Презентація " Особиста гігієна".

Про матеріал
вчити здобувачів освіти з порушеннями слуху усвідомлювати чинники, що впливають на організм людини; розглянути основні складові особистої гігієни, сформувати знання про гігієну шкіри та її похідних. Розвивати навички догляду за шкірою, волоссям та нігтями. Виховувати охайність та акуратність, компетентне ставлення до свого здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складові особистої гігієни. Складання пам̓ ятки: «Правила особистої гігієни». Виконала Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Особиста гігієна в підлітковому віці«Гігієна» - це галузь медицини, назва якої походить від імені грецької боги­ні здоров’я — Гігієя, у давньогрецькій міфології, це донька Асклепія — бога лікування. Цю молоду жінку зображували зі змієм, якого вона годує з руки, як символ мудрості, святості та чистоти.

Номер слайду 3

Здоров’я - це щастя. Дотримання правил особистої гігієни- зміцнення здоров’я.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Гігієна – наука про збереження й зміцнення здоров’я. Особиста гігієна — це догляд за своїм тілом і підтримка його в чистоті.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Правила миття рук

Номер слайду 9

Догляд за шкірою. Щодня приймайте теплий душ з використанням жорсткої мочалки і мила. Не носіть брудну натільну білизну. Вибирайте білизну та одяг з комфортних матеріалів. Це може бути не обов’язково чистий бавовна, багато сучасні матеріали не поступаються бавовні за всіма параметрами.

Номер слайду 10

Правила особистої гігієни під час занять фізичною культурою.обов’язково прийняти душ та змінити одяг на чистий та сухий;якщо немає можливості прийняти душ, можна тимчасово скористатися вологими серветками. Обирай ті, що призначені для всього тіла.спортивний одяг слід прасувати після кожного тренуван­ня, взуття необхідно провітрювати, за необхідності ко­ристуватися спеціальними антисептичними спреями для взуття.

Номер слайду 11

Для чого потрібно знати правила особистої гігієни?Для чого необхідно правильно вибирати й правильно використовувати предмети особистої гігієни?Дискусія з учнями

Номер слайду 12

Пам’ятка «Правила особистої гігієни».1. Усі предмети особистої гігієни слід добирати індивідуально, відповідно до віку, типу шкіри або волосся.2. Особисті предмети гігієни потрібно регу­лярно очищувати і міняти.3. Якщо після користування милом, кремом, гелем відчуваєте свербіж шкіри, виникає почервоніння, набряк, негайно припиніть користуватися цим засобом і розкажіть про це дорослим.4. Той, хто виконує гігієнічні поради, завжди має охайний і привабливий вигляд. Це не тільки корисно для здоров’я, а й сприяє впевненій поведін­ці, підвищенню самооцінки.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Опрацювати §9 Виконати дослідницький проєкт «Обери правильну зуб­ну пасту та щітку». План дослідження: порівняти склад різноманітних зубних паст (із рос­линними компонентами, відбілюючі, з Флуором, лі­кувальні). Також можна ще порівняти однакові за складом пасти, але які належать до різних цінових категорій;зробити порівняльний аналіз зубних щіток із різно­манітними додатковими функціями;підготувати невеличке повідомлення. Матеріали взято з мережі інтернет.

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
14 січня 2023
Переглядів
1091
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку