Презентація: "Патенти природи. Винаходи та відкриття. Учені-природодослідники"

Про матеріал
Презентація до теми : Патенти природи. Винаходи та відкриття. Учені-природодослідники До параграфа 2 За підручником : Пізнаємо природу. Підручник інтегрованого курсу для 5 класу закладів загальної середньої освіти. Автор: Мідак Лілія Ярославівна, Фоменко Наталія Володимирівна, Гайда Василь Ярославович, та інші Видавництво: " Астон "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Патенти природи. Винаходи та відкриття. Учені-природодослідники.

Номер слайду 2

Патенти природибіоніка

Номер слайду 3

Визнаний офіційними експертами винахід може отримати правову охорону від держави і стати об'єктом промислової власності, що засвідчується особливим правоохоронним документом, який має назву патент. Винахід — технічне рішення, що є новим, корисним у господарській діяльності і може бути практично застосоване. Науко́ве відкриття́ — це невідомих раніше наукові факти та явища матеріального світу, які вносять докорінні зміни у рівень наукового пізнання. Відкриття є найвищим науковим рівнем пізнання навколишнього світу. Винаходи та відкриття

Номер слайду 4

Учені-природодослідники Одним з найвидатніших давньогрецьких науковців є Архімед (близько 287 р. до н. е. – 212 р. до н. е.) — математик, фізик, інженер, ви- нахідник та астроном. Архімед створив оборонні метальні машини, здатні кидати важкі камені з великою швидкістю. Ще одним важливим вина- ходом є гвинт Архімеда.

Номер слайду 5

Досягнення людства, особливо за останні півтори сотні років, безумовно вражають. Та багато зі своїх винаходів люди «підглянули» у тваринному або рослинному світі, але навіть на сьогоднішній день деякі можливості живих істот поки що залишилися недосяжними для нас.

Номер слайду 6

1. Які факти про представників живої природи вас най- більше зацікавили? Чому?2. Які винаходи Леонардо да Вінчі вам відомі? Наведіть приклади їхніх аналогів у сучасному світі.3. Які українські вчені-природодослідники вам відомі? Який їхній внесок у розвиток науки?4. Використовуючи інтернет-джерела підготуйте корот- ку інформацію про першу лікарку та науковицю в іс- торії Русі-України — Євпраксію Мстиславівну. Які ще українські вчені-природодослідниці вам відомі?? Дайте відповіді на запитання:

pptx
Додано
13 лютого
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку