Презентація "Олімпійські ігри 2022"

Про матеріал
Презентація "Олімпійські ігри-2022" містить все, що потрібно знати дітям про головні зимові змагання планети. XXIV зимові Олімпійські ігри проходять у Пекіні (Китай) з 4 по 20 лютого. Загалом понад 4 тисячі спортсменів з 95-ти країн виступлять у 15 видах спорту та розіграють 109 комплектів нагород.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олімпіада-2022

Номер слайду 2

4 лютого, в Пекіні стартувала офіційна церемонія відкриття Олімпійських ігор - 2022 , у якій взяли участь 91 країна. Захід виявився захопливим — від світлодіодної виставки квітів до неймовірних світлових шоу.

Номер слайду 3

Програма Олімпійських ігор-2022 Під час зимової Олімпіади в Пекіні проводитимуться змагання з 15 дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей. Це на сім більше, ніж у південнокорейському Пхенчхані-2018. Нові дисципліни з’являться у бобслеї, шорт-треку, лижному фристайлі, стрибках з трампліну та сноуборді.Ігри в Пекіні стануть найбільш збалансованими в гендерному плані за всю історію - відсоток жінок, які візьмуть участь в Олімпіаді, збільшиться з 41 до 45. Також цікаво, що на Олімпіаді-2022 вперше в історії виступить небінарний спортсмен. Небінарні люди - ті, хто не ідентифікує себе ні з чоловічою, ні з жіночою статтю.

Номер слайду 4

Всі види спорту на Олімпіаді-2022 Біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, керлінг, ковзанярський спорт, лижне двоборство, лижні перегони, стрибки з трампліна, санний спорт, скелетон, сноуборд, фігурне катання, фристайл, хокей з шайбою, шорт-трек.

Номер слайду 5

Олімпійські символи Пекіна-2022 Офіційним талісманом зимових Олімпійських ігор-2022 року в Пекіні стала панда на ім’я Бін Дунь Дунь."Бін" з китайської перекладається як "лід", але це слово також означає чистоту та силу."Дунь Дунь" символізує дітей. Талісман уособлює силу тіла та волі спортсменів, а також покликаний поширювати олімпійський дух.

Номер слайду 6

В основі емблеми Олімпіади-2022 покладено китайський ієрогліф "зима". Верхня частина емблеми нагадує силует ковзаняра, а нижня - лижника. Зображення посередині символізує гірські хребти Китаю, лижні траси та ковзанки, де спортсмени змагатимуться під час Ігор. Офіційний девіз зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор Пекіна - "Разом заради спільного майбутнього".

Номер слайду 7

Понад 100 країн світу взагалі не змогли відправити на зимові Олімпійські ігри жодного учасника. Проте деякі держави представлявлише один представник чи представниця. На щастя, цих спортсменів супроводжували волонтери, щоб зробити прогулянку трохи менш самотньою.

Номер слайду 8

Скелетоніст із Американського Самоа Натан Крамптон звернув на себе особливу увагу глядачів. Він вийшов на церемонію відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор у національному вбранні і без футболки. У своїх національних костюмах крокували і представники Східного Тімору та Колумбії.

Номер слайду 9

Хто представлятиме Україну на Олімпіаді-2022 Захищати честь України до Пекіна вирушать 45 спортсменів, які виступатимуть у 12 дисциплінах. Це більше, ніж було на попередніх зимових Іграх в Пхенчхані, коли українська команда вирушила до Південної Кореї в складі 33 спортсменів. На майбутню Олімпіаду "синьо-жовтим" вдалося завоювати ліцензії в біатлоні, фристайлі, фігурному катанні, санному спорті, лижних перегонах, гірськолижному спорті, сноуборді, лижному двоборстві, скелетоні, стрибках з трампліна, бобслеї та шорт-треку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2022
Переглядів
894
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку