Презентація "Паливні корисні копалини України"

Про матеріал
Презентація створена до теми "Корисні копалини України. Паливні корисні копалини". 8 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисні копалини України. Паливні корисні копалини Підготувала вчитель географії Рибачок Ірина Василівна. Понінківський НВК“ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, гімназія”

Номер слайду 2

Класифікація корисних копалин Залежно від використання корисні копалини поділяють на такі групи: Паливні(осадове походження)Рудні(магматичне та метаморфічне походження)Нерудні(різноманітні за походженням) Нафта, природний газ, вугілля, горючі сланці, торф. Залізні, марганцеві, титанові, мідні, олов’яні, алюмінієві, нікелеві, свинцево-цинкові та ін. Сірка, кам’яна та калійна сіль, пісок, крейда, глини, мармур, кварцит, фосфорити. Утворюються в межах тектонічних западин та крайових прогинів. Утворюються в межах щитів та областей складчатостіПоширені повсюдно

Номер слайду 3

Вугільні басейни в Україні

Номер слайду 4

Нафта та природний газ. Східний (Дніпровсько-Донецький) – найбільший нафтогазоносний регіон. Південний (Причорноморсько-Кримський) – є перспективним регіоном. Західний (Карпатський) – найстаріший та виснажений регіон. Завдання: Запишіть найбільші родовища нафти та газу кожного нафтогазоносного регіону.

Номер слайду 5

Горючі сланці та сланцевий газ. Горючі сланці – це осадова порода, з якої отримують сланцеву смолу, яку використовують як рідке паливо. Бовтиське родовище – найбільше за запасами родовище в Україні.

Номер слайду 6

В Україні є два основні райони, з яких можливе добування сланцевого газу: Львівсько-Люблінський та Дніпровсько-Донецький басейни

Номер слайду 7

Торф. Найбільші родовища торфу розташовані на заході та півночі України.

Номер слайду 8

Висновки Особливості геологічного розвитку території України зумовили формування в її надрах різноманітних паливних, рудних та нерудних корисних копалин. В Україні знаходяться значні поклади кам’яного вугілля. Територія України є перспективною для освоєння родовищ горючих сланців та сланцевого газу.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
5198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку