Презентація "Обмін речовин в організмі людини"

Про матеріал
В презентації подані визначення понять і названі основні етапи обміну речовин, подано визначення й характеристку динамічної хімії та процесу всмоктування поживних речовин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обмін речовин в організмі людини

Номер слайду 2

Обмін речовин – це процес надходження речовин в організм, їх перетворення та виведення з організму. Основні етапи обміну речовин. Система обміну речовин в організмі людини

Номер слайду 3

Всмоктування поживних речовин — активний фізіологічний процес транспортування поживних речовин крізь слизову оболонку травного тракту в рідини внутрішнього середовища. Характеристика всмоктування. Відбувається в тонкому кишечнику. Основною структурно-функціональною одиницею всмоктування поживних речовин є ворсинка. Пасивне всмоктування здійснюється завдяки дифузії, полегшеній дифузії й осмосу. Активне всмоктування здійснюється за участі йонних насосів та ендоцитозу.

Номер слайду 4

Динамічна біохімія — розділ біохімії, що вивчає обмін речовин в організмі від моменту надходження поживних речовин до утворення кінцевих продуктів обміну, механізми нейтралізації токсичних продуктів, виведення їх з організму і регулювання швидкості відповідних перетворень. Взаємоперетворення органічних речовин. БІЛКИВУГЛЕВОДИЛІПІДИ

Номер слайду 5

Загальна схема обміну речовин та їх енергетична цінність

Номер слайду 6

Особливості обміну білків в організмі людини. Утворення сечовини як кінцевого продукту обміну. Відсутність процесів депонування білків. Однонапрямлене перетворення білків на жири й вуглеводи. Необхідність для білкового синтезу незамінних і замінних амінокислот. Синтез специфічних білків.

Номер слайду 7

Особливості обміну ліпідів в організмі людини. Утворення великої кількості енергії під час окиснення. Наявність процесів депонування. Можливість утворення з білків та перетворення на вуглеводи. Необхідність для синтезу власних жирів незамінних та замінних жирних кислот.

Номер слайду 8

Особливості обміну вуглеводів в організмі людини. Легке й швидке окиснення з утворенням значної кількості енергії. Здатність постачати енергію в кисневих і безкисневих умовах. Наявність процесів депонування в печінці та м'язах. Можливість утворення з білків й жирів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Оксана Проценко
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Карпенко Вікторія Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 серпня 2019
Переглядів
12034
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку