Презентація. Підготовка до ЗНО з історії України. Тема 5. Руські удільні князівства у складі іноземних держав у XIV - XVI ст. Кримське ханство (дати)

Про матеріал
Презентація стане у нагоді при підготовці до ЗНО з історії України. Тут висвітлені дати теми 5 "Руські удільні князівства у складі іноземних держав у XIV - XVI ст. Кримське ханство".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Руські удільні князівства у складі іноземних держав у другій половині XIV ст. – першій половині XVI ст. Кримське ханство(дати)

Номер слайду 2

1362 р. – битва на Синіх Водах. Сторони: литовсько-руське військо на чолі з князем Ольгердом проти монголо-татарського війська. Результат і значення: перемога литовсько-руського війська. Перемога дала змогу литовському князю Ольгерду приєднати до своєї держави землі Київщини, Чернігівщини та Поділля. Битва на Синіх Водах

Номер слайду 3

Кревська унія1385 р. – Кревська унія. Умови: Укладення шлюбу між Ягайлом та Ядвігою;Ягайло приєднує до Польського королівства землі Великого князівства Литовського;Польща і Литва утворювали єдину державу, але Литва формально лишалась незалежною;Ягайло приймав католицизм разом з найближчим його оточенням, а також запроваджував католицизм як державну релігію на литовських землях. Наслідки: Фактично Литва переставала бути незалежною.

Номер слайду 4

Кримське ханство40-ві рр. ХV ст. – утворення Кримського ханства. Перший хан – Хаджі Гірей.1478 р.- Кримське ханство визнає себе васалом Османської імперії. Тодішній кримський хан Менглі Гірей підписав договір з Османською імперією, за якою ханство ставало васалом імперії і мусило надавати військову допомогу Османській імперії. Хаджі Гірей

Номер слайду 5

Перша згадка про українських козаків1489 р. – перша згадка про українських козаків. Вперше про українських козаків згадується у «Польській хроніці» Бєльських. Там само надано чимало відомостей про Д. Вишневецького, про повстання К. Косинського і про тактику ведення бою в козаків.

Номер слайду 6

Битва на Орші1514 р. – битва на Орші. Сторони: Велике князівство Литовське, Руське і Жемантійське (військо очолив князь К. Острозький) – Московська держава. Результат: перемога військ ВКЛ. Значення: Московське військо повністю розбите;Князь К. Острозький став відомим у всій Європі;Небезпека того, що московські війська вторгнуться вглиб ВКЛ зникла.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Алискевич Оксана
    Гарний дизайн презентації і лаконічність матеріалу
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
15 вересня 2020
Переглядів
1772
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку