Презентація "Панно. Мозаїка з яєчної шкаралупи"

Про матеріал
Матеріал для ознайомлення з даною темою. Покрокова інструкція виготовлення панно за основною технікою "Мозаїка з яєчної шкаралупи" ,відповідно до дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’єкт проєктної діяльності: Панно «Мозаїка з яєчної шкаралупи»осн.техн: Мозаїка. Дод:аплікація.

Номер слайду 2

Історія виникнення техніки з яєчної шкаралупи. Багато століть тому китайським та в’єтнамським майстрам лакового мистецтва спала на думку чудова ідея — використовувати для своїх мініатюр яєчну шкаралупу. Народні умільці помітили: тоненькі тріщинки, що утворюються при натисканні на її поверхню, створюють красивий візерунок, який нагадує розтріскану скелю, давно не фарбовану стіну, або древню фреску. Так з’явилася техніка кракле — створення візерунку із тріщин з ефектом старовини. А самі тріщинки, що утворюються на поверхні, незалежно від матеріалу виготовлення мозаїки, стали називати кракелюрами.

Номер слайду 3

Красиві речі з шкаралупи

Номер слайду 4

Моделі аналоги

Номер слайду 5

Необхідні матеріали та інструменти для роботи1. Яєчна шкаралупа. 2. Фарби, пензлик.3. Клей "ПВА»4. Щільний картон.5. Простий олівець.6. Зубочистка. 7. Лак або клей ПВА. .

Номер слайду 6

Ескізи-шаблони для роботи

Номер слайду 7

Панно з яєчної шкаралупи "Мухомор"Покроковий процес виконання роботи.1. Беремо, роздрукований на комп'ютері, малюнок нашої майбутньої мозаїки. Переводимо його на готову основу.2. Шкаралупа легко клеїться на ПВА. Намазуємо невелику ділянку малюнка клеєм, відламує і укладаємо її, підбираючи за кольором і формою - як у звичайній мозаїці.

Номер слайду 8

Покроковий процес виконання роботи3. Заповнюємо шкаралупою всі вільні місця на малюнку.4. Викладаємо шкаралупою весь малюнок.5. По краях дощечки теж викладаємо візерунок з шматочків шкаралупи.

Номер слайду 9

Покроковий процес виконання роботи6. Розфарбовуємо шкаралупу гуашевими фарбами. Вітражним золотим контуром малюємо вусики у колосків, за бажання ставимо крапки по краях візерунка. Весь малюнок обводимо тонким чорним маркером. Готове панно обов'язково потрібно покрити лаком і Ваша робота заграє!

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 грудня 2022
Переглядів
2004
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку