Презентація "Охайне житло" 6клас.

Про матеріал
Презентація до теми "Охайне житло" у 6 классі. Може використовуватися як під час уроку в школі, так і під час дистанційного навчання. Слайди пояснюють види прибирання (щоденне, щотижневе, генеральне), особливості догляду за вікнами та дзеркальними поверхнями, побутовою технікою, корпусними меблями, знайомлять учнів з мийними засобами та їх видами за призначенням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Охайне житло.вчитель трудового навчання Улюкаєва О. Фfile:///C:/Users/%D0%9 E%D0%A3/Desktop/%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%

Номер слайду 2

Красиво упорядковане, затишне житло — це запорука настрою і здоров’я. До нього приємно повертатися з роботи, навчання, проводити у ньому час, приймати гостей 

Номер слайду 3

Види прибирання:1- щоденне2- щотижневе (вологе)3- генеральне

Номер слайду 4

Щоденне прибирання. До щоденного прибирання належать такі види робіт: протирання пилу, підмітання підлоги, прибирання постільної білизни, миття посуду, провітрювання кімнат.

Номер слайду 5

Щотижневе прибирання Проводиться раз на тиждень. Потрібно витирати підвіконня, протирати від пилу люстри, вибивати килими, мити двері, пилососити підлогу, дивани, прибирати у ванній і туалетній кімнатах, кухні, коридорі, мити підлогу.

Номер слайду 6

На кімнатних рослинах збирається багато пилу, тому їм теж необхідно влаштовувати вологе прибирання, а ще краще — душ. Якщо є можливість і догляд за кімнатною рослиною дозволяє це робити, то краще рослини віднести у ванну і там змити пил водою.

Номер слайду 7

Генеральне прибирання. Проводиться два-три рази на рік. Крім робіт, які виконують щотижня, включає ряд додаткових. Зазвичай це роблять, коли відбувається зміна пори року. Потрібно вимити вікна . Меблі відсунути від стін та очистити пилососом задні стінки від пилу, протерти підлогу під меблями. За літній період необхідно випрати килимки, щоб вони добре просохли на сонці, просушити одіяла, подушки.

Номер слайду 8

Улітку потрібно винести на вулицю або балкон шуби, куртки, пуховики і повісити їх, щоб вони провітрилися. А полиці шафи тим часом протерти від пилу. Під час генерального прибирання штори, тюль, необхідно випрати. Простежити, щоб увесь одяг акуратно висів у шафі або був складений на полицях. Щоб витерти пил з меблів та підвіконня, користуються чистою м’якою ганчіркою. Підвіконня протирають зволоженою ганчіркою, а меблі сухою. Підлогу підмітають щіткою або віником і миють.

Номер слайду 9

Мийні засоби — це речовини, за допомогою яких можна зробити речі та оселю чистими Мийний засіб може бути у формі рідини, порошку, пасти, бруска, таблетки тощо. Щоб запобігти псування шкіри рук, потрібно застосовувати гумові рукавички.

Номер слайду 10

За призначенням мийні засоби поділяють на такі групи:для підлоги — допомагають видаляти пил та плями;для меблів — видаляють пил та плями, покривають меблі захисним покриттям;для ванної та санвузла — видаляють мікроби, гриби та вапно, слугують для вибілювання та захисту сантехніки

Номер слайду 11

За призначенням мийні засоби поділяють на такі групи:для скла — запобігають псуванню поверхні скла й очищують його від плям та пилу;поліролі — видаляють жирові плями з поверхонь корпусних та полірованих меблів, надають їм блиску і створюють захисну плівку від пилу, бруду та пошкоджень;для знежирення поверхонь — видаляють жир з поверхонь меблів та кухонного обладнання

Номер слайду 12

Догляд за підлогою. Фарбовану або вкриту лінолеумом чи керамічною плиткою підлогу миють теплою водою полотняною ганчіркою. Лакировану підлогу протирають сухою ганчіркою, а потім натирають до блиску спеціальним засобом.

Номер слайду 13

Інструмент для миття підлоги

Номер слайду 14

Ванна кімната. Почистити кафельну плитку, ванну, сантехніку дезинфікуючим засобобом за допомогою щітки, промити їх чистою водою, вимити дзеркало. Помити підлогу.

Номер слайду 15

Засоби для прибирання у туалетній кімнаті

Номер слайду 16

Догляд за корпусними меблями. Корпусні меблі— це предмети інтер’єру, виготовлені з натуральної деревини та фанери. корпусні меблі псуються від води, тому їх протирають спочатку сухою ганчіркою, а потім куском фланелі, злегка змоченої спеціальними поліролями. Після цього натирають до блиску сухою м’якою ганчіркою;

Номер слайду 17

Догляд за побутовою відеотехнікою. До побутової відеотехніки належать: телевізори, комп’ютери, ноутбуки, планшети тощо. Щоб очистити корпус монітора або телевізора, слід скористатися сухою або злегка зволоженою м’якими очисниками тканиною. Парфумерія та розчинники не використовуються для цієї мети. У комп’ютерних салонах і магазинах побутової техніки можна придбати спеціальні серветки та спреї.

Номер слайду 18

Догляд за скляними та дзеркальними поверхнями Для чищення дзеркальних і скляних поверхонь є спеціальні ганчірочки з мікрофібри.Існують також спеціальні вологі серветки для скла і дзеркал, які ідеально очищають їх поверхні. Для очищення скла добре підійде будь-яка бавовняна ганчірка.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
4.7
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Абарбарчук Вікторія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Базаренко Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Качмар Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Зеленський Андрій
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  6. Дармина Елена
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
14602
Оцінка розробки
4.7 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку