Презентація "Основні прийоми роботи з мишею"

Про матеріал

В даній презентації розглянуто види комп'ютерних мишей та основні прийоми, що застосовуються при роботі з мишею: вказівка об'єкта, клацання мишею, подвійне клацання мишею, виділення об'єкта і виділення групи об'єктів.

Дана тема буде корисна для початківців користувачів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні прийоми роботи з мишею

Номер слайду 2

Права кнопка Колесо для прокручування Ліва кнопка Комп’ютерна миша

Номер слайду 3

Вказівник миши Образом миши на екрані є вказівник

Номер слайду 4

Види комп’ютерних мишей За кількістю кнопок одно-, дво-, три- і багатокнопкові миші

Номер слайду 5

Види комп’ютерних мишей За механізмом керування курсором: механічна — всередині миші вільно розташована кулька, котра дотикається до поверхні, на якій розташована мишка, рух змушує кульку обертатися у відповідний бік, які передаються на два перпендикулярно розташовані валики, оберти яких і перетворюються оптичними сенсорами у сигнали комп'ютера; 

Номер слайду 6

Види комп’ютерних мишей За механізмом керування курсором: оптична— мишу оснащено освітлювачем (лазером) і примітивною «камерою», котра і фіксує (приблизно 1000 разів у секунду) рухи миші по поверхні та обчислює їх своїм власним процесором. 

Номер слайду 7

Схема будови механічної дротової миші 1. Вектор обертання кульки миші 2. Обертання згідно із рухом кульки 3. Обертання диска згідно із обертанням осей 4. Інфрачервоні світлодіоди просвічують через отво-ри в дисках 5. Датчики заміряють швидкість обертання шляхом замірів світлових імпульсів.

Номер слайду 8

Види комп’ютерних мишей За принципом обміну даних з комп'ютером: дротова (кабельна) — сигнали комп'ютеру передаються за допомогою дротів.  

Номер слайду 9

Види комп’ютерних мишей За принципом обміну даних з комп'ютером: бездротова (радіомишка)—така мишка скла-дається з двох частин: безпосередньо маніпу-лятора з вбудованим пристроєм передачі ра- діосигналів і пристрою для приймання радіо-сигналів, який під'єднаний до комп'ютера.   

Номер слайду 10

Основні прийоми роботи з мишею Вказівка об'єкта - необхідно переміщати курсор по поверхні килимка до тих пір, поки курсор не торкнеться необхідного об'єкта.

Номер слайду 11

Основні прийоми роботи з мишею Клацання мишею - необхідно натиснути і відпустити ліву кнопку миші. Клацання правою кнопкою миші - необхідно натиснути і відпустити праву кнопку миші.

Номер слайду 12

Основні прийоми роботи з мишею Подвійне клацання мишею - необхідно два рази швидко натиснути і відпустити ліву кнопку миші Виділення об'єкта - необхідно вказати на об'єкт і клацнути мишею.

Номер слайду 13

Основні прийоми роботи з мишею Перетаскування об’єкту вказати на об'єкт; натиснути кнопку миші; утримуючи кнопку миші, переміщати мишу по килимку, при цьому разом з покажчиком миші буде переміщатися і об'єкт; відпустити кнопку миші.

Номер слайду 14

Виділення групи об’єктів: а) Об’єкти розташовані в один рядок вказати мишею на перший об'єкт із групи; натиснути ліву кнопку миші; натиснути клавішу Shift і утримуючи її натиснутою, клацнути по крайнього об'єкту; відпустити клавішу Shift. Основні прийоми роботи з мишею

Номер слайду 15

Виділення групи об’єктів: б) Об’єкти не розташовані в один рядок клацнути мишею по одному з об'єктів; натиснути клавішу Ctrl і утримуючи її натиснутою, клацнути мишею по об'єктах, які необхідно виділити; відпустити клавішу Ctrl. Основні прийоми роботи з мишею

Номер слайду 16

Основні прийоми роботи з мишею Виділення групи об’єктів: в) За допомогою витягування прямокутника клацнути мишею над одним з об'єктів, що виділяються, розташованого в кутку майбутнього прямокутника; натиснути ліву кнопку миші і, утримуючи її натиснутою, витягувати прямокутник до тих пір, поки в нього не потраплять всі необхідні для виділення об'єкти; відпустити кнопку миші.

Номер слайду 17

Найдивніші комп'ютерні миші

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Уфимцева Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 липня 2018
Переглядів
7302
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку