Презентація: "Паралімпійський рух на сучасному етапі".

Про матеріал
Презентація для учнів 10 класу на тему: " Паралімпійський рух на сучасному етапі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАРАЛІМПІЙСЬКИЙ РУХ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ

Номер слайду 2

Поява видів спорту в який можуть брати участь інваліди зв'язують з ім'ям англійського нейрохірурга Людвіга Гутмана. Він стверджував: "Важливо не те, що загублено, важливо те, що залишилося". Відповідно до цієї концепції він увів спорт у процес реабілітації військовослужбовців із травмами спинного мозку. Паралімпійські кольори, що дотепер відображають спортивну символіку спорту інвалідів: чевоний, синій і зелений — означають розум, тіло і твердий дух. Паралімпійський рух в Україні почав розвиватись із 1989 p., коли в країні було створено перші фізкультурно-спортивні та оздоровчі клуби інвалідів. Пізніше на їх основі сформувались 4 національні федерації спорту людей із вадами опорно- рухового апарату, зору, слуху тощо. 1992 р. після об'єднання цих федерацій утворився Національний комітет спорту інвалідів України, що представляє Україну у міжнародному паралімпійському русі й виконує функції Національного паралімпійського комітету.

Номер слайду 3

Вперше українські паралімпійці взяли участь у Паралімпіаді в Атланті, США, виборовши 1 золоту, 4 срібні та 2 бронзові медалі. На Паралімпіаді у Пекіні, Китай, українські спортсмени здобули 74 медалі: 24 золоті, 18 срібних та 32 бронзових. На зимових Паралімпійських іграх у Ванкувері українці вибороли 5 золотих, 8 срібних та 6 бронзових медалей, посівши у загальному медальному заліку 4 місце.

Номер слайду 4

Четверо українських спортсменів встановили світові та паралімпійські рекорди. XVI Літні Паралімпійські ігри. У столиці Японії Токіо з 24 серпня до 5 вересня пройшли XVI літні Паралімпійські ігри. У Паралімпійських іграх було розіграно 539 медалей з 22 видів спорту. Тхеквондо і бадмінтон були додані в програму вперше. У Паралімпіаді брали участь 143 українських атлети, які змагалися в 15 видах спорту. Девіз національної паралімпійської збірної команди України "Ваша підтримка – наша перемога!".

Номер слайду 5

Максим Крипак Український плавець Максим Крипак став найтитулованішим атлетом Паралімпіади-2020 у Токіо. 7 нагород, із них — 5 золотих. Це рекордна кількість для цієї Паралімпіади не лише у плаванні, а й загалом серед усіх видів спорту. Встановив рекорди у комплексному плаванні на 200 метрів та вільним стилем на 100 метрів.

Номер слайду 6

21-річний плавець Андрій Трусов встановив світовий рекорд та приніс Україні ще одне “золото” на Паралімпіаді-2020 Український плавець виграв свою шосту медаль на XVI літній Паралімпіаді в Токіо (Японія). Андрій Трусов став володарем золотих медалей на 100-метрівці на спині та 50-метрівці вільним стилем, «срібла» на дистанціях 200 метрів комплексним плаванням і 400 метрів вільним стилем і «бронзи» в естафеті 4х100 метрів вільним стилем. Андрій Трусов

Номер слайду 7

Єлизавета Мерешко – дворазова чемпіонка Токіо-2020.Єлизавета Мерешко завоювала чотири нагороди на змаганнях в Токіо. Вона найшвидше пропливла стометрівку брасом. Раніше наша спортсменка виграла в Токіо-2020 "золото" на 50 метрів вільним стилем і "срібло" на 200 м комплексом, «бронза» на 100 метрів вільним стилем. До того ж вона встановила паралімпійський рекорд.Єлизавета Мерешко

Номер слайду 8

Перше місце в метанні булави! Зоя Овсій встановила рекорд у метанні булави. Історичне золото України на Паралімпіаді. Українці ще ніколи не стояли на найвищому щаблі п'єдесталу в цій легкоатлетичній дисципліні – як серед чоловіків, так і жінок. Зоя Овсій

Номер слайду 9

Україна посіла шосте місце у медальному заліку Паралімпіади. За 12 змагальних днів "синьо-жовті" здобули 98 нагород і посіли шосте місце у медальному заліку., з яких 24 - найвищого ґатунку. Наші спортсмени завоювали 27 бронзових, 47 срібних та 24 золотих медалей. Більше медалей лише у Китаю, Великої Британії, Паралімпійського комітету Росії та США. Це другий результат в історії Паралімпіад для України. Більше медалей "синьо-жовті" взяли тільки в 2016 році в Ріо - 117.

pptx
Додано
27 вересня 2021
Переглядів
8014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку