Презентація "Пам' ятники символи".

Про матеріал
Презентація розроблена за програмою «Мистецтво» для 10 -11 класів (інтегрований курс «Мистецтво» 10 -11 класи) автор Л.Масол. Урок відповідає темі IІ семестру «Художня спадщина України"». Презентація дає можливість кожному вчителю використати його для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художня спадщина України Пам’ятники символи

Номер слайду 2

Пам’ятники символи Пам'ятник Дюку де Рішельє є символом Одеси. Він став першим Градоначальником новоствореного міста на березі Чорного моря.

Номер слайду 3

Пам’ятники символи Перший пам'ятник, споруджений в Одесі – це монумент французу, Арману Емманюелю дю Плессі, герцогу де Рішельє. Його постать з бронзи, розміри якої трохи перевершують людський зріст, підноситься в серці Одеси – на знаменитому Приморському бульварі.

Номер слайду 4

Пам’ятники символи Арман Еммануїл Софі-Септімані дю Плессі, граф де Шинон, герцог де Рішельє і де Фронсак, а для одеситів - просто Дюк (що в перекладі і є - "герцог"). Шляхетний аристократ, представник багатого і знатного роду Франції, праправнучатий племінник знаменитого кардинала Рішельє (з яким читачі романів Дюма і радянські глядачі добре знайомі, як зі злим генієм з "Трьох мушкетерів").

Номер слайду 5

Пам’ятники символи При ньому почався справжній будівельний бум, активно прокладалися дороги, будувалися церкви, лікарні, ринки, гімназії. Вулиці викладалися гранітною бруківкою, привезеної з Італії.

Номер слайду 6

Пам’ятники символи На крутому березі Дніпра височіє постать великого князя Володимира, Хрестителя Київської Русі (988). Пам'ятник, над яким працювали скульптори німецького походження, було встановлено у 1853 році.

Номер слайду 7

Пам’ятники символи Пам’ятник було побудовано лише через 20 років, у 1853 році, і він став першим пам’ятником у Києві, який було встановлено історичній особистості.

Номер слайду 8

Пам’ятники символи Сама статуя була побудована за планами архітектора Василя Демут-Малиновського (1779-1846), а постамент – згідно з пропозицією російського архітектора німецького походження Олександра Тона (1790-1858). Остаточним виконанням у бронзі та встановленням пам’ятника керував барон Петер Клодт фон Юрґенсбурґ.

Номер слайду 9

Пам’ятники символи Статуя постамент

Номер слайду 10

Пам’ятники символи Пам'ятник Святому Володимиру видно здалеку: він заввишки 20 метрів, хоча сама бронзова фігура складає лише 4,5 м. На постаменті зображено сцени хрещення населення Києва в Дніпрі та регалії ордена Святого Володимира – зірки та хрести.

Номер слайду 11

Пам’ятники символи Ми називаємо їх фонтанами, хоча, насправді мета їх створення була цілком прагматичною – це колодязі.

Номер слайду 12

Пам’ятники символи Всі фонтани Площі Ринок мали чаші, в яких збиралася вода. Кожна чаша мала вісім граней і була викладена червоним та чорним каменем. Статуя ж розміщувалася посередині чаші. Беззаперечно, автор цих робіт, львівський скульптор Гартман Вітвер, постарався на славу, адже скульптури фонтанів на Ринку чудово збереглися і щодня притягують до себе погляди як зацікавлених туристів, так і самих львів’ян.

Номер слайду 13

Пам’ятники символи Цікаво, що фонтани, які і зараз знаходяться на Площі Ринок у Львові, виконували також і певну сакральну функцію. Старожили пригадують, що до радянської окупації у криниці Адоніса на Водохреща освячували воду.

Номер слайду 14

Леонід Позен Леонід Володимирович Позен — скульптор, у творчості якого вперше яскраво і послідовно знайшла своє втілення тема життя та історії українського народу.

Номер слайду 15

Леонід Позен Скульптури з бронзи Леоніда Позена були популярні серед любителів жанрової бронзової скульптури. Його перша скульптурна композиція “На волах”.

Номер слайду 16

Леонід Позен Багатофігурна група “Переселенці” (1884) остаточно закріпила за Позеном славу одного з визначних представників передвижництва.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

Номер слайду 18

Інтернет – ресурси

ppt
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
2090
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку