Презентація "Першоцвіти тернопілля"

Про матеріал
Формувати уявлення про зміни в природі навесні; ознайомити з ранньоквітучими трав’янистими рослинами, вчити розпізнавати їх; розвивати спостережливість; виховувати бережливе ставлення і любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Безмежно з дитинства кохаю Красу свого рідного краю – Ріки голубінь не прозору, Сосну в надвечір`ї прозорім. І місяць у хмарках сріблистих, І свіжість весняного листя, І синій промінчик волошок В пшеничному морі колосся. У ліс завітаю я знову На тиху сердечну розмову; Як пахне достигла суниця І сонцем пропалена глиця! Я чую зозулі кування, Берізок тремтливих зітхання. Тонкі білокорі сестриці Сплели свої віти в косиці.

Номер слайду 3

Первоцвіти - рослини, які символізують пробудження і відновлення життя ...

Номер слайду 4

Ще навкруги в лісах лежать сніги, Та на горбочку, там, де сонечко пригріло, Розцвів раніше від усіх і глянув навкруги Малесенький підсніжник білий.

Номер слайду 5

Підсніжники (Galanthus) - невеликий рід з близько 20 видів цибулинних трав'янистих рослин родини амарилісові (Amaryllis). Наукова назва рослини утворена з латинізованих грецьких слів «gбla» - молоко та «бnthos» - квітка. Назва «підсніжник» пов'язана з раннім цвітінням рослини - квіти з'являються відразу з-під снігу.

Номер слайду 6

Квітка поникла, за формою нагадує дзвіночок. Пелюстки і чашолистки у квітки розрізнити неможливо. Видно лише шість чисто-білих часток оцвітини: три зовнішні – довгі, еліптичні і три внутрішні, більш короткі, клиновидні, з зеленою плямою у вершині, видні тільки в розкритому бутоні.

Номер слайду 7

Посадивши в своєму квітнику ці прекрасні квіти. Вони зігрівають серце.

Номер слайду 8

Залежно від погоди і умов виростання, масове цвітіння починається з лютого по березень і триває протягом двох – трьох тижнів.

Номер слайду 9

Підсніжники розквітають - наші очі звеселяють

Номер слайду 10

Бджоли в гості прилітають і нектар смачний збирають.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Одна з легенд розповідає що коли Бог вигнав з раю Адама і Єву, йшов сніг і Єва дуже змерзла. На втіху їй кілька сніжинок перетворилися на ніжно-білі квітки підсніжника. Змерзлій Єві вони ніби дали надію, що незабаром буде потепління. З того часу підсніжники вважаються вісниками тепла.

Номер слайду 13

Ось такі чудові квіти,розцвітають в квітнику.

Номер слайду 14

Все на землі, все треба берегти: І птаха, й звіра, дерево й травинку. Не чваньмось тим , що царі природи ми, Бо, врешті, ми – лише її частинка.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!!!

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку