Презентація "Олешківські піски"

Про матеріал
Презентація "Олешківські піски" Мандруємо Херсонщиною РАЗОМ Відвідування території національного природного парку "Олешківські піски"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мандруємо Херсонщиною РАЗОМОлешківські піски

Номер слайду 2

Як дістатися?Олешківські піски починаються в 40 кілометрах на схід від Херсона. Доїхати сюди найпростіше на автомобілі, через Цурюпинськ, а потім - далі на схід. Також є туристичні фірми, які організовують активні 2-3 денні тури по Олешківських пісках. Якщо ВИ з НАМИ вам пощастило!ПОЇХАЛИ!

Номер слайду 3

Як поводитися у пустеліБез інструктажу в пустелю зась. Тут людина опиняється сам-на-сам з дикою природою, тому варто обов’язково повторити елементарні правила поведінки. Найкраще взуття для пустелі — кросівки. Проте якщо ви приїхали у сандалях, в’єтнамках чи босоніжках, то на піску їх краще зняти. Інакше можна підвернути ногу або порвати взуття. Однак босоніж будьте готові, що пісок на південній стороні дюн дуже гарячий. Під палючим сонцем він прогрівається до 70 градусів. Головний убір — обов’язковий. До 70 градусів тут прогрівається не лише пісок, а й усе, що на ньому є. Будьте обережні. Зручний одяг. Найкращий вибір — простора бавовняна сорочка з довгим рукавом та легкі штани. Якщо ж ви їдете у шортах та футболці, не забуться скористатися сонцезахисним кремом. За дві години пішої прогулянки можна легко обгоріти.

Номер слайду 4

Як поводитися у пустеліПитна вода. На одну людину — мінімум 0,5 л. Щоб пройти усю пустелю, потрібно близько двох годин. За цей час спрага обов’язково про себе нагадає. І пам’ятайте, що в пустелі немає магазинів, водойм та інтернету. Тому води беріть із запасом.Їжа. У пустелі є оазис для привалу. Там ростуть сосни, берізки, стоїть стіл і лава. Ви зможете спокійно перекусити. Дикі тварини. На піску багато нірок. Це домівки диких тварин: лисиць, зайців, комах. Не потрібно туди встромляти палиці або пальці. Пішохідна стежка. Мандрівний шлях у пустелі розмічений. Якщо ви не хочете заблукати, орієнтуйтесь на знаки. Протипожежна безпека. Розводити багаття в пустелі суворо заборонено. Сміття. Олешківські піски — це екологічно чиста територія. А контейнерів у пустелі немає. Тому сміття, яке у вас залишиться після ланчу, варто забрати з собою та викинути у призначеному для цього місці.

Номер слайду 5

Ціна поїздки. За вхід на територію пустелі потрібно платити. Двогодинна екскурсія в пісках:для дорослих коштує 50 грндля дітей до 14 років — 25 грн. А ще потрібно приготувати 10 грн на банківські послуги. На території Парку інтернет відсутній. Поруч немає ні банку, ні терміналу, ні банкомату. Тому подбайте завчасно про готівку. Проїзд в комфортабельному автобусі в обидві сторони 650 грн. Ночівля в номерах зі зручностями 500 грн/одна людина. Сніданок та вечеря за рахунок Нашої туристичної фірми

Номер слайду 6

Відвідування території національного природного парку "Олешківські піски"без відома представників Парку. СУВОРО ЗАБОРОНЕНО!!! Територія НПП «Олешківські піски» межує з воєнним полігоном. Відвідування Національного природного парку дозволено лише у супроводі інспектора відділу державної охорони ПЗФ та спеціаліста відділу еколого-освітньої роботи та рекреації. У разі самовільного відвідування території Парку, НПП «Олешківські піски» не несе відповідальності за вашу безпеку та життя. Будьте пильними: не відвідуйте вказану територію без супроводу спеціалістів НПП «Олешківські піски»!

Номер слайду 7

Щасливої дороги!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Нижньодніпровські піски або Олешшя

Номер слайду 10

Дякую, що вибрали нашу туристичну фірму. Здоровя та Мирного неба ВСІМ!

pptx
Додав(-ла)
Іванов Михайло
Додано
12 травня 2021
Переглядів
700
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку