Презентація "Підприємства у твоєму населеному пункті"

Про матеріал

Презентація "Підприємства у твоєму населеному пункті" розроблена за параграфом 29 підручника за 6 клас "Основи здоров'я", Рік: 2014

Автор: Бех, Воронцова, Пономаренко, Страшко, Нова програма 6 клас

(До презентації є тест "Підприємства у твоєму населеному пункті")

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підприємства у твоєму населеному пункті

Номер слайду 2

Аварія на промисловому об’єкті – річ надзвичайна і дуже небезпечна. За наслідками аварій промислові об’єкти поділяють на чотири групи.

Номер слайду 3

1 група – Аварії на вибухонебезпечних об’єктах. Здоров’ю та життю людей загрожує не лише вогонь, а й шкідливі та отруйні речовини, що утворюються в процесі горіння.

Номер слайду 4

2 група – Аварії на гідротехнічних спорудах В наслідок таких аварій виникають хвилі, які мають величезну руйнівну силу. Особливо небезпечним є руйнування гребель на водосховищах, де накопичується велика маса води.

Номер слайду 5

3 група – Аварії на хімічних заводах. Такі аварії супроводжуються викидами сильнодіючих отруйних речовин.

Номер слайду 6

4 група – Аварії на радіаційно небезпечних об’єктах. Внаслідок таких аварій у довкілля потрапляють радіоактивні речовини. Чорнобильська аварія – 1986 рік

Номер слайду 7

Якщо ти проживаєш поблизу промислового об’єкта: Не відчиняй вікон для провітрювання, коли вітер дме збоку підприємства. Дотримуйся чистоти: щодня мийся і витирай ноги перед тим, як заходиш у приміщення. Не купайся у водоймах, розташованих поблизу промислових об’єктів.

Номер слайду 8

Що свідчить про аварію на підприємствіВідблиски пожежі;Велика кількість пожежної техніки;Поява у повітрі незвичних запахів;Випадання незвичайного за кольором пилу;Раптове пожовтіння рослин;Загибель дрібних тварин (мух, комарів, мишей, птахів, риби);Люди в населеному пункті почали раптово хворіти на якусь незвичайну хворобу.

Номер слайду 9

Що свідчить про аварію на підприємствіСпособи повідомлення про аварію: Сирена цивільної оборони;Гудок на підприємстві;Повідомлення по радіо, телеканалам, в інтернеті на офіційних сайтах;Через працівників ЖЕКу або дільничного поліцейського.

Номер слайду 10

Підручні засоби самозахисту. Щоб отруйні речовини чи радіоактивний пил не потрапили в організм, треба перекрити їм усі можливі шляхи доступу.

Номер слайду 11

Захист органів дихання. Протигаз. Респіратор. Ватно-марлева пов’язка. Затримавши подих, надягни маску так, щоб вона закривала рот і ніс. Зав’язки слід затягнути так, щоб маска щільно прилягала до обличчя.

Номер слайду 12

Захист шкіри та волосся Якщо ти опинився на забрудненій території: Вийди в безпечне місце;Зніми верхній одяг;Склади його у поліетиленовий пакет. Цей одяг не можна ні одягати, ні прати!На його поверхні могли накопичитися небезпечні речовини, які під час чистки чи прання потраплять на шкіру і в легені.

Номер слайду 13

Одяг для хімзахисту

Номер слайду 14

Саморобний костюм хімічного захисту

Номер слайду 15

Підприємства Краматорська. НКМЗ – Новокраматорський машинобудівний завод

Номер слайду 16

Підприємства Краматорська. СКМЗ – Старокраматорський машинобудівний завод

Номер слайду 17

Підприємства Краматорська. ЕМСС - Енергомашспецсталь

Номер слайду 18

Підприємства Краматорська. Краматорський феросплавний завод

Номер слайду 19

Краматорський завод металевих виробів. Підприємства Краматорська

Номер слайду 20

Підприємства Краматорська. Краматорський завод важкого верстатобудування

Номер слайду 21

Підприємства Краматорська. Фурлендер Віндтехнолоджі

Номер слайду 22

Бережіть себе!

pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
2983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку