Презентація "Опади, їх види та вимірювання".

Про матеріал
Презентація на тему "Опади, їх види та вимірювання" в якій мова йде про класифікацію опадів, способи вімірювання кількості опадів, прилади для вимірювання. Кліматичні рекорди, пов'язані з опадами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Опади, їх види та вимірювання.6 клас. Підготував вчитель географії Злинської філії КЗ «Злинський ліцей»Аристенко П.І.

Номер слайду 2

Що ми називаємо атмосферними опадами?Атмосферні опади – це вода, що випадає з хмар, або виділяється з повітря на земну поверхню.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Види дощу. ЗливовіЗатяжніМряка

Номер слайду 5

Тверді опади з хмар. Сніг. Град

Номер слайду 6

Опади з повітря. РосаІній. Паморозь

Номер слайду 7

Вимірювання кількості опадів. Одиницею вимірювання опадів є міліметри. Кількість опадів вимірюється опадоміром. Сніговою рейкоювимірюють товщину снігового покрову

Номер слайду 8

Розподіл опадів на ЗемліНайбільша кількість опадів за рік в індійському місті Черрапунджа – 23000 мм. Найменша кількість опадів за рік - пустелі Південної Америки та Південної Африки: до 5 мм за рік. Найбільша середня кількість опадів на екваторіНайменша – внутрішні регіони материків, тропічний кліматичний пояс.

Номер слайду 9

Погодні рекорди. Найбільша сніжинка становила 38 см у діаметрі[22]. Рекордний за кількістю снігу снігопад зафіксований 13—19 лютого 1959 р. на горі Шаста (Каліфорнія, США), тоді випало 4,8 м снігу[30 травня 1879 року в штаті Канзас в США під час проходження смерчу утворилися градини до 38 см в діаметрі. Під час їх падіння на землю утворилися лунки розміром 17×20 см[26]. У квітні 1981 року в провінції Гуандун, Китай, спостерігалися градини вагою 7 кг. Внаслідок граду 5 осіб убито і зруйновано близько 10 500 будівель. У 1894 році в Бовині (США) впала градина, всередині якої перебувала черепаха завдовжки 20 см.

Номер слайду 10

Кліматичні діаграми

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати §36 Пройти тест за кодом 9828855

pptx
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
1446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку