"Основні естетичні концепції сучасного візуального мистецтва"

Про матеріал

Мистецтво- це естетичне пізнання світу в процесі художньої творчості як особливого виду людської діяльності , що відображує дійсність у конкретно-чуттєвих образах відповідно до певних ідеалів прекрасного.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні естетичні концепції сучасного візуального мистецтва. Презентацію підготувала. Мірошніченко Тетяна

Номер слайду 2

Мистецтво. Мистецтво- це естетичне пізнання світу в процесі художньої творчості як особливого виду людської діяльності , що відображує дійсність у конкретно-чуттєвих образах відповідно до певних ідеалів прекрасного.

Номер слайду 3

«Мистецтво створює свій світ ,або свої ідеали часу»«Мистецтво є відтворенням дійсності»«Мистецтво це передання людських почуттів та емоцій»«Мистецтво зображує життя не тільки таким ,як воно є»

Номер слайду 4

Сучасне мистецтво. Сучасне мистецтво — сукупність сформованих у другій половині ХХ століття художніх засобів та форм, в яких основна увага приділяється концептуальному вираженню проблематики взаємовідносин особистості та суспільства, що виражаються переважно у медіа-мистецтві (відео-арт, медіа-інсталяція, медіа-перформанс тощо), яке створюється та висвітлюється за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних технологій (відео-, комп'ютерні, мультимедійні тощо), а також у традиційних видах мистецтва (скульптура, живопис, графіка тощо).

Номер слайду 5

Напрямки сучасного мистецтва. Абстрактний експресіонізм — рух в абстрактному мистецтві, що акцентує увагу на процесі живопису, властивостях самого процесу малювання і взаємодії художника, фарби і полотна. Абстрактний експресіонізм зародився в Нью-Йорку на початку 1940. Його представники — Аршиль Горкі, Франц Кляйн, Джексон Поллок, Марк Ротко і Агнес Мартін.

Номер слайду 6

Аршиль Горкі- американський художник вірменського походження, один із засновників «абстрактного сюрреалізму», який також малював у стилі абстрактного експресіонізму.

Номер слайду 7

Джексон Поллок- американський художник, один з визначних представників абстрактного експресіонізму, що вплинув на мистецтво другої половини XX століття.

Номер слайду 8

Агнес Мартін- канадсько-американський живописець. Творчість цієї художниці часто відносять до мінімалізму, сама Мартін вважала себе абстрактним експресіоністом.

Номер слайду 9

Стрит-арт або стріт-арт (англ. Street art — вуличне мистецтво) — образотворче мистецтво, характерною особливістю якого є яскраво виражений урбаністичний стиль. Основна частина стрит-арта - графіті (спрей-арт), але не можна ототожнювати графіті і стрит-арт. До стрит-арту належать також постери (некомерційні), трафарети тощо.

Номер слайду 10

Боді арт (від англ. body art) — це мистецтво прикрашати тіло. У широкому сенсі до цього поняття відносяться: макіяж (make up), татуювання і пірсинг (і інші види модифікації тіла), менді (біотату хною) і, власне, бодіпейнтінг (bodypainting) — мистецтво розпису тіла, або боді арт у вузькому сенсі слова. Сучасний боді арт знаходиться на стику графіки і живопису, декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, макіяжу і стилю, перукарського мистецтва.

Номер слайду 11

ГРАФІ́ТІ (від італ. graffiti – надряпані) – найдавніші текстові написи, малюнки, символічні, магічні, цифрові знаки й монограми, видряпані гострими предметами на керамічних та інших речах сакрального, побутового і торгового призначення, рідше – на стінах різних споруд.

Номер слайду 12

Оп-арт (від англ. op art (optical art)) або оп-мистецтво — стиль сучасного мистецтва, який широко використовує оптичні ілюзії. Митці оп-арту досягають створення ілюзій руху або мерехтіння нерухомих об'єктів через зображення періодичних структур і влучне використання кольорів та форм. Зазвичай твори оп-арту носять абстрактний характер.

Номер слайду 13

Медіа-мистецтво — це витвори мистецтва, створені за допомогою нових медіа-технологій, включаючи цифрові та віртуальні технології, комп'ютерну графіку, комп'ютерну анімацію, інтерактивність, відеоігри, робототехніку, 3 D-друк. Медіа-мистецтво часто передбачає взаємодію художника та спостерігача, а також спостерігача та твору мистецтва.

Номер слайду 14

Звукове мистецтво - вид мистецтва, зосереджений на звуці як основній формі твору, а також зв'язку звуку з просторовим та візуальним сприйняттям. Поняття саунд-арту виникло у другій половині ХХ ст., проте витоки «мистецтва звуку» сягають давніх часів, наприклад китайські літофони – набір з 11 різних кам’яних пластинок різних форм і розмірів, або шаманські екмелічні декламації. Досить складною проблемою є точне визначення поняття «саунд-арт» та його відмежування від традиційного музичного мистецтва

Номер слайду 15

Мейл-арт - вид образотворчого мистецтва, що застосовує поштові марки та інші поштові матеріали, як образотворчий засіб. В Європі термін отримав поширення в 1970-х роках. Поняття Mail-art, звичайно має на увазі мистецтво арт-комунікації (за допомогою пошти, інтернет, мобільного зв'язку, і прямого особистого спілкування). Mail-art з'явився тоді, коли виникла потреба до спілкування на відстані.

Номер слайду 16

Ленд-а́рт (від англ. land — земля, та англ. art — мистецтво) — художня діяльність, об'єктом якої є реальний пейзаж, фрагмент природного середовища. Діяльність такого типу є інтеграцією в пейзаж, перетворенням його фрагменту, або використанням натуральних процесів (ерозії, атмосферних чинників) для створення художнього об'єкта.

Номер слайду 17

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
Додано
7 лютого 2020
Переглядів
1758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку