Презентація "Особиста програма зміцнення здоров'я"

Про матеріал
Презентація на тему "Особиста програма зміцнення здоров'я"....................................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особиста програма зміцнення здоров'я

Номер слайду 2

Здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної сім’ї, народження і виховання дітей. Здоров'я людини – цікаве й складне явище. Воно завжди привертало і буде привертати увагу не лише дослідників, але й кожної людини. Це поняття таке давнє, що на всіх мовах світу є слово «здоров’я». Здоровий спосіб життя (ЗСЖ) не виникає сам по собі. Для його формування людина має відчувати в ньому потребу і розуміти його переваги. Без бажання дотримуватися правил здорового життя зусилля будуть витрачатися марно.

Номер слайду 3

У системі людських цінностей і пріоритетів одне з найважливіших місць займає здоров’я людини, як процес збереження і розвитку її психічних і фізіологічних функцій, оптимальної працездатності життя. Рівень здоров’я населення визначається умовами праці та побуту, добробутом, загальною та гігієнічною культурою, тобто способом життя людини. Нині в Україні склалася складна ситуація у галузі охорони здоров’я, спричинена як соціально-економічними, санітарними, гігієнічними, екологічними факторами, так і недосконалою структурою системи охорони здоров’я. Вражає відсутність у багатьох людей пріоритету здоров’я, можливості вести здоровий спосіб життя як провідного чинника збереження здоров’я.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Здорове харчування: Не менш важливою складовою ЗСЖ є раціональне харчування. Організм людини має отримувати потрібні йому речовини в певних пропорціях. А наша їжа складається не тільки з білків, ліпідів та вуглеводів , а ще й з вітамінів та мікроелементів , які хоч і потрібні в невеликій кількості, але без них людина здоровою не буде.

Номер слайду 6

Рухова активність: Для багатьох мешканців сучасних міст великою проблемою в житті є гіподинамія . Недостатня рухова активність стає причиною багатьох захворювань. Рухова активність — це будь-які форми руху, під час яких організм використовує енергію. Це можуть бути заняття спортом (плаванням чи гімнастикою) або такі буденні справи, як прибирання чи вигулювання собаки. Більшість видів рухової активності поліпшують нашу фізичну форму.

Номер слайду 7

Здоровий сон: Щонайменше 7 годин сну щоночі допоможуть уникнути діабету, серцево-судинних захворювань, інсульту, високого кров'яного тиску, збільшення ваги та ожиріння, порушення імунної системи, погіршення психічного здоров'я, депресії.

Номер слайду 8

Шкідливі звички: Шкідливі звички, а саме паління, вживання алкоголю або наркотиків– наносять значну шкоду нашому здоров'ю та нещадно псують зовнішність. Відмова від шкідливих звичок - норма життя

Номер слайду 9

Особиста гігієна: Особиста гігієна стала особливо актуальною в наш час. І одним із єфективніших засобів захисту від хвороб є дотримання особистої гігієни. Дотримання особистої гігієни та гігієни житла - золоте правило здоров’я

Номер слайду 10

ВИСНОВОК: У наш час не можна вважати себе культурною людиною, не вміючи орієнтуватися в своєму самопочутті, у функціонуванні різних систем свого організму, не вміючи свідомо впливати на ці функції засобами фізичної культури. Кожна людина повинна прагнути оволодіти мистецтвом бути здоровим, не жаліючи на це ні часу, ні зусиль. Необхідно підтримувати інтерес до цієї теми і прагнути задовольнити її.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іванина Ольга Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 січня 2022
Переглядів
8801
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку