Презентація " Підліткові компанії"

Про матеріал
Підліткові компанії. Ознаки дружніх, недружніх і небезпечних компаній. Способи протидії агресії та насиллю у підлітковому середовищі,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Підліткові компанії. Ознаки дружніх, недружніх і небезпечних компаній. Способи протидії агресії та насиллю у підлітковому середовищі

Номер слайду 2

Сьогодні ти дізнаєшся про: Дружні, недружні та небезпечні компанії;Дізнаєшся як припинити агресію і насилля.

Номер слайду 3

Що таке компанія?Компанія — це група осіб, які проводять разом час.

Номер слайду 4

Підліткові компаніїЖиття неможливе без спілкування з оточуючими людьми. Людям завжди потрібні підтримка та схвалення близьких і друзів. Підліткам важлива думка компанії однолітків. У взаємному спілкуванні підлітки вчаться розуміти одне одного, відстоювати власні думки й дослуховуватися до думок інших. У спілкуванні з однолітками, у підліткових компаніях обговорюють спільні проблеми, із захопленням розповідають про враження від перегляду кінофільму, говорять про плани на майбутнє. Маючи спільні інтереси й захоплення, ровесники можуть разом проводити дозвілля.

Номер слайду 5

Види підліткових компаній: Дружні;Недружні;Небезпечні.

Номер слайду 6

Ознаки дружніх компаній кожного сприймають таким, яким він є;толерантно й доброзичливо ставляться до думок і поглядів одне одного;поважають і підтримують одне одного;допомагають у навчанні;охоче приймають нових друзів;не мають жорстких правил поведінки всередині групи;не забороняють спілкуватися з іншими людьми поза групою.

Номер слайду 7

Ознаки недружніх компанійможуть ділитися на невеликі групи, які конкурують між собою;не поважають і не підтримують одне одного;не цікавляться справами одне одного;неохоче приймають інших;людина в компанії може почувати себе самотньою.

Номер слайду 8

Ознаки небезпечних компаніймають ватажка й жорсткі правила поведінки; вимагають повної підпорядкованості та відданості;можуть карати неслухняних;ставлення до інших зверхнє, агресивне. Можуть тиснути на оточуючих, глузувати з них, принижувати;забороняють спілкування поза групою;Поширене вживання тютюну, алкоголю, наркотичних речовин, схильність до ризикованої поведінки.

Номер слайду 9

Які види підліткових компаній зображено на фото:

Номер слайду 10

Для підлітків спілкування з однолітками дуже важливе. Взаємні доброзичливі стосунки сприяють розвитку кожного. Для підлітків важливо вміти обирати гідні приклади для наслідування. Щоб зберегти здоров’я, почуватися в безпеці, треба обирати для спілкування дружні компанії. Слід уникати небезпечних та агресивних компаній.

Номер слайду 11

На жаль, молодь не завжди вміє розв’язувати свої проблеми мирним шляхом. Тому в колективі, де панує недружня атмосфера, трапляються агресивні конфлікти — сварки, бійки, знущання зі слабших. Усе це — прояви насилля. Агресія – це поведінка, що порушує психологічні, фізичні межі іншої людини.

Номер слайду 12

Види насилля: Фізичне- це дії, що заподіюють тілесні ушкодження;Психологічне- це дії, що заподіюють моральну шкоду людині.

Номер слайду 13

Причинами агресії можуть бути : Невихованість;Жорстокість;Неадекватна самооцінка;Хизування своїми можливостями;Заздрощі .

Номер слайду 14

Протидія агресіїВідсутність підтримки агресії;Власна думка;Підтримка потерпілого;Повідомлення дорослим.

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
Додав(-ла)
Savchuk Nataliia
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку