презентація: Ознайомлення дітей з мірами довжини

Про матеріал
Ознайомлення дітей з мірами довжини. Мета: познайомити ДІТЕЙ ІЗ НАРОДНИМИ МІРАМИ ВИМІРЮВАННЯ ДОВЖИНИ, З ІСТОРІЄЮ ЇХ ВИНЕКНЕННЯ; ВЧИТИ КОРИСТУВАТИСЯ НИМИ У ПОБУТІ. РОЗВИВАТИ УВАГУ, ПАМ΄ЯТЬ, ОКОМІР. ВИХОВУВАТИ ЦІКАВІСТЬ ДО ОТОЧУЮЧОГО СВІТУ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ознайомлення дітей з мірами довжини

Номер слайду 2

Мета: познайомити ДІТЕЙ ІЗ НАРОДНИМИ МІРАМИ ВИМІРЮВАННЯ ДОВЖИНИ, З ІСТОРІЄЮ ЇХ ВИНЕКНЕННЯ; ВЧИТИ КОРИСТУВАТИСЯ НИМИ У ПОБУТІ. РОЗВИВАТИ УВАГУ, ПАМ΄ЯТЬ, ОКОМІР. ВИХОВУВАТИ ЦІКАВІСТЬ ДО ОТОЧУЮЧОГО СВІТУ.

Номер слайду 3

Як вимірювали люди в давнину?

Номер слайду 4

Казка про аршин

Номер слайду 5

сажень. Сажень (сяжень, саженка, пряма сажень) — давньоруська одиниця вимірювання відстані. Пригадайте казку «Кирило Кожум΄яка». Кирило запряг змія у плуг і виорав межу. Глибина скиби була заввишки двох сажень.

Номер слайду 6

фут«Без міри і лаптя не сплетеш», – свідчить старе прислів’я. Пальці, руки, ноги та інші частини тіла послужили зразками для створення перших мір довжини. І в даний час ми нерідко вимірюємо невеликі відстані кроками, а середня довжина ступні людини – фут (по англійський фут – нога, ступня) до сих пір служить мірою довжини в Англії. Виміряйте довжину килима кроками. Пограйте в гру «Посадимо картоплю», «Карлики, велети»

pptx
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку