Узагальнення "Безпека і здоров'я людини". "Фізична складова здоров'я" 8кл.
1.
Вибери ознаки надзвичайних ситуацій:
а)
наявність або загроза загибелі людей чи значне порушення умов їхньої життєдіяльності
б)
заподіяння матеріальної шкоди, економічних збитків
в)
погіршення стану довкілля
2.
Види надзвичайних ситуацій за їх походженням:
а)
природного; техногенного; соціально-політичного; воєнного походження
б)
загальнодержавний; регіональний; місцевий; об’єктний
в)
природний; загальнодержавний; регіональний; місцевий; соціально-політичний
3.
Принципи безпечної життєдіяльності:
а)
Запобігати, уникати, діяти
б)
Збалансованість, помірність, різноманітність
в)
Зупинись, подумай, обери
г)
Запобігати, уникати, думати
4.
Правила поведінки в умовах надзвичайної ситуації воєнного характеру:
а)
намагатися знаходитись поза межами місця проживання
б)
не сповіщати про свої майбутні дії малознайомих людей, а також знайомих з ненадійною репутацією
в)
знати місце розташування захисних споруд цивільної оборони поблизу місця проживання, навчання
г)
віднести підозрілі, незнайомі речі до представників ДСНС (поліції)
5.
Якщо у потерпілого відсутнє дихання слід:
а)
чекати швидку медичну допомогу
б)
покласти на спину та робити непрямий масаж серця та штучне дихання
в)
покласти його на бік, і легенько струшувати, періодично перевіряючи реакцію зіниць
г)
покласти на спину, залишити у спокої
6.
До традиційних оздоровчих систем відносять:
а)
йога
б)
загартовування
в)
у-шу
г)
раціональне харчування
7.
Дефіцит йоду призводить до захворювання:
а)
серцевою недостатністю
б)
ожирінням
в)
діабетом
г)
гастритом
8.
Підліткам необхідно харчуватися,яку кількість на день?
а)
1-2 рази
б)
2-4 рази
в)
3- 4рази
г)
1-3 рази
9.
Негативними наслідками незбалансованого харчування є:
а)
Ожиріння
б)
Хронічний гастрит
в)
Дистрофія
10.
Отруєння, спричинене токсином мікроорганізмів. Викликане споживанням значної кількості консервованих продуктів, особливо виготовлених у домашніх умовах.
а)
Дизентерія
б)
Бутулізм
в)
Сальмонельоз
г)
Холера
11.
Причинами харчових отруєнь є:
а)
значне переїдання харчових продуктів
б)
неправильно приготовлені продукти харчування
в)
значне недоїдання
г)
порушення умов зберіганння
12.
Чи можна отруїтись їстівними грибами?
а)
так
б)
ні