Презентація «Пам’ятка для інструктора з фізкультури ЗДО: стрибки»

Про матеріал
Пам’ятка для інструктора з фізкультури ЗДО, що мiстить особливостi методики щодо навчання дошкiльникiв рiзним видам стрибкiв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ятка для інструктора з фізкультури ЗДО Основні рухи: стрибки

Номер слайду 2

Стрибок складається з чотирьох фаз: підготовчої (приймання вихідного положення або розбіг); основної (відштовхування); фази польоту ; заключної (приземлення).

Номер слайду 3

Види стрибків Підскоки Стрибок вверх з місця Стрибок у довжину з місця Стрибок у глибину (з невисоких предметів) Стрибок у довжину з розбігу Стрибок у висоту з розбігу Стрибки зі скакалкою

Номер слайду 4

Техніка стрибка вверх з місця Пряме положення тулуба Одночасне випрямлення обох ніг при відштовхуванні Приземлення на носки з незначним згинанням ніг в колінах Легкість і ритмічність рухів

Номер слайду 5

Техніка стрибка у довжину з місця Вихідне положення перед стрибком – «старт плавця» (ноги напівзігнуті, тулуб нахилений вперед, руки відведені у сторони - назад). Відштовхування виконується обома ногами, одночасно руками роблять мах вперед-вгору. В польоті - ноги згинаються в колінах і виносяться вперед. Приземлення - дитина присідає й ставить руки вперед – у сторони, забезпечуючи тим самим м'яке й стійке приземлення .

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Якісні показники стрибка в довжину з місця. Молодший вік. 1. Вихідне положення - "Старт плавця" (ноги напівзігнуті, тулуб нахилений уперед, руки відведені назад-у сторони), 2.Відштовхування одночасно обома ногами, із змахом рук угору. 3.Під час "польоту" ноги трохи зігнуті. 4. Приземлення на обидві ноги, руки вперед.

Номер слайду 8

Середній вік 1. Правильне вихідне положения - "Старт плавця". 2. Енергійне відштовхування обома ногами з одночасним змахом рук уперед-угору. 3. Під час "польоту" ноги зігнуті в колінах. 4. Приземлення стійке на обидві ноги, з перекатом з п’яток на носок, руки вперед-у сторони.

Номер слайду 9

Старший вік 1. Правильне вихідне положения - "Старт плавця" (ноги напівзігнуті на ширині cтупнi, тулуб нахилений вперед, руки відведені назад-у сторони). 2. Відштовхування обома ногами з повним їx випрямленням, з енергійним змахом рук уперед-угору. 3. Під час "польоту" ноги зігнуті в колінах, перед приземленням вони енергійно виносяться вперед. 4. Приземлення на обидві ноги з переходом з п’ятки на всю стопу. 5. Стійке приземлення на напівзігнуті ноги, руки вперед-у сторони

Номер слайду 10

Техніка виконання стрибка у глибину (Вавілова Є. Н.) Вихідне положення – ноги розставлені приблизно на ширину ступні, коліна злегка зігнуті, тулуб прямий, руки трохи відведені назад, голова піднята. Відштовхування – енергійне вперед-вверх. В польоті - встигнути зігнути ноги в колінах, руки підняти вперед. Приземлення – на носки з опусканням на всю стопу, зберігаючи рівновагу, тримати голову і тулуб прямо, дивитися вперед. Одночасно з випрямленням ніг, руки опускаються вниз, потім – вперед.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Техніка стрибка у довжину з розбігу Основна мета початкового етапу формування навички цього стрибка – навчити відштовхуватися однією ногою і стійко приземлитися на обидві ноги. Розбіг рівноприскорений. Відштовхування виконується однією ногою, руки при цьому роблять махи вперед-вгору; Фаза польоту ноги згинаються в колінах і перед приземленням виносяться вперед . Приземлення – на п’ятки з переходом на всю стопу, м’яко згинаючи ноги в колінах.

Номер слайду 13

Алгоритм формування навички у стрибках в довжину з розбігу стрибки з одного-двох-чотирьох шести кроків, звертаючи увагу на перехід від розбігу до відштовхування однією ногою; удосконалення відштовхування однією і приземлення на обидві ноги, енергійний мах руками в момент відштовхування, польоту (зігнувши ноги) та м’якого, стійкого приземлення на п’ятки обох ніг; коли діти навчаться правильно відштовхуватися й приземлятися із скороченого розбігу (6 кроків), у них удосконалюються окремі елементи стрибка в ході навчання руху в цілому з повного розбігу – з 10 м.

Номер слайду 14

Якісні показники стрибка у довжину з розбігу Старший дошкiльний вік: Рівноприскорений розбіг. Енергійне відштовхування однією ногою з одночасним махом рук уперед-вгору. Під час «польоту» згинання ніг у колінах, перед приземленням вони виносяться вперед. Приземлення на обидві ноги з переходом з п’ятки на всю ступню, руки вперед-у сторони.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Техніка стрибка у висоту з розбігу Розбіг - перпендикулярно до перешкоди (мотузка або гумова тасьма закріплена на двох стояках), Відштовхування - однією ногою з одночасним махом рук угору; Фаза польоту - ноги максимально згинають у колінах і підтягують до грудей; приземляються на обидві ноги, виносячи руки вперед-в сторони . Приземлення - на носки обох ніг, опускаючись на всю стопу.

Номер слайду 17

Алгоритм формування навички у стрибках у висоту з розбігу стрибок через гумову тасьму (мотузку) заввишки 10—15 см з одного кроку поштовхом однією ногою і махом іншою з приземленням на обидві ноги; те саме – з двох-трьох кроків з одночасним махом рук вперед-вгору; з 3-5-метрового розбігу з правильним виконанням усіх його елементів: розбіг, енергійне відштовхування, політ, зігнувши ноги, стійке й м'яке приземлення на обидві ноги; стрибок через гумову тасьму заввишки 30 см з 6-8-метрового розбігу

Номер слайду 18

Якісні показники стрибка у висоту з розбігу Старший дошкiльний вік: Розбіг виконується перпендикулярно до перешкоди (гумова тасьма або шнур закріплена на двох стояках). Енергійне відштовхування однією ногою з одночасним змахом рук угору. Під час «польоту» ноги максимально зігнуті в колінах. М’яке та стійке приземлення на напівзігнуті ноги, руки вперед – у сторони.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Послідовність вправ у стрибках через довгу скакалку стрибки на обох ногах через нерухому скакалку, підняту на 10-15 см над землею (підлогою); перестрибування через скакалку, що хитається, з одного кроку; стрибки на обох ногах вліво та вправо, через скакалку, що хитається; пробігання під скакалкою, що обертається; стрибки через скакалку, що обертається.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

ppt
Додано
21 липня 2019
Переглядів
3271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку