Презентація "Освітні тенденції розвитку початкової школи в Ірландії"

Про матеріал

Презентація на тему: Освітні тенденції розвитку початкової школи в Ірландії. Ця презентація ознайомить Вас з особливостями початкової освіти в Ірландії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Освітні тенденції розвитку початкової школи в Ірландії

Номер слайду 2

Початкова освіта Ірландії включає два етапи школа Монтесорі (від 2,5 до 6 років)початкова школа (від 4 до 12 років)В Законі про обов’язкову освіту Ірландії сказано, що діти повинні відвідувати початкову школу з 6 років. В Ірландії батькам надають право самостійно вирішувати, коли їх дітям йти на навчання – з 4-ох чи 5-ох, чи 6-и років. До навчальної програми для початкових шкіл, до обов’язкових предметів належать англійська та ірландська мови, математика, музика, релігія, образотворче мистецтво, ремесла, суспільствознавство.

Номер слайду 3

До основних цілей початкової освіти Ірландії відносимо:створення необхідних умов для повноцінного життя дитини та надання можливості усвідомлювати свій індивідуальний унікальний потенціал;забезпечення необхідних умов для соціального розвитку дитини у суспільстві;спрямування дитини до неперервної освіти протягом життя. Цікавим є те, що в Ірландії іноземні мови на ранньому етапі викладаються вчителями початкової школи згідно з ідеєю інтегрованого класного навчання школярів-початківців одним вчителем.

Номер слайду 4

Позитивною та відмінною рисою в ірландських початкових школах є чіткий розпорядок і пильна увага до кожної дитини. Тобто, у кожного учня, окрім учителів і вихователів, є тьютор, який особисто відповідає за розв’язання всіх можливих питань і проблем, інформує батьків щодо успішності їхньої дитини, її поведінки, фізичного, психологічного самопочуття. Всебічний розвиток та психологічний стан дитини є одним з найважливіших пріоритетів Ірландії.

Номер слайду 5

Отже, система початкової освіти в Ірландії запроваджує інтегроване навчання школярів-початківців одним вчителем; дотримується чіткого розпорядку у навчанні та надання достатньої уваги кожному учню; створює необхідні умови на початковому етапі навчання у призмі неперервної освіти протягом життя. Аналіз системи роботи початкової школи в Ірландії та виявлення її переваг дають можливість виділити передумови і тенденції формування вітчизняної галузі початкової системи освіти як передової та фундаментальної ланки безперервної освіти.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
4 травня 2020
Переглядів
1146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку