ВОНИ ВИКЛИКАЮТЬ НАСТІЛЬКИ СИЛЬНЕ ОТРУЄННЯ, ЩО ЖИТТЯ ЛЮДИНИ ВРЯТУВАТИ НЕ ВДАЄТЬСЯ. СИМПТОМИ ОТРУЄННЯ З'ЯВЛЯЮТЬСЯ ЛИШЕ ЧЕРЕЗ КІЛЬКА ГОДИН ПІСЛЯ ВЖИВАННЯ ЇХ У ЇЖУ (ІНКОЛИ ЧЕРЕЗ 2-4 ДОБИ). ДО ТОГО ЧАСУ ЛЮДИНА ПОЧУВАЄ СЕБЕ ДОБРЕ, АЛЕ ТОКСИНИ ВРАЖАЮТЬ ПЕЧІНКУ, ВИКЛИКАЮЧИ ЇЇ РОЗЛАДИ. ПРОДУКТИ РОЗПАДУ ПЕЧІНКИ СПРИЧИНЮЮТЬ ПОЯВУ ПЕРШИХ ОЗНАК ОТРУЄННЯ – ЗНЕВОДНЕННЯ ОРГАНІЗМУ, СИНЮШНІСТЬ, БЛЮВАННЯ, ПРОНОС. ЛЮДИНУ В ЦЕЙ ЧАС ВРЯТУВАТИ ВЖЕ НЕМОЖЛИВО. СТАН ХВОРОГО РІЗКО ПОГІРШУЄТЬСЯ І НАСТУПАЄ СМЕРТЬ.
ВИСНОВОК: Абсолютно безпечних грибів не існує. Навіть найкращі їстівні гриби можуть бути причиною вторичних отруєнь. Простих тестів на виявлення отруйних грибів не існує. Найкращій спосіб уберегтися від отруйних грибів – збирати лише добре відомі їстівні гриби, лише в екологічно чистих місцях, і обов'язково вміти розпізнавати смертельно отруйні гриби. Незнайомі,маловідомі та сумнівні гриби не збирати ні в якому разі!