Презентація "Первинна та теплова обробка продуктів"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати при вивченні теми "Види обробки продуктів харчування" при роз'ясненні нового матеріалу для більш ефективного зорового сприйняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краматорська спеціальна школа№18 донецької обласної ради Первинна та теплова обробка Вчитель трудового навчання Чегринець Юліана Валентинівна

Номер слайду 2

Кулінарна страва – це їжа, готова для споживання. Щоб приготувати кулінарну страву, харчові продукти мають пройти кулінарну обробку. Процес кулінарної обробки складається переважно із первинної і теплової обробки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У процесі теплової обробки харчові продукти підлягають впливу високої температури. Змінюється вигляд, колір і запах продуктів, знищуються мікроорганізми. Такі продукти стають смачнішими, ароматнішими, краще засвоюються організмом. Неправильний режим теплової обробки може призвести до утворення в продуктах речовин, які погано засвоюються організмом. Страва може набути неприємного смаку та запаху.

Номер слайду 5

Основні способи теплової обробки: Варіння – це нагрівання харчових продуктів у рідині (воді, бульйоні, молоці) або на парі з доведенням їх до готовності.

Номер слайду 6

Смаження – це вид теплової обробки, при якому продукт нагрівається жиром або розігрітим повітрям. Під час смаження на поверхні продукту утворюється рум’яна ароматна кірочка.

Номер слайду 7

Тушкування – комбінований спосіб теплової обробки, під час якого продукти найчастіше спочатку обсмажують, а потім припускають (варять у невеликій кількості рідини).

Номер слайду 8

Запікання – один з поширених комбінованих способів теплової обробки, у процесі якого продукти, доведені до напівготовності (варені, припущені, смажені) або сирі запікають при температурі 200-300⸰С до утворення рум’яної кірочки. Запікати можна з додаванням соусів, яєць, сметани.

Номер слайду 9

Випікання – теплова обробка виробів із тіста (пирогів, пиріжків, печива тощо).

ppt
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
16 вересня 2021
Переглядів
4327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку