Презентація "Соціальне благополуччя"

Про матеріал
Презентація на тему "Соціальне благополуччя" для уроків Основ здоров'я, виховних годин. Гарний додаток до уроку в дистанційному форматі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Людина може обійтися без багатьох речей, але не без іншої людини»Соціальне благополуччя

Номер слайду 2

Навіть на самоті людина подумки щоразу звертається до інших людей. Наприклад, коли приміряєш новий одяг або робиш зачіску, думаєш, що скажуть твої друзі.

Номер слайду 3

Попри все, у стосунках між людьми нерідко виникають проблеми : непорозуміння, суперечки, конфлікти. Щоб запобігти цьому, треба навчитися ладнати з різними людьми.

Номер слайду 4

Вміння ладнати з іншими людьми – чи не найважливіші для тебе. Такі вміння допоможуть зберегти душевний спокій, упевнено поводитися в будь-якому товаристві, легко знайомитися і знаходити нових друзів, досягати успіху.

Номер слайду 5

Правила людських стосунків

Номер слайду 6

Найбільшої кількості правил тобі доводиться дотримуватись у школі. Усе твоє шкільне життя пов’язане з правилами:щодо тривалості уроківщодо тривалості перервшкільної форми правил поводження на уроках

Номер слайду 7

Не всім довподоби дотримуватись цих правил. Але уяви, що ж буде, коли хтось почне розмовляти на уроці, заважаючи іншим слухати вчителя? Звісно, ніхто нічого не зрозуміє. Саме тому одне з найважливіших шкільних правил таке: коли на уроці хочеш щось запитати чи сказати - підніми руку, а говорити можна тільки з дозволу вчителя.

Номер слайду 8

Важливо пам’ятати, що в школі та інших громадських місцях треба завжди дотримуватися правил, навіть якщо вони тобі не по душі. Правила, яких дотримується людина, можна поділити на дві групи. Закони та моральні норми.

Номер слайду 9

Правила. Закони(правила, обов’язкові для виконання. Такі правила затверджені на державному рівні)Неписані закони(норми моралі, яких додержується більшісь людей)Ті, хто дотримується законів – є законослухняними громадянами. Ті, хто порушує закони – є павопорушниками або злочинцями. Ті, хто керується моральними заповідями – вважаються порядними людьми. Порушення цих заповідей називають аморальними вчинками. Такі вчинки осуджують.

Номер слайду 10

Конвенція (закон) про права дитини1989 року ООН прийняв окремий документ під назвою «Конвенція про права дитини». Конвенція – це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватись прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а значить - пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян. ООН (Організація Об'єднаних Націй) - Місія організації - світовий мир. Вона була створена 1945 року. Це найбільша, найбільш міжнародна і найпотужніша міжурядова організація у світі. Закони

Номер слайду 11

Право на життя. Право на щасливе дитинство. Право знати, вчитися. Право на мир у світі. Право на любов і піклування. Право на власну думку. Право на особисте життя. Право на освіту. Право на медичну допомогу. Право на повноцінне харчування. Право на відпочинок. Право на захист від насильства. Основні права дітей, про які йдеться у Конвенції ООН. Закони

Номер слайду 12

У кожного з нас є права і ми повинні добре знати їх, щоб захистити себе, якщо хтось хоче нас образити. Але слід знати не лише свої права, але й обов'язки. Прагнучи відстояти свою свободу, не утискайте свободу інших!Закони

Номер слайду 13

На жаль, не всі діти щасливі. Декого принижують, жорстоко карають, змушують тяжко працювати або жебракувати. Трапляються випадки насильства над дітьми і навіть їх продажу. Такі дії – незаконні! Дитина не винна, що з нею поводяться жорстоко. Вона не повинна цього терпіти і має право шукати захисту в батьків, у школі, в поліції. Закони

Номер слайду 14

Моральні норми. Є такі закони, які не прописані в жодному документі, однак від цього, є не менш важливими для нашого життя. Їх називають нормами моралі або моральними заповідями. Приклади: Говорити правду. Шанувати батька і матір. Не зраджувати друзів. Ставитися до інших так, як ти хочеш, щоб вони ставилися до тебе» тощо

Номер слайду 15

Моральні норми. Моральних заповідей додержувалися ще наші далекі предки. Усі народи світу мають подібні моральні норми. Це означає, що моральні норми справді важливі. Їхня цінність доведена історією людства.

Номер слайду 16

Правила і норми лежать в основі відносин між людьми. Гармонійні стосунки з оточуючими – запорука твого благополуччя та здоров’я!Дякую!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kabo Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
4780
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку