відчувають солодкого) у віці від 40 до 49 років люди, які палять помирають в 3 рази частіше, в основному від інфаркту міокарду і раку легенів.

Номер слайду 26

«Найбільша перемога – це перемога над собою, а найганебніше - це бути переможеним своїми пристрастями» Демокріт

Номер слайду 27

4 запитання про куріння, які були поставлені відомим в Україні людям Чи курите Ви? Чи курили, коли Вам було 16? Якими були тоді ваші захоплення? Ваші поради, як досягти в житті успіху?

Номер слайду 28

Брати Кличко, чемпіони світу з боксу

Номер слайду 29

Яна Клочкова, чотириразова чемпіонка Олімпійських ігор, Герой України

Номер слайду 30

Руслана Лижичко, народна артистка України, переможниця Міжнародного конкурсу “Євробачення-2004”

Номер слайду 31

Якщо ви захворіли, змініть спосіб життя. Коли й це не допомогло, тоді звертайтесь до лікаря ( Гіппократ ) Головним скарбом життя є здоров'я, і, щоб його зберегти, потрібно багато знати ( Авіценна)

Номер слайду 32

КУРИТИ ЧИ НІ – ВИРІШУВАТИ ТОБІ

Номер слайду 33

Хвороба від паління - перші кроки до падіння.

Номер слайду 34

ПОДУМАЙ! НЕ ПАЛИ!

Номер слайду 35

ВИСНОВКИ Мати або не мати шкідливої звички - справа глибока особиста. Адже нікому немає справи, якщо ви, сидячи у себе удома, гризете нігті, п'єте вже третю чашку кави і одночасно строчите СМС-ки із швидкістю світла. Ваше дозвілля - на що хочете, на те і витрачайте. Але якщо вам закортіло гордо заявити про себе як про людину без шкідливих звичок, або якщо здоров'я вже не дозволяє ці самі звички, то ваш вибір - здоровий спосіб життя! Будьте здоровими!

Номер слайду 36

Презентацію підготувала Оношко Людмила Леонідівна, учителька української мови і літератури Носівського ліцею № 1

ppt
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку