Презентація Перший урок 2016 - 2017 рік на тему: "Щоб у серці жила Батьківщина"

Про матеріал

Поглибити знання учнів про історію, природні ресурси, культурну спадщину України; формувати культуру взаємовідносин між людьми, повагу до традицій і звичаїв українського народу; виховувати почуття патріотизму; сприяти розвитку пізнавального інтересу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щоб у серці жила Батьківщина

Номер слайду 2

На світі багато чудових країн, Мені наймиліша, найкраща країна, Яка піднялася, мов Фенікс, з руїн, Безсмертна моя Україна.

Номер слайду 3

Україна – єдина країна

Номер слайду 4

Україна – це щедра земля під волошковим небом, це задумливі степи, широкі поля, густі ліси та гірські вершини. Це сині озера й річки, калина край вікна і журавель у небі. Це рідний дім, дорога в школу, це рідна мова й пісня колискова, це мама й тато й вся родина. Це все наша Батьківщина, наша земля, наша Україна.

Номер слайду 5

Україна – одна з найбільших держав Європи. За офіційною статистикою на 1 січня 2014 року в Україні проживає 45,5 мільйонів осіб. За цим показником Україна займає 29 місце у світі. Оскільки це велика країна, то живуть у ній люди різних національностей. Поряд з українцями на території України проживають представники понад 100 національностей.

Номер слайду 6

Конкурс «Мовознавство для допитливих» Здійсніть подорож містами України і скажіть, хто вас зустріне: у Києві – (киянин);                                      у Донбасі – (донбасівець); у Кіровограді – (кіровоградець);                              в Одесі – (одесит); у Харкові -(харків’янин);                       у Чернівцях – (чернівчанин); у Львові – (львів’янин);                              у Чернігові – (чернігівець); у Сумах – (сумчанин);                                у Полтаві – (полтавчанин).

Номер слайду 7

Українська мова – це святі скрижалі української нації, тому її слід берегти, пишатися нею, завжди пам’ятаючи про її значення, про її цілющу, відроджуючу силу.

Номер слайду 8

Ми з нею відомі усюди, Усе, що треба, нам є А хто свою мову забуде, Той серце забуде своє. Вона, як зоря пурпурова, Що сяє з небесних висот. І там, де звучить рідна мова, Живе український народ. В. Сосюра

Номер слайду 9

Українська пісня – це частина духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідує за ним від дитинства до старості.

Номер слайду 10

Тарас Григорович Шевченко – український поет, філософ, письменник, графік, художник, політик, громадський діяч, духовний батько сучасного українського народу.

Номер слайду 11

Григорій Сковорода – педагог, поет, просвітитель, філософ, автор трактатів, байок, пісень.

Номер слайду 12

Микола Лисенко, український композитор, автор опер «Тарас Бульба», «Наталка Полтавка», «Енеїда», автор дитячих опер і оперет.

Номер слайду 13

Михайло Грушевський – історик, організатор української науки, професор, автор ілюстрованої історії України.

Номер слайду 14

Борис Патон -всесвітньо відомий вчений у сфері металургії і технології металів, академік, президент Національної АН України, автор технології зварювання тканин.

Номер слайду 15

Ігор Тамм – видатний фізик-теоретик, лауреат Нобелівської премії з фізики

Номер слайду 16

Микола Амосов – видатний український лікар, учений у сфері серцево- судинної хірургії, біокібернетик.

Номер слайду 17

Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України, Г ерой України.

Номер слайду 18

Конкурс «Дерево мудрості». (На гілках виробленого з паперу дерева висять незакінчені прислів’я. Учням пропонуємо закінчити їх). 1. «Без верби і калини.» (немає України). 2, «Людина без рідної землі.» (як соловей без гнізда). 3. «За рідний край.» (життя віддай). 4. «Та земля мила.» (де мати народила). 5. «За народ і волю.» (віддамо життя і долю). 6. «Жити – .» (Вітчизні служити). 7. «Нема на світі другої України.» (немає другого Дніпра).

Номер слайду 19

Україна багатонаціональна, багатомовна, але Україна єдина. Пам’ятаємо, не забуваємо і цінуємо нашу Батьківщину. Збережемо наш патріотизм, віру та силу духу для наступних поколінь.  

ppt
Додано
31 березня 2018
Переглядів
1141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку