Презентація "Охорони природи"

Про матеріал
Мета: закріпити та поглибити знання учнів про охорону природи, екологічні проблеми, познайомити з Червоною книгою України, деякими видами рослин і тварин, які перебувають під охороною; виховувати почуття особистої відповідальності за охорону природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Охорона природи

Номер слайду 2

ЗУПИНИСЯ, ЛЮДИНО, НА МИТЬ...І ВІДЧУЙ, ЯК ПЛАНЕТІ БОЛИТЬ. ЯК ІЗ СЕРЦЯ КРИК ВИРИНА -ЗУПИНИСЯ, ЗЕМЛЯ В НАС ОДНА! Така планета наша, ніби казка!Чарівна, дивовижна і ясна. Бо ж гріє Землю сонечкова ласка,Водичкою вмивається вона,У гарних квітах дивно розквітає,В зелених травах, в чарівних лісах.

Номер слайду 3

Скарги лісу. Скарги води. Для виготовлення паперу необхідного для виготовлення одного випуску газети не обхідно 15000 дерев. Від вогню найбільше страждає сільське господарство: гинуть, будівлі та споруди, тварини і рослини, слабшають функції лісу. Нерідко лісові пожежі призводять до загибелі людей. Лісові пожежі причинами виникнення яких є недбала поведінка людей з вогнем, порушення правил пожежної безпеки. В землі пластик, залежно від виду, розкладається від 200 до 1000 років. В морській воді, процес триває до 100 років. Однак, при розпаді пластику в навколишнє середовище виділяються дуже токсичні речовини. За запасами прісної води наша держава вважається однією з найменш забезпечених у Європі і ці запаси швидко скорочуються через їх забруднення

Номер слайду 4

Скарги квітів. Скарги тварин Первоцвіти – рослини - символи весни. Вони першими зацвітають, даруючи людям свою тендітну красу. А ми їх жорстоко зриваємо, забуваючи про те, що рослина, у якої зірвали квітку, не зможе дати насіння, а отже продовжити рід. Первоцвіти є єдиним джерелом живлення для багатьох видів комах. Зникнуть первоцвіти - зникне величезна кількість метеликів, бджіл, джмелів, інших комашок, котрі захищають ліс від шкідників. Дерева почнуть хворіти й всихати. Не знищуйте нашу рідну домівку: Не смітить;Не порушуйте тишу у лісі;Не лякайте нас;Не ловіть і не беріть додому наших безпомічних малюків.

Номер слайду 5

Діяльність людини суттєво впливає на різноманітність рослин і тварин. У наслідок діяльності людини зникли 65 видів ссавців, 140 видів птахів: Тасманійський вовк. Морська корова. Міндрівний голуб. Тур. Дронт. Тарпан. Чорний список Чорний список – міжнародний перелік видів рослин і тварин, які зникли на Землі починаючи з 1600 року.

Номер слайду 6

Червона Книга Це державний документ про сучасний стан видів тварин і рослин, які перебувають під загрозою зникнення, та про заходи щодо їхнього збереження і відтворення. В Україні перше видання побачило світ у 1980 році. Залежно від ступеня загрози для популяції видів тварин і рослин, виділяють категорії: Зниклі – відсутня інформація про їх існування в дикій природі. Зникаючі – види що знаходяться під загрозою зникнення, збереження яких є малоймовірними. Вразливі – види, які в найближчому майбутньому можуть бути віднесені до категорії «зникаючі». Рідкісні – види, які на сьогодні не відносяться категорії «зникаючі», хоча їм загрожує небезпека. Невизначені – види, про які відомо, що вони належать до категорії «зникаючі» або «рідкісні», однак відсутня достовірна інформація до якої саме із зазначених. Недостатньо відомі – відсутність повної достовірної інформації. Відновлені – види, завдяки вжитим заходам щодо їх охорони не викликають стурбованості, однак потребують постійного контролю.

Номер слайду 7

Червона Книга Рослини. Червона Книга Тварини. Зубр. Зозулині Черевички. Крокус. Тюльпан Шренка. Первоцвіт. Підсніжник білосніжний. Ковила дивна. Рись звичайна. Саламандра плямиста

Номер слайду 8

Зелена Книга Це список рідкісних і типових для певної місцевості рослинних угрупувань, які потребують особливого режиму їх використання. На сьогодні в ній представлено 126 рослинних угрупувань, які потребують охорони. Перша Зелена Книга була видана в 1927 році.

Номер слайду 9

Надмірна експлуатація природних ресурсів (зникнення видів);Швидке зростання населення. Використання природних ресурсів перевищує допустимі норми. Руйнування природного середовища життя видів: заготовка деревини, добування корисних копалин, вируб лісу під пасовища, будівництво дамб і автомагістралей, спалення трав'яних покривів. Чужорідні види (витісняють та змінюють екосистеми). Загроза глобального потепління (зникнення видів): підвищення температури води — одна з причин загибелі коралових рифів, які є середовищем життя багатьох морських організмів; підняття рівня Світового океану на 1 м може призвести до затоплення великих прибережних ділянок. Причини зменшення біорізноманіття

Номер слайду 10

Довкілля наше неповторне,Довкілля наше чарівне. То сонечко тебе пригорне,То злегка вітерець дихне. То дощик рясно землю вмиє,А то веселка зацвіте. То небо знову заясніє,З землі зернятко проросте. Наш світ живий і розмаїтий,Довкілля наше чарівне. Он на лугах розквітли квітиІ все це радує мене!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Московченко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Олійник Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Гаврилова Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 травня 2020
Переглядів
9358
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку