Презентація "Пам`яті "Небесної Сотні""

Про матеріал
Презентація допоможе ознайомити учнів з подіями, що передували даній трагедій. Учнів сформулюють поняття "Патріот", "Патріотизм", пригадають видатних людей України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Пам’яті Небесної Сотні»

Номер слайду 2

Slide Title. Your text here. Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі Україна.

Номер слайду 3

Її красою захоплювались поети, художники та композитори. Багата славетними іменами і подіями й українська історія.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тарас Григорович Шевченко. Український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч. Національний герой і символ України.

Номер слайду 6

Кличко Володимир Володимирович. Український професійний боксер. Олімпійський чемпіон з боксу у надважкій ваговій категорії. Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO, IBF, IBO, The Ring, WBA. 

Номер слайду 7

Микола Васильович Гоголь. Російський письменник українського походження з роду Гоголів-Яновських, класик російської літератури, вважається найвизначнішим з представників її «української школи».

Номер слайду 8

Крушельницька Соломія Амвросіївна

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Корольов Сергій Павлович Радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Вважається основоположником практичної космонавтики. Академік АН СРСР, очолив ракетну програму СРСР.

Номер слайду 11

Білокур Катерина Василівна

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Примаченко Марія Оксентіївна

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Валерій Васильович Лобановський

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Сергій Назарович Бубка. Видатний український легкоатлет. Чемпіон Європи та світу, 35-разовий світовий рекордсмен, олімпійський чемпіон. Заслужений майстер спорту, доктор наук з фізичного виховання і спорту, Герой України. З 2015 р. — перший віце-президент IAAF.

Номер слайду 18

Амосов Миколай Михайлович Радянський та український лікар, учений в галузі медицини та біокібернетики, громадський діяч, академік Національної академії наук України та Академії медичних наук України, лауреат Ленінської премії, Державної премії УРСР і Державної премії України в галузі науки і техніки. Уперше у СРСР зробив протез мітрального клапана.

Номер слайду 19

Ми часто чуємо слово «патріот». Як ви розумієте його? Що воно означає?ПАТРІОТПатріот – з грецької означає «земляк», «співвітчизник», людина, яка любить свою Батьківщину. Патріотизм – це любов до Батьківщини, до свого народу

Номер слайду 20

Немає жителя в Україні, який би не знав про трагедію, що сталася три роки тому на Майдані незалежності. Під час Революції Гідності в самому серці України стався масовий розстріл людей.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

://https://www.youtube.com/watch?v=s. INSTp. Bm. CLo

Номер слайду 23

https://www.youtube.com/watch?v=S9 Kzue. UGil. Y

Номер слайду 24

ДЕРЖАВА ВИЗАЛА ЇХ ГЕРОЯМИЇхніми іменами названо вулиці й площі в різних містах України;20 лютого, згідно з Указом Президента, відзначаємо День Пам’яті Героїв Небесної сотні;Усім загиблим під час Євро Майдану посмертно присуджено звання Героя України;- Засновано державну нагороду – Орден Героїв Небесної Сотні, якою відзначають мужніх громадян за захист України, за самовіддане служіння народу.

Номер слайду 25

Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина – життя. Тому маємо вірити в Україну і ми, бути чесними з людьми й собою, маємо боротися з несправедливістю!

pptx
Додано
24 лютого 2020
Переглядів
617
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку