Презентація " Особистісно-орієнтовані уроки креслення"

Про матеріал
У поданій презентації містяться цікаві завдання та рекомендації,які допоможуть вчителю креслення зацікавити учнів,активізувати їх мислення та особисту мотивацію щодо вивчення технічних дисциплін
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особистісно-орієнтовані уроки креслення

Номер слайду 2

Кожна людина-цікава особистість

Номер слайду 3

Установки для вчителя: ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО КОЖНОГО УЧНЯ;ВРАХУВАННЯ ПСИХО-ЕМОЦІЙНОГО СТАНУ УЧНЯ;ВІРИТИ В МОЖЛИВОСТІ ТА ЗДІБНОСТІ УЧНІВ.

Номер слайду 4

Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити” К. Ушинський

Номер слайду 5

Допомогти учневі повірити в себе і активізувати свої резерви

Номер слайду 6

«Доки не спробуєш, доти не дізнаєшся на що ти здатний »

Номер слайду 7

Жодна людина не народжується успішною. Успіх- це праця, втома і розчарування, перемога і шлях вперед до мрії

Номер слайду 8

ФАКТОРИ УСПІХУ : БАЖАННЯ ВЧИТИСЯ; УВАГА І СПОСТЕРЕЖЛИВІСТЬ; ПРОСТОРОВА УЯВА; ОБРАЗНЕ МИСЛЕННЯ; АНАЛІЗ І СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗНАНЬ; ГРАФІЧНІ НАВИКИ і ВМІННЯ.

Номер слайду 9

При розробці особистісно-орієнтованого уроку враховуємо: Обов'язкове використання дидактичного матеріалу різного виду та складності;Продумане чергування видів робіт, типів завдань для зниження втомлюваності учнів.

Номер слайду 10

При проведенні особистісно-орієнтованого уроку: Постійне спостереження за результатами діяльності учня на уроці;Заохочення і створення ситуації успіху.

Номер слайду 11

Завдання на образне мислення. Яка кількість бочок і ящиків зображена на малюнку?Відтворення просторових предметів на кресленні.

Номер слайду 12

Вправи на просторову уяву. Серед цих фігур пізнайте контури праски, різця, гвинта, ракети, човна, будинку. Відповідь:1) Праска; 2) Ракета; 3) Човен; 4) Будинок; 5) Різець; 6) Гвинт.

Номер слайду 13

Від простого до складного! Від буденного до цікавого!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вправи на просторову уяву. В хлопчика в руці було чотири монети. Він випустив їх по черзі на пісок при різному положенні руки. Розташування ніг хлопчика і монет на піску показано на малюнку. Скажіть, при якому положенні руки була випущена кожна монета. Відповідь: Хлопчик випустив монету із руки:1) закладеної за спину;2) опущеної поздовж тулуба;3) витягнутої вперед;4) зігнутої в лікті.

Номер слайду 16

Логічне завдання: який із двох зображених трикутників ближчий до нас? Можливо один із них пронизаний в отвір іншого? Зобразіть всі можливі комбінації. Відповідь. 5 варіантів зображення

Номер слайду 17

Вправа «Оптична ілюзія»Що більше: верхня чи нижня частини розділеної висоти в трикутнику?Який з кругів розташованих посередині більший?

Номер слайду 18

На малюнку зображені два відрізка. Який з них довший?Яка з червоних ліній довша?

Номер слайду 19

Креслення Наочне зображення. Вправа «Моделювання»

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Задачі на конструювання

Номер слайду 22

Задачі, що передбачають уявні перетворення графічної умови задачі: зміна просторового положення всього тіла;

Номер слайду 23

Задачі на пошук

Номер слайду 24

Задачі на аналіз

Номер слайду 25

Мотивація – як основна умова успішного навчання учнів

Номер слайду 26

Мистецтво мотивації: Слова підтримки, підбадьорення, схвалення. Ти робиш значні успіхи. Це дуже втішно. Добре впоралась/впорався. Продовжуй у тому ж дусіТи це зробила/зробив. У тебе дуже добре виходить. Рада/радий за тебе. Я знала/знав, що ти впораєшся. Ти швидко вчишся. Ти на правильному шляху. Значно краще

Номер слайду 27

Твоя робота з кожним днем стає краще. Ти робиш впевнені кроки вперед. Ти дійсно рухаєшся вперед. Ти вже маєш значні успіхи в цьому. Щоразу краще. Так тримати. Ти все зрозуміла/зрозумів. Я рада бачити, що ти так вправно креслиш. Ти робиш все так просто. Дякую,ти – молодчина. Ти швидко вчишся. Це найкраще, що ти коли-небудь робила/робив. Вірю у твої сили. Я ніколи не бачила, щоб хтось робив це краще. Такі репліки дозволяють зробити зауваження без зайвих образ, підтримати та надихнути кожну дитину.

Номер слайду 28

Якщо є певні помилки, доречно зауважити таке: Уважніше, будь ласка. Відшукай помилку. Перечитай, спробуй знайти помилку. Тут сховалась помилка. Спробуй самостійно знайти помилку. Не все вдалося, наступного разу буде краще. Треба потренуватися ще. Треба попрацювати додатково над такими завданнями. Спробуй ще раз. Ти зможеш.Є над чим працювати, я тобі допоможу. Не поспішай.

Номер слайду 29

Мінімум критики-максимум похвали

Номер слайду 30

Усім, що я знаю про викладання, я зобов'язаний поганим студентам. Джон Холт

Номер слайду 31

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Іванців Іванна
Пов’язані теми
Креслення, Презентації
Додано
10 лютого 2023
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку