Презентація "Підготовка учнів 9 класів до ДПА"

Про матеріал
Презентацію складено для учнів та батьків 9-х класів з метою інформування особливостей проведення ДПА у 9 класах. Можна використовувати як для батьків на батьківських зборах, так і для учнів на виховних годинах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДПА – державна підсумкова атестація, яка проходить на загальноукраїнському рівні і є обов'язковою умовою для отримання документів про закінчення середньої школи. Батьківські збори «Підготовка до ДПА у 9 класі»

Номер слайду 2

У 2019 році готуватися до ДПА можна, орієнтуючись на такий регламент: атестація після дев'ятого класу проходить на базі навчального закладу, в якому навчаються школярі ДПА проводитиметься в письмовому вигляді відповідно до вимог, сформульованих Міністерством освіти і науки України. Що стосується наповнення квитків, шкільна комісія розробляє їх самостійно;період екзаменації і конкретні дати для кожного предмета визначає педрада і керівництво школи. Цю інформацію повинні довести до відома учнів до 05.04.2019

Номер слайду 3

на экзаменацію у вигляді обов'язкового ДПА виносяться українська мова та математика; ще один предмет учні повинні здавати за власним виборомоцінка за ДПА впливає на підсумкову оцінку в атестаті школяра – при заповненні документа про середню шкільну освіту вчителя дивляться на річні оцінки та ДПА

Номер слайду 4

Кого звільнять від іспитів після 9 класу? школярі, які навчаються та проходять лікування в інтернаті, санаторії, профілакторії, реабілітаційному центрі або класі з інклюзивним ухилом. До цієї групи відносяться учні з серйозними порушеннями мови, слуху, зору, з проблемами психічного розвитку або порушеннями функцій руху. Підтвердити статус інваліда слід довідкою з висновками медичної комісії; школярки, які перебувають у відпустці соціального типу (тобто допологову відпустку, а потім відпустку по пологах і догляду за малюком). випускники, які беруть участь у змаганнях, змаганнях, зборах, виставках і творчих конкурсах міжнародного рівнядіти, постраждалі від форс-мажорних обставин Наказ від 01.02.13 № 72/78

Номер слайду 5

Українська мована диктант і самоперевірку відводиться 1 годинадля проведення диктанту вибирається текст з 160-170 слівперед початком диктанту вчитель зачитує текст цілком і пояснює його зміст та особливості правопис складних слів, а також лексичні моменти, які можуть бути незнайомі учнямпісля закінчення диктанту текст ще раз зачитують в повному обсязі, щоб учні могли перевірити себе і виправити можливі помилки.

Номер слайду 6

Математика тривалість іспиту становить 2 години і 15 хвилин завдань з алгебри в квитку має бути в 2 рази більше, ніж з геометрії;завдання охоплюють шкільну програму з 5 по 9 клас;квитки складаються з декількох частин. Так, для звичайних шкіл у квитку виділені три частини – 10-12 завдань мають форму простого тесту з однією вірною відповіддю, 4-6 завдань є відкритими тестами, для яких потрібно знайти і вписати правильну відповідь, 3-4 завдання – це завдання з алгебри і геометрії, в яких потрібно покроково розписати весь процес рішення.

Номер слайду 7

Англійська моваквитки складаються з 3-х частин і перевіряють всі види мовних уміньчастина перша — читання. Учням будуть запропоновані публіцистичні тексти. Глибину розуміння прочитаного перевірять за допомогою тестів, підбору логічних відповідностей, відповідей на поставлені питання або запису слів у вірному порядкучастина друга — мовні навички. Учневі потрібно попрацювати з описом побутових ситуацій, а потім відповісти на тести (вставити відповідне за змістом слово, показавши свої лексичні, граматичні та семантичні навички)частина третя — лист. Основна мета цього блоку полягає у перевірці письмових навичок. Дев'ятикласники повинні написати текст, використовуючи підказки (оголошення, листи, повідомлення, рекламні повідомлення, малюнки)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 січня 2019
Переглядів
8173
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку