Презентація "Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини"

Про матеріал
Презентація «Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини» створена для допомоги вчителю у викладенні та учням 10 класу в опануванні даної теми. В презентації охарактеризована роль різних систем організму людини у обміні речовин, вказано особливості обміну білків, вуглеводів, ліпідів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обмін речовин в організмі людини.

Номер слайду 2

І етап - надходження речовин та енергії в організм. ІІ етап – внутрішньоклітинний обмін: асиміляція та дисиміляція.ІІІ етап – видалення речовин і тепла із організму. Етапи обміну речовин

Номер слайду 3

Білки Жири Вуглеводи. Вуглекислий газ Сечова кислота. Аміак. Вода Мінеральні речовини. Вода Мінеральні речовини. Організм людинивідкритасистема. Речовини, що надходять в організм. Речовини, що виділяються із організму

Номер слайду 4

Системи органів Участь у обміні речовин. Малюнок. Травна система. Забезпечує фізичне та хімічне розщеплення складних органічних речовин на прості з подальшим їх всмоктуванням у кров та лімфу та видалення неперетравлених решток. Дихальна система. Здійснює надходження кисню та видалення вуглекислого газу.

Номер слайду 5

Системи органів Участь у обміні речовин. Малюнок. Кровоносна система Транспортує від травної системи та легень до клітин прості поживні речовини, а від клітин до органів виділення – продукти метаболізму. Шкіра. Реалізує видільну й терморегуляційну функції. Потові залози видаляють надлишок води та солей. Сечовидільна система. Утворення та виведення сечі, в якій містяться сечовина, сечова кислота, надлишок солей і води.

Номер слайду 6

Динамічна біохімія — розділ біохімії, що вивчає обмін речовин в організмі від моменту надходження поживних речовин до утворення кінцевих продуктів обміну, механізми нейтралізації токсичних продуктів, виведення їх з організму і регулювання швидкості відповідних перетворень. Взаємоперетворення органічних речовин. БІЛКИВУГЛЕВОДИЛІПІДИ

Номер слайду 7

Схема. Обмін речовин в організмі людини.

Номер слайду 8

Особливості обміну білків в організмі людини. Утворення сечовини як кінцевого продукту обміну. Відсутність процесів депонування білків. Однонапрямлене перетворення білків на жири й вуглеводи. Необхідність для білкового синтезу незамінних і замінних амінокислот. Синтез специфічних білків.

Номер слайду 9

Особливості обміну білків в організмі людини

Номер слайду 10

Особливості обміну ліпідів в організмі людини. Утворення великої кількості енергії під час окиснення. Наявність процесів депонування. Можливість утворення з білків та перетворення на вуглеводи. Необхідність для синтезу власних жирів незамінних та замінних жирних кислот.

Номер слайду 11

Особливості обміну ліпідів в організмі людини

Номер слайду 12

Особливості обміну вуглеводів в організмі людини. Легке й швидке окиснення з утворенням значної кількості енергії. Здатність постачати енергію в кисневих і безкисневих умовах. Наявність процесів депонування в печінці та м'язах. Можливість утворення з білків й жирів.

Номер слайду 13

Особливості обміну вуглеводів в організмі людини

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Шатовський Валентин Олександрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Решетова Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Машкіна Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
3270
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку