Презентація "Освітній супровід учнів - членів МАН"

Про матеріал

Відповідальний громадянин починається з досвіду громадянської дії, досвіду активної участі в розв'язанні суспільних проблем. Однією з форм набуття такого досвіду для учнів є робота в МАН (Мала академія наук Украни). Саме така робота розвиває творчі здібності, підтримує обдарованих учнів, формує творчу особистість на основі нахилів, інтересів, амбіцій.

Сформовані види діяльності спонукають учнів до роботи над розвитком власного інтелекту, культурного і морального рівня не лише в процесі навчання, але й у подальшому житті, сприяють формуванню активної життєвої позиції. Відпрацьовано Алгоритм освітнього супроводу учнів - членів МАН, ща дає в останні роки позитивні результати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Освітній супровід учнів – членів МАНВчитель географії Гриценко О. В.

Номер слайду 2

Здібних дітей слід відбиратиі примушувати вивчати те,що корисно державі. Платон. Обдарованість дитини - це маленький паросточок, який ледве прокльовується із землі і вимагає до себе величезної уваги. В. А. Сухомлинський

Номер слайду 3

За експертними оцінками, найбільш успішними на ринку праці в найближчій перспективі будуть фахівці, які вміють навчатися впродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі та володіти іншими сучасними вміннями (НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ РЕФОРМУВАННЯ СЕРЕДНЬОЇ ШКОЛИ.2016).

Номер слайду 4

Актуальність діяльнісного підходу полягає в тому, що учні навчаються і діють у мікросоціальному середовищі, отримують практичні навички, мають можливість перевірити теоретичні надбання на практиці, учнівські соціально – екологічні проекти є одним з ефективних методів формування соціальних цінностей підростаючої особистості

Номер слайду 5

Втілення діяльнісного підходу у вивченні географії зумовлено парадигмою особистісно-орієнтованого навчання, а особистість реалізує та перевіряє себе лише в діяльності. Сформовані види діяльності спонукають учнів до роботи над розвитком власного інтелекту, культурного і морального рівня не лише в процесі навчання, але й у подальшому житті, сприяють формуванню активної життєвої позиції

Номер слайду 6

Відповідальний громадянин починається з досвіду громадянської дії, досвіду активної участі в розв’язанні суспільних проблем. Однією з форм набуття такого досвіду для учнів є робота в МАН (Мала академія наук Украни). Саме така робота розвиває творчі здібності, підтримує обдарованих учнів, формує творчу особистість на основі нахилів, інтересів, амбіцій.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Алгоритм освітнього супроводу учнів – членів МАНУстановка на створення учнівських проектів в календарно – тематичному плануванні. Спостереження під час навчального процесу та в позаурочній діяльності. Моніторинг виконання домашніх обов’язкових і творчих завдань.

Номер слайду 10

3. Спеціальне авторизоване анкетування під час проведення діагностичних робіт на початку навчального року.4. Створення відповідних (неформальних) умов під час організації і проведення І етапу Всеукраїнської олімпіади з географії і економіки. 5. Запрошення всім учням реалізувати себе, свої амбіції, свій творчий потенціал в науково – дослідній роботі в МАН.

Номер слайду 11

Написання науково – дослідної роботи як надійний шлях пізнання кожним старшокласником своїх творчих можливостей, розвитку інтелектуальних здібностей. Обов’язкові консультації з вчителями – предметниками ШМО з природничих дисциплін зі спеціалістами КЗ ЗОЦТКУМ.8. Захист науково–дослідних робіт – урочиста і святкова подія для кожного учасника конкурсу, що повинно стати цікавим і корисним для всіх присутніх.

Номер слайду 12

Участь і перемоги у ІІІ етапі конкурсу – захисту МАН… Одночасно запрошені учні – майбутні члени МАН для занурення в творчу атмосферу обдарованих учнів – науковців.10. Подальший супровід на ІV етапі в Києві (за необхідністю).

Номер слайду 13

Якщо ви навчаєте обдарованих дітей: Не вихваляйте кращого учня. Не вирізняйте обдаровану дитину за індивідуальні успіхи, краще заохочуйте спільні заняття з іншими дітьми. Не приділяйте забагато уваги навчанню з елементами змагання. Обдарована дитина найчастіше ставатиме переможцем, що може призвести до виникнення неприязні до неї з боку решти учнів. Не перетворюйте обдаровану дитину на «вундеркінда». Недоречне акцентування на її винятковості спричиняє, роздратованість, ревнощі друзів, однокласників. Зловмисне прилюдне приниження унікальних здібностей теж неприпустиме. Пам'ятайте, що здебільшого обдаровані діти погано сприймають усілякі регламентовані заняття, що повторюються.

Номер слайду 14

Учні – члени шкільної МАН у своїх роботах орієнтуються на дослідження місцевих проблем і шляхів їх можливого вирішення. Актуальність і необхідність вибраних тем для дослідження прослідковуються в виборі більшістю учнів питань для розробки і захисту соціально значимих проектів протягом навчального року.

Номер слайду 15

Отже, дослідницько – діяльнісна робота сприяє пошуку цікавої інформації, активно формує вміння й навички, бажання самоосвіти, саморозвитку і самовдосконалення, збуджує інтерес до знань з географії, екології та викликає позитивні емоції від досягнутого.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

{CEA51 B5 D-9854-426 F-AA8 E-7 A72 C3104 CE0}№ Рік Тема дослідження. ПІБ учня, клас. Місце 1.2012 Автомобільні дорожні шляхи Запорізької областіІванюк МаринаІV місце2.2013 Геоекологічна ситуація Заводського району міста Запоріжжя. Звягінцев БогданІІІ місце3.2014 Вплив балки Маркусової на мікроклімат Заводського району міста Запоріжжя. Звягінцев БогданІІ місце4.2015 Мікроклімат прибережної зони р. Дніпра Заводського району м. Запоріжжя і можливості використання його потенціалу. Большакова Ан.ІV місце5.2015 Вплив геохімічного складу ливневих стоків на стан і властивості води р. Дніпро в акваторії Заводського району. Кацай ЗлатаІV місце6.2015 Депопуляція населення Заводського району. Причини й шляхи вирішення. Карнаух АнтонІV місце7.2016 Географія екологічних проблем Заводського району міста Запоріжжя. Обруч КрістінаІV місце8.2016 Особливості соціальної сфери як чинники рівня і якості життя громади Заводського району. Оголь КаринаІІІ місце9.2017 Кліматично – рекреаційний потенціал балки МаркусовоїОголь КаринаІ місце10. 2018 Біокліматична оцінка комфортності території Заводського району Близнюкова Марія ІІІ місце11. «Атлантида» Дніпра. (Чи зможе Дніпро знову стати справжньою річкою?) Кулеба АртемІV місце12. Гідроекологічна небезпека Осокорової затоки. Шкуро Дар’яІ місце

Номер слайду 18

Слід відзначити, що випускники, які займалися науково-дослідницькою діяльністю, продовжують навчання в вищих навчальних закладах за спеціальностями, що так чи інакше були пов’язані з тематикою або напрямом шкільних проектів.{CEA51 B5 D-9854-426 F-AA8 E-7 A72 C3104 CE0}№ ПІБ випускника. Тема закінченого дослідження - проекту. Спеціальність, факультет у ВНЗ, Іванюк Марина2012 р. – Автомобільні шляхи Запорізької області. Проблеми і шляхи вирішення. Придніпровська державна академія будівництва та архітектури. Архітектура та містобудування 2. Звягінцев Богдан2013р. – Геоекологічна ситуація Заводського району м. Запоріжжя.2014р. – Вплив балки Маркусової на формування мікроклімату Заводського району м. Запоріжжя. Запорізька державна інженерна академія. Факультет будівництва та цивільної інженерії. 3. Большакова Анастасія2015р. – Мікроклімат північної прибережної зони р. Дніпро району і можливості використання його потенціалу. Запорізький національний університет. Економіко – правничий коледж.4. Обруч Крістіна2016р. – Географія соціально – екологічних проблем Заводського району. Запорізький національний університет. Екологія, охорона навколишнього cередовища та збалансоване природокористування 5. Карнаух Антон2015р. – Депопуляція населення Заводського району. Запорізький національний університет. Біологічний факультет.

Номер слайду 19

Динамічні зміни умов життя, розбудова інформаційного суспільства та утвердження дослідницько-інноваційного типу його розвитку, переосмислення ціннісних орієнтирів і стратегій людського буття зумовлюють необхідність  перемін в освітній системі як провідного чинника соціально-культурного відтворення, успішної життєдіяльності людини, її подальшого вдосконалення, самореалізації впродовж життя.

Номер слайду 20

Наш Кічкас В УЧНІВСЬКИХ ПРОЕКТАХМетодичний ілюстративно – дидактичний посібник «Заводський район м. Запоріжжя в соціально – екологічних проектах учнів Запорізького навчально – виховного комплексу №67»

Номер слайду 21

Генії падають з неба. І на один раз, коли він зустрічає ворота палацу, приходиться сто тисяч випадків, коли він падає мимо. Дідро.

pptx
Додано
21 липня 2018
Переглядів
1170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку