Тест за темою: "Фізична складова здоров'я" з основ здоров'я 7 кл.

Про матеріал
Після опрацювання навчального матеріалу з "Основ здоров'я" за темою: "Фізична складова здоров'я", учням 8 кл. запропоновано дати відповіді на тестові завдання.
Перегляд файлу

Узагальнення "Безпека і здоров'я людини". "Фізична складова здоров'я" 8кл.

1.

Вибери ознаки надзвичайних ситуацій:

а)

наявність або загроза загибелі людей чи значне порушення умов їхньої життєдіяльності 

 

б)

заподіяння матеріальної шкоди, економічних збитків

 

в)

погіршення стану довкілля

2.

Види надзвичайних ситуацій за їх походженням:

а)

природного; техногенного; соціально-політичного; воєнного походження

 

б)

загальнодержавний; регіональний; місцевий; об’єктний

 

в)

природний; загальнодержавний; регіональний; місцевий; соціально-політичний

3.

Принципи безпечної життєдіяльності:

а)

Запобігати, уникати, діяти

 

б)

Збалансованість, помірність, різноманітність

 

в)

Зупинись, подумай, обери

 

г)

Запобігати, уникати, думати

4.

Правила поведінки в умовах надзвичайної ситуації воєнного характеру:

а)

намагатися знаходитись поза межами місця проживання

 

б)

не сповіщати про свої майбутні дії малознайомих людей, а також знайомих з ненадійною репутацією

 

в)

знати місце розташування захисних споруд цивільної оборони поблизу місця проживання, навчання

 

г)

віднести підозрілі, незнайомі речі до представників ДСНС (поліції)

5.

Якщо у потерпілого відсутнє дихання слід:

 

а)

чекати швидку медичну допомогу

 

б)

покласти на спину та робити непрямий масаж серця та штучне дихання

 

в)

покласти його на бік, і легенько струшувати, періодично перевіряючи реакцію зіниць

 

 

г)

покласти на спину, залишити у спокої

6.

До традиційних оздоровчих систем відносять:

а)

йога

 

б)

загартовування

 

в)

у-шу

 

г)

раціональне харчування

7.

Дефіцит йоду призводить до захворювання:

а)

серцевою недостатністю

 

б)

ожирінням

 

в)

діабетом

 

г)

гастритом

8.

Підліткам необхідно харчуватися,яку кількість на день?

а)

1-2 рази

 

б)

2-4 рази

 

в)

3- 4рази

 

г)

1-3 рази

9.

Негативними наслідками незбалансованого харчування є:

а)

Ожиріння

 

б)

Хронічний гастрит

 

в)

Дистрофія

10.

Отруєння, спричинене токсином мікроорганізмів. Викликане споживанням значної кількості консервованих продуктів, особливо виготовлених у домашніх умовах.

а)

Дизентерія

 

б)

Бутулізм

 

в)

Сальмонельоз

 

г)

Холера

11.

Причинами харчових отруєнь є:

а)

значне переїдання харчових продуктів

 

б)

неправильно приготовлені продукти харчування

 

в)

значне недоїдання

 

г)

порушення умов зберіганння

12.

Чи можна отруїтись їстівними грибами?

а)

так

 

б)

ні

 

docx
Додано
17 грудня 2022
Переглядів
1008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку