Презентація "Острови Кюсю і Хоккайдо: контрасти Японії"

Про матеріал
Презентація- порівняльна характеристика двох островів Японії. Може використовуватися при вивченні країни Японія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

О С Т Р О В ИК Ю С Ю І Х О К К А Й Д О: К О Н Т Р А С Т И Я П О Н І Ї

Номер слайду 2

П О Р І В Н Я Є М О Ї Х Р О З Т А Ш У В А Н Н ЯК Ю С ЮТретій за величиною острів Японського архіпелагу. Омивається на півночі Японським морем, на сході — Внутрішнім японським морем, на півдні — Тихим океаном, і на заході — Східно-Китайським морем. Площа 36 782 км²Найвища точка 1791 м. г. Кудзю, Населення 12 970 479 (2016)Довжина берегової лінії — 12 212 км. Х О К К А Й Д ООстрів у Тихому океані, другий за величиною у Японському архіпелазі. Належить Японії. Разом із меншими прилеглими островами утворює префектуру Хоккайдо, яка одночасно є однойменним історичним регіоном. В давнину називався Землею Едзо. Площа 77 984,49 км²Найвища точка 2290 м. Населення 5 229 075 Довжина берегової лінії — 2767 км

Номер слайду 3

К О С ЮРельєф Кюсю гористий, хоча на заході острова є невеликі рівнини. На північному заході знаходяться невисокі гори і пагорби (до 1055 м), а на південному сході — гори середньої висоти. Найвищою точкою острова є згаслий вулкан Кудзю (1791 м). Гори складаються, переважно, породами вулканічного походження, гранітами і сланцями. На Кюсю розташований один із активних японських вулканів — Асо (1592 м). Окрім цього, відомими діючими вулканами є Кірісіма і Сакура-дзіма.

Номер слайду 4

Х О К К А Й Д ОХоккайдо лежить у північній частині Японського архіпелагу. Зусібіч острів омивається водою: на заході — Японським морем, на півночі — протокою Соя (протока Лаперуза), на північному сході — Охотським морем, на сході — протоками: Немуро (Кунаширська протока), Зради та Радянською, на півдні — Тихим океаном, а на південному заході — протокою Цуґару.

Номер слайду 5

Е К О Н О М І К А о. Х О К К А Й Д ООстрів Хоккайдо грає важливу роль в економіці Японії. Поряд з сільським господарством на острові побудована розвинена промисловість. Тут видобувається залізна руда, кам'яне вугілля, виробляється обладнання (в тому числі для АЕС). Традиційно так склалося, що прибережні міста префектури також служать для сусідніх земель джерелом свіжої риби (особливо лососевих) і морепродуктів. Незважаючи на велику кількість пропонованих вакансій в промислових компаніях, більшість місцевих жителів працюють в сфері послуг (цей сектор становить близько трьох чвертей ВВП Хоккайдо). Обсяги імпорту тут значно перевищують обсяги експорту.

Номер слайду 6

Е К О Н О М І К А о. К Ю С Ю Промисловість Кюсю зосереджена на півночі острова, в той час як на півдні переважає сільське господарство. Найбільшими індустріальними центрами є Наґасакі, Кітакюсю та Оіта. Переважає хімічна промисловість та металообробка. На півдні вирощують рис, тютюн, батат, а також займаються скотарством, зокрема виводом чорних свиней. Кюсю з'єднаний із островом Хонсю двома підводними тунелями, автомобільним і залізничним, які прокладені під протокою Каммон.

Номер слайду 7

ФЛОРАК Ю С ЮДля флори характерною є висока поясність. Типові рослини нижнього ярусу (до 850 м) — дуби, камелії, магнолії. Вище ростуть сосни і кріптомерії. На верхніх поясах переважають кущі і луки. Південь Кюсю має відмінну від решти острова флору — переважно пальми і папороть. Х О К К А Й Д ОНа Хоккайдо переважають хвойні ліси з ялини та ялиці з густими заростями бамбука в підліску. З висотою ліс поступово замінюється заростями кедрового стланика і березняка, трав'янисто-чагарниковими формаціями і чагарниковими пустками. На півночі острова верхня межа хвойних лісів складає 500 м, в південних районах вони змінюються листопадними широколистяними лісами. На південному заході Хоккайдо широколисті ліси підійматися від узбережжя до висоти 500 м.

Номер слайду 8

К Ю С Ю Т А Х О К К А Й Д О С П Р А В Д І Р І З Н Я Т Ь С Я. Х О Л О Д Н И Й Т А С П О К І Й НИ Й Х О К К А Й Д О , Я К И Й М А Н И Т Ь Т У Р И С Т І В Д О С В О Ї Х Г І Р Т А Б У Р Х Л И В И Й К Ю С Ю –П Р О С Л А В Л Е Н И Й Г А Р Я Ч И М И Д Ж Е Р Е Л А М ИВ О Н И Р О Б Л Я Т Ь П Р И Р О Д У Я П О Н І Ї Щ Е Б І Л Ь Ш Р І З Н О М А Н І Т Н І Ш О Ю. Т А З А К Л И К А Ю Т Ь К О Ж Н О Г О В І Д В І Д А Т И Ї Х.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Черный Саша
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
17602
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку