Презентація. Основи здоров'я, 7 клас. Вибір косметичних засобів з урахуванням типу шкіри та віку

Про матеріал
Вибір косметичних засобів. Проект-презентація для учнів, домашнє завдання. Інформація взята з різних інтернет джерел
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вибір косметичних засобів з урахуванням віку та типу шкіри Виконала учениця 7-б класу. Бонюк Софія

Номер слайду 2

Що таке шкіра?Шкіра  —  це живий орган, який зазнає значних змін протягом життя людини: від ніжної шкіри новонародженої дитини, через підлітковий вік, коли шкіра часто буває схильною до появи вугрів, і до зморщок під час старіння. Кожен етап має власні вимоги, і догляд за шкірою повинен відображати ці мінливі потреби. Вибір відповідних засобів для захисту, живлення і відновлення шкіри на кожному з цих етапів допоможе зберегти її здоровою і забезпечити її натуральний вигляд, надаючи Вам можливість почуватись якнайкраще, незалежно від віку. Розглянемо підлітковий вік

Номер слайду 3

У підлітковому віці відбуваються зміни в гормональній системі, і у внутрішніх органах. Оскільки шкіра — це орган, який з'єднує внутрішні органи із зовнішнім середовищем, то перебудова організму, безумовно, відбивається й на шкіріПідліткова шкіра потребує особливої ​​уваги, оскільки процеси, що активно йдуть в організмі, прискорюють забитiсть пор — це головна проблема. Гормональний сплеск і пубертатний період переживають всi, тому раджу вже привчатися його доглядати за шкірою сьогодні і зараз, адже потім буде пізно — рубці та плями можуть зіпсувати зовнішній вигляд і навіть самооцінку. Тому не потрібно лінуватися, це контрпродуктивно.   

Номер слайду 4

Основні типи шкіри1. Нормальна (Це найменш вимогливий тип шкіри, без очевидних недоліків чи проблем. Пори невеликі, жирний блиск з’являється незначною кількістю протягом дня. Достатньо лише підтримувати оптимальний баланс епідермісу та пити достатньо води).2. Суха (Така шкіра має маленькі вузькі пори, часті лущення, відрізняється реактивністю та потребує особливого догляду. Дуже часто є відчуття стягнутості, свербіж, почервоніння чи наявність судинної сіточки. А ще власники цього типу можуть переживати передчасне старіння і появу дрібних зморшок. Це пояснюється недостачею шкірного сала на поверхні шкіри і як результат, її недостатнього зволоження та захисту)

Номер слайду 5

Основні типи шкіри3. Жирна ( Шкіра цього типу зазвичай щільна, з жирним блиском та великими порами, але вона менш чутлива до впливу зовнішніх факторів. Старіння відбувається повільніше за рахунок самозволоження шкірних салом, хоча цей процес може порушитись у разі зневоднення. Також від недостатнього чи, навпаки, надмірного очищення, бар’єрні та видільні функції порушуються, що призводить до частих виcипань ).4. Комбінована ( Це означає, що різним ділянкам шкіри відповідає різний тип. Найчастіше це жирна Т-зона (лоб, ніс та підборіддя), U-зона (щоки, вилиці) - сухі. У щоденному догляді можна змішувати косметичні засоби обох типів, але наносити зонами. Такий тип шкіри є найбільш поширеним, але потреби у кожної людини можуть бути різні ).

Номер слайду 6

Чинники, які впливають на шкіру. Генетика. Гормони. Харчування. Клімат і навколишнє середовище (ультрафіолетове випромнювання, температура, хімічний вплив тощо)Спосіб життя ( сон, фізичне навантаження, стрес)

Номер слайду 7

Що таке косметичні засоби?Косметичні засоби - препарати, які застосовуються для догляду за шкірою, нігтями, волоссям, ротовою порожниною; виконуються гігієнічні, профілактичні та естетичні функції. Вони діляться на такі групи: ГігієнічніПрофілактичніДекоративні

Номер слайду 8

Як підібрати косметичні засоби з урахуванням віку та типу шкіри?1. Визначити свій тип шкіри      Дуже важливо підбирати косметику, що відповідає типу шкіри, оскільки використання косметичних засобів, які не рекомендовані для вашого типу шкіри, здатне привести до порушення її функціонування і погіршення зовнішнього вигляду.2. Для якого віку потрібні засоби?      Косметика для підлітків  відрізняється від набору для дорослих не тільки кольоровою гамою. Вона повинна мати легку консистенцію, бути гіпоалергенною, легко зніматися водою, не в’їдатися в шкіру. Підліткам не варто використовувувати косметичні засоби, призначені для людей старшого віку.3. Склад засобів     Широкий вибір різних доглядають косметичних засобів і агресивне маркетингове просування товарів сприяє споживанню в кращому випадку непотрібних продуктів. У складі косметики можуть бути небезпечні інгредієнти. Якщо в засобі є шкідливі речовини косметичних продуктів, від цієї продукції потрібно відмовитись. ( Петролатум, парабени, ланолін, триклозан тощо)

Номер слайду 9

При виборі засобів необхідно керуватися такими принципами: Не застосовувати препарат низькоякісну косметику Уникати продукції з барвниками і консервантами, ефектний колір або тривалий термін зберігання можуть спровокувати алергічні реакції Обережно ставитися до системного використання продукції з лужними і спиртовими основами, вони ведуть до збільшення виділення шкірного сала

Номер слайду 10

Косметичні засоби для підлітків. На думку косметологів, для підліткової шкіри найкраще підходить органічна або мінеральна косметика, оскільки вона не забиває пори, антиаллергенная і практично завжди в її склад входять УФ-фільтри, що захищають юну шкіру від згубних ультрафіолетових променів. У інструкції розписано склад та використання продукту. Також звертаємо увагу на вік, тип шкіри, мету використання засобу. Косметика для підлітків давно виділена в окрему серію, яка заснована на в'яжучих компонентах, бактерицидних активах і відлущуючих кислотах. Етапи догляду за проблемною шкірою підлітка є класичними: очищення і тонізація, зволоження та живлення, регулярна чистка й легкий пілінг в якості підтримуюючих косметологічних процедур.

Номер слайду 11

Мінімальний догляд за шкірою обличчя: Найелементарніша процедура в догляді – вмивання вранці і ввечері. Дитина 12-13 років, яка ще не користується косметикою, може користуватися пінкою або гелем для вмивання. Легкий зволожуючий або підсушуючий крем ( залежно від типу шкіри )Тонік, який не містить спирт (мінеральний, або з екстратом рослини)Також можна використовувати скраб з дрібними часточками ( але всього 1 раз на 1-1,5 тижня)Можна використовувати зволожуючі маски за потребністю (але не омоложуючі, не для зморшок)

Номер слайду 12

Правило № 1 для догляду за шкірою обличчя. Потрібно усвідомити та запам’ятати, що догляд – це справа регулярна. Кожен день вранці та ввечері ми приділяємо кілька хвилин своєму обличчю.

Номер слайду 13

Правило №2 Очищення - основа основ будь-якого догляду. Чому?Вночі клітини нашої шкіри продовжують жити своїм повноцінним життям, і на ранок на шкірі залишаються продукти їх життєдіяльності. Якщо ми не очистимо її вранці, а відразу ж нанесемо крем, все вбереться назад. За цілий день на обличчі осідає пил, бруд, косметика, тому ввечері дуже важливо змити це все. Очищена шкіра краще вбирає корисні речовини зі спецзасобів, з крему, наприклад.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Блискун Неля Іванівна
    Дякую за чудово підібраний матеріал до теми уроку!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Бонюк Софія
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
2479
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку