Презентація "Основи підприємницької діяльності"

Про матеріал
Презентація корисна під час вивчення модуля "Основи підприємницької діяльності".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи підприємницької діяльності

Номер слайду 2

В умовах розвитку ринкової економіки провідною формою діяльності має бути підприємництво – особливий вид діяльності, що характеризується самостійністю, ініціативою, компетентністю, відповідальністю, ризикованістю, орієнтацією на досягнення максимального результату. Підприємництво

Номер слайду 3

Відповідно до Господарського кодексу України, підприємництво — це самостійна, ініціативна, систематична господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) на власний ризик з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Номер слайду 4

Правова база підприємницької діяльностіЦе сукупність законів, нормативних та інструктивних документів, що визначають порядок створення підприємств, реєстрацію фізичних осіб-підприємців, їхні правові й організаційні форми, порядок організації виробництва, забезпечення його необхідними ресурсами, збут, систему оподаткування, відносини між державою та підприємцями, суб’єктів підприємницької діяльності між собою, а також забезпечують підприємцям певні правові гарантії.

Номер слайду 5

Основні функції підприємництва

Номер слайду 6

Суб’єктами підприємницької діяльності можуть бути громадяни, права яких не обмежені законом, юридичні особи, які володіють різними видами власності, а також громадяни іноземних держав і особи без громадянства — у межах повноважень, встановлених законодавством. Об’єктами підприємницької діяльності є всі відносини, що виникають між усіма суб’єктами ринкової економіки, включаючи не тільки підприємців, а й споживачів, найманих працівників, державні структури. Cуб'єкти та об'єкти підприємницької діяльності

Номер слайду 7

Рушійні сили розвитку підприємництва

Номер слайду 8

Види підприємницької діяльностіЗа кількістю власників підприємницька діяльність може бути: індивідуальною — власність належить одній фізичній особі; колективною — власність належить одночасно декільком суб’єктам з певною часткою кожного з них або без певних часток.

Номер слайду 9

Види та організаційні форми підприємств

Номер слайду 10

Організаційні форми діяльності підприємствагосподарське товариство кооперативфізична особа-підприємець (ФОП)

Номер слайду 11

Призначення та послідовність створення бізнес-плану. Функції бізнес-плану:створення та розвиток підприємства, а також модернізація вже діючої фірми; планування нових напрямків діяльності й розвитку фірми;можливість залучення коштів та ресурсів для розвитку; залучення інвесторів і партнерів для розвитку бізнесу; визначення стратегії рекламних компаній для залучення клієнтів; передбачення можливих проблем і аналіз дій конкурентів на ринку; розрахунок техніко-економічних показників організації.

Номер слайду 12

Типові розділи бізнес-плану:

Номер слайду 13

Підприємці – це окрема каста людей, які не бояться кидати виклики собі і решті світу, а також доводять кожну розпочату справу до кінця. Вони завжди зосереджені на дії та результаті. Створення власного бізнесу – це дуже ризикована справа, яка вимагає витримки і вправності. Адже це і злети і падіння. Головне при цьому не опускати руки, адже навіть найвідоміші та найуспішніші фігури в світі бізнесу терпіли невдачі та поразки. Але, незважаючи на це, вони змогли досягти успіху.

Номер слайду 14

"Ви повинні намагатися зі шкіри геть лізти, щоб робити краще, що ви можете. Виправляйте все, що не так в тому, над чим працюєте. " Ілон Маск. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 серпня 2022
Переглядів
3402
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку