Презентація: "Підготовка та фарбування металевих поверхонь"

Про матеріал
Презентація: "Підготовка та фарбування металевих поверхонь" може використовуватись на уроках професійно-теоретичного та виробничого навчання будівельних професій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація: “Підготовка та фарбування металевих поверхонь”Викладач, майстер в/н: Хмельова Г. М.

Номер слайду 2

Вступ. Металеві конструкції широко використовуються в самих різних сферах завдяки відмінним властивостям матеріалу: довговічності, стійкості до високих навантажень і невибагливості у догляді. Але все-таки для забезпечення найкращого захисту та запобігання розвитку корозійних процесів поверхню краще захистити.

Номер слайду 3

Основні етапи робіт. Щоб провести роботи якісно, необхідна наявність певного спектру пристроїв: Якщо на поверхні є нашарування корозії, звані окалиною, їх необхідно видалити. Простіше всього це зробити за допомогою металевої щітки або шліфувальної машинки зі спеціальною дротяною чашкою, можна використовувати і дриль, головне – знайти відповідну щітку під неї. Автоматизований метод переважно у випадках, коли належить обробка великих конструкцій або поверхонь.

Номер слайду 4

Для більш тонкого очищення і шліфування поверхні знадобиться наждачний папір. Знову ж, якщо обсяг роботи великий, краще скористатися шліфувальною машинкою з пелюстковим наждачним диском. Ще один відмінний варіант – спеціальна чашка з липучкою, на яку можна кріпити змінні наждачні диски, це дуже зручно, адже можна застосовувати абразив різної грубості залежно від особливостей поверхні.

Номер слайду 5

Якщо потрібно знімати старе покриття, і воно тримається досить міцно, краще використовувати спеціальну змивку для фарби, за допомогою цього розчину робота пройде набагато швидше.Існують різні способи фарбування металу, в залежності від обраного варіанту в якості основного робочого інструменту для фарбування може використовуватися кисть, валик або фарбопульт.

Номер слайду 6

З матеріалів нам знадобиться: Грунтовка по металу, краще всього, якщо в складі будуть антикорозійні компоненти, це підвищить надійність захисного покриття. Фарба, тут може бути кілька варіантів: склади на основі алкіду, порошкові фарби (так зване фарбування під метал, коли в результаті виходить так зване молоткове покриття) або варіант 3 в 1, коли в розчин входять грунтовка, антикорозійна добавка і декоративний склад.

Номер слайду 7

Підготовка поверхніЦей етап дуже важливий, оскільки від нього безпосередньо залежить наскільки добре ляже складу на основу. В рамках даної стадії проводяться наступні роботи: Спочатку щіткою або електроінструментом знімаються всі вогнища корозії, робити це слід ретельно, не пропускаючи жодної ділянки. Після цього поверхня протирається дрантям, і вся основа ще раз перевіряється на наявність іржі.

Номер слайду 8

Якщо потрібна більш ретельна підготовка, то необхідно провести обробку наждачним папером або шліфувальним диском. Цей вид робіт також застосовується і для глянцевих поверхонь, фарба для металу лягає на них набагато краще, якщо вони оброблені наждачним папером.

Номер слайду 9

Як зазначалося вище, при необхідності зняття всього старого покриття поверхня обробляється змивкою для фарби, при цьому може знадобитися кілька нанесень розчину, якщо шар фарби занадто товстий. Ціна складу чимала, але і відмінний ефект. Важливо робити все так, як велить інструкція.

Номер слайду 10

Якщо поверхня очищена, її слід протерти ганчіркою для видалення пилу, і можна приступати до знежирення. Робити це краще всього уайт-спіритом або розчинником, сумісним з фарбою, яка буде наноситися на поверхню. Останній етап – нанесення ґрунту, він не тільки поліпшить адгезію, але і буде служити додатковим бар’єром для корозії.

Номер слайду 11

Нанесення фарби. Можна виділити наступні способи фарбування металу: Пензлем добре обробляти невеликі об’єкти і конструкції складної форми. Фарбування листового металу набагато простіше фарбувати валиком. Для великих об’ємів робіт і для досягнення найкращого результату краще використовувати фарбокопульт.

Номер слайду 12

Фарбування проводиться в 2-3 шари, кожен наступний наноситься після повного висихання попереднього. Не варто наносити фарбу занадто товстим шаром. Пам’ятайте, що два тонких шари набагато міцніші і довговічніші, ніж один товстий.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
529
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку