Презентація "Панорама методичних знахідок"

Про матеріал

У презентації представлено елементи нестандартності на уроках літератури у старших класах: інтерактивні форми, калейдоскоп літературних диктантів, піраміда твору, кроссенс.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елементи нестандартності на уроках української літератури в старших класах

Номер слайду 2

“БУТИ У ВІЧНОМУ ПОШУКОВІ – ЦЕ ЗНАЧИТЬ ШУКАТИ ЕНЕРГІЮ СЛОВА В ЕНЕРГІЇ ДУШІ”

Номер слайду 3

У старших класах українська література вивчається за хронологічним принципом, що передбачає не просто розташування творів і авторів у хронологічному порядку, а вивчення літератури як єдиного процесу.

Номер слайду 4

ВИКОРИСТОВУЄМО МІЖПРЕДМЕТНІ ЗВ᾽ЯЗКИ Еней, Анхіз і Асканій Джианлоренцо Берніні, 1618-1619 рр. Рим, Галерея Боргезе Геродот

Номер слайду 5

НЕТРАДИЦІЙНІ УРОКИ Урок-подорож Урок- конференція Урок-семінар Урок-творчий звіт Урок-виставка Урок-КВК Урок-театралізація Урок-віртуальна екскурсія

Номер слайду 6

Калейдоскоп літературних диктантів Асоціативні Хронологічні Цитатні Логічні Портретна вікторина Сенкан, гронування Гра “Так чи ні” Літературні листи Ланцюжок думок Пошукова робота (історичні коментарі) Проекти

Номер слайду 7

1. Ім’я героя. 2. Два слова, що описують героя. 3. Три слова, що описують місце події. 4. Чотири слова, що описують тему (проблему). 5. П’ять слів, що описують подію, яка відбувається з героєм впродовж сюжету. 6. Шість слів, що описують подію, яка сприяє переосмисленню проблеми. 7. Сім слів, що описують подію, яка відбувається задля розкриття теми (розв’язання проблеми). 8. Вісім слів, що описують розкриття теми (розв’язання проблеми).

Номер слайду 8

Знедолений, справедливий Мальовничий край Чернігівщини Важке,  пригноблене, голодне дитинство Задумав написати повість про величного Кобзаря Любив пісню, влучне та правдиве слово, гумор Страшні картини життя простого народу в поневоленій Україні ВАСИЛЬЧЕНКО БІОГРАФІЧНА ПІРАМІДА

Номер слайду 9

Скрапбук ― це «альбом» з фотографіями, фотоколажами, картинками, малюнками, замітками, афоризмами для того, щоб розкрити сенс вивченої теми. Сторінки такого «альбому» зазвичай оформлюються за певними темами, літературними напрямками, за творчістю письменника або літературного героя.

Номер слайду 10

ПЛЕЙКАСТИ СЛОВО КАРТИНКА МУЗИКА УНІКАЛЬНИЙ МАЛЕНЬКИЙ ШЕДЕВР інтерактивні листівки, оригінальний спосіб виразити себе, поділитися своїми думками і настроєм.

Номер слайду 11

БУКТРЕЙЛЕР ‒ СУЧАСНА ФОРМА РЕКЛАМИ КНИГИ З англійської book ― це книга, trailer ― тягач, причіп, призначений для перевезення вантажів. Дослівний переклад: тягнути книгу на причепі. Основне його завдання ― яскраво і образно розповісти про книгу, зацікавити, заінтригувати читача, спонукати до читання.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ОПОРНІ КОНСПЕКТИ

Номер слайду 14

Ментальні карти

Номер слайду 15

Кроссенс  – головоломка нового покоління, побудована на асоціаціях. Слово «кроссенс» означає  «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд». Це  асоціативний ланцюжок, що складається з дев'яти    картинок. 

Номер слайду 16

Алгоритм складання кроссенса 1. Визначити тематику, загальну ідею; 2. Пошук та підбір зображень; 3. Виділити 9 зображень, які мають відношення до теми, ідеї; 4. Знайти зв'язок між елементами, визначити послідовність.

Номер слайду 17

КРОССЕНС “ЛЕСЯ УКРАЇНКА”

ppt
Додано
20 липня 2018
Переглядів
2977
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку