Презентація . "Педагогічна рада "Формування позитивної мотивації здорового способу життя підростаючого покоління"

Про матеріал
Педагогічна рада за темою "Формування позитивної мотивації здорового способу життя підростаючого покоління" є актуальною в усі часи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування позитивної мотивації до здорового способу життя в дітей та молоді через спільну діяльність школи , сім`ї, суспільства

Номер слайду 2

Від інноваційного змісту й технологій освіти через педагогічну майстерність вчителя до формування особистості учня та підготовки його до життя в сучасних умовах

Номер слайду 3

Закон України “ Про освіту ”Завдання: виховання свідомого ставлення до свого здоров'я та здоров'я інших громадян як найвищої соціальної цінності,формування гігієнічних навичок і засад здорового способу життя, збереження і зміцнення фізичного та психічного здоров'я учнів;

Номер слайду 4

Здобувачі освіти зобов'язані : відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров'я, здоров'я оточуючих,довкілля ; Педагогічні працівники зобов'язані : сприяти розвитку здібностей здобувачів освіти,формуванню навичок здорового способу життя,дбати про їхнє фізичне і психічне здоров'я ;

Номер слайду 5

Батьки здобувачів освіти зобов'язані: виховувати у дітей повагу до гідності,прав,свобод і законних інтересів людини,законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров'я, здоров'я оточуючих і довкілля ; дбати про фізичне і психічне здоров'я дитини,сприяти розвитку її здібностей,формувати навички здорового способу життя.

Номер слайду 6

Державний стандарт початкової освітигромадянські та соціальні компетентності, пов'язані з ідеями демократії,справедливості,рівності,прав людини, добробуту та здорового способу життя,передбачають повагу до прав інших осіб , уміння діяти в конфліктних ситуаціях,дбайливе ставлення до власного здоров'я і збереження здоров'я інших людей,дотримання здорового способу життя.

Номер слайду 7

Здобувач освіти: дбає про особисте здоров'я і безпеку,реагує на діяльність , яка становить загрозу для життя , здоров'я, добробуту ; визначає альтернативи , прогнозує наслідки,ухвалює рішення з користю для здоров'я , добробуту, власної безпеки та безпеки інших осіб ;

Номер слайду 8

робить аргументований вибір на користь здорового способу життя,аналізує та оцінює наслідки і ризики ; виявляє підприємливість та поводиться етично для поліпшення здоров'я , безпеки та добробуту.

Номер слайду 9

Мотивація – сукупність мотивів. Мотив – це одночасно і стан, і процес, і властивість. Основні функції мотивів: спонукає ; спрямовує і організовує ; надає особистісного сенсу.

Номер слайду 10

Фактори, що впливають на здоров'я людини: 20% - спадкові фактори ;20% - умови оточуючого середовища ;10% - діяльність системи охорони здоров'я ; 50% - спосіб життя, який веде людина.

Номер слайду 11

Умови дотримання здорового способу життя: духовність ; збалансоване харчування ; раціональний добовий режим ; загартування ; нормальний психологічний мікроклімат у сім'ї , колективі ; відсутність шкідливих звичок ; навички гігієни ; оптимальний руховий режим ; природа .

Номер слайду 12

На початок першого класу:60% - функціональні порушення ;21% - відставання біологічного віку ;45% - психологічно і фізично не готові до навчання і освоєння програми. По закінченню другого класу:42% - хронічні захворювання ;50% - порушення розвитку в будові і функціях різних систем органів. Випускники шкіл: 5% - закінчують школу здоровими ;95% - відхилення в загальному стані здоров'я,з них 20% - 2 та більше захворювань.

Номер слайду 13

Здоров'я учня в нормі, якщо: у фізичному плані – справляється з навчальним навантаженням, вміє долати втому ; в соціальному плані – комунікабельний, товариський ; в емоційному плані – урівноважений, здатний дивуватися і захоплюватися ; в інтелектуальному плані – проявляються хороші розумові здібності, спостережливість, уява, самонавчання ; в моральному плані – визнає основні загальнолюдські цінності.

Номер слайду 14

Формування здорової особистостіЗбереження та зміцнення здоров'я. Формування життєвих навичок. Формування позитивної мотивації здорового способу життяоснови здоров'я ;співпраця з просвітницькими організаціями міста система виховної роботи з використанням здоров'язберігаючих технологій ; робота з батьками та громадськістю.створення комфортних умов навчання ;дотримання оптимального санітарно – гігієнічного режиму ;використання здоров'я зберігаючих технологій в освітньому процесі ;проведення моніторингів здоров'я ;впровадження коригуючих програм в освітньому та виховному процесі ;робота з батьками.здоров'язберігаючі технології в освітньому процесі; створення комфортних умов навчання ;участь у спортивних змаганнях, конкурсах ; участь в олімпіадах з основ здоров'я.

Номер слайду 15

Олімпіада 2017 – 2018 н.р. з безпеки життєдіяльностіБенедіктович Вероніка5 кл. – 9 місце вч. Петренко О. М. Тестова Валерія6 кл. – 6 місцевч. Ореховська А. С.

Номер слайду 16

Рівень навченості {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}10-127-94-61-35-А1411--5-Б244--5-В1981-6-А9185-6-Б15142-6-В15142-7-А11163-7-Б8184-7-В10148-8-А12115-8-Б1810--8-В1195-9-А10172-9-Б10118-

Номер слайду 17

ГПДГПД

Номер слайду 18

1 класи

Номер слайду 19

2 класи

Номер слайду 20

Номер слайду 21

3 класи

Номер слайду 22

Номер слайду 23

4 класи

Номер слайду 24

5 - 6 класи

Номер слайду 25

7-9 класи

Номер слайду 26

Бажаємо здоров'я та успіхів

pptx
Додано
13 березня 2019
Переглядів
1819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку