Презентація "Впливи найближчого оточення"

Про матеріал

Презентація "Впливи найближчого оточення" розроблена за параграфом 24 підручника за 7 клас " Основи здоров'я", рік: 2020,

Автор: Бех, Воронцова, Пономаренко, Страшко, Нова програма 7 клас

(До презентації є тест "Впливи найближчого оточення")

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Впливи найближчого оточення

Номер слайду 2

Твоє найближче соціальне оточення: Родина (опікуни);Друзі;Однокласники;Вчителі.

Номер слайду 3

Синергія: один плюс один дорівнює три1+1=3 Синергія (від англ syn – спільна, та energy - енергія) – важливий життєвий принцип, що означає, що ціле є значно більшим, нім сума його складових.

Номер слайду 4

Приклади синергіїПриклади синергії можна знайти в природі, техніці, музиці, спорті тощо…

Номер слайду 5

Синергія у природі:поведінка гусей у зграїV-подібна будова гусячої зграї дає змогу птахам летіти на 70% швидше, ніж тоді, коли вони летять поодинці. Адже найбільший опір вітру відчуває лише птах, що летить попереду. Під час польоту він утворює підіймальний потік для тих, хто летить за ним. Інші гуси в зграї підбадьорюють лідера криками, а коли він стомлюється, на його місце стає інший птах.

Номер слайду 6

Синергія в техніціКонструктори знають, що одна опора розміром 5*10 см витримує вагу до 275 кг. Яку вагу можуть витримати дві опори? Якщо вважаєш, що вдвічі більшу, тобто 550 кг, то помиляєшся. Вони витримують вагу до 825 кг, а якщо їх збити докупи — більш як 2000 кг.

Номер слайду 7

Синергія в музиціПриклад синергії в музиці — оркестр, ансамбль або хор. Їх звучання — це набагато більше, ніж окремі партії у виконанні музичних інструментів чи голосів.

Номер слайду 8

Синергія в спортіПриклад синергії у спорті — футбольна команда. Її рівень — це більше, ніж майстерність воротаря, нападників або захисників. Успіх команди передусім залежить від того, як спортсмени взаємодіють на полі, які комбінації вміють розігрувати.

Номер слайду 9

Наші можливості зростають, ми досягаємо кращих результатів у навчанні, спорті, будь-якій праці. Поліпшується якість стосунків: ми отримуємо більше задоволення від спілкування, ефективніше розв’язуємо конфлікти. Якщо ми керуємося принципом синергії у стосунках

Номер слайду 10

цінувати і використовувати відмінності, що існують між людьми;спілкуватися, взаємодіяти і будувати стосунки на основі партнерства — використовувати сильні якості і компенсувати недоліки одне одного. Принцип синергії

Номер слайду 11

Ризики найближчого оточенняіноді доводиться спілкуватися з тими, хто не зважає на жодні принципи і будь-чиї інтереси. Такі люди здатні заподіяти шкоду, зокрема своїм рідним і друзям. Тому кожному треба розвивати життєві навички протидії негативному соціальному тиску.

Номер слайду 12

Родина. У родині формуються цінності, ставлення, звички, спосіб проведення дозвілля.

Номер слайду 13

Щоправда, і погані звички (алкоголізм, насилля) також нерідко формуються в родині. Статистика засвідчує, що діти з неблагополучних родин часто повторюють долю своїх батьків. Родина

Номер слайду 14

Однак родинні традиції — не вирок. Якщо дитина хоче, вона може розірвати ланцюг поганих звичок і започаткувати для себе і своєї майбутньої родини зовсім інші традиції. Родина

Номер слайду 15

ДрузіОсобливого значення у твоєму віці набуває дружба. Коли ділишся з другом своїми думками, починаєш краще розуміти самого себе. Те, що друг поважає тебе, підвищує твою самооцінку.

Номер слайду 16

{1 F308 B36-8 DA1-4 EE0-B0 CB-236 E3008697 B}Позитивний вплив друзів може спонукати: Негативний вплив друзів може змусити:• записатися до спортивної секції;• взяти участь у змаганнях;• берегти здоров’я;• досягти поставленої мети.• почати курити;• вживати алкоголь;• прогулювати уроки;• брехати;• щось украсти, когось побити. Друзі

Номер слайду 17

Ознаки небезпечних компаніймають ватажка і жорсткі правила;вимагають цілковитої відданості;забороняють контакти поза групою;за непокору можуть вчинити жорстоку розправу;з «чужими» поводяться агресивно і зверхньо;вступають у міжгрупові конфлікти «стінка на стінку»;поширене вживання тютюну, алкоголю, наркотиків.

Номер слайду 18

Ознаки дружніх компанійприймають тебе таким, яким ти є;не мають жорстких правил;не забороняють спілкуватися поза групою;з радістю приймають до свого кола нових друзів;їх члени поважають і підтримують одне одного.

Номер слайду 19

Бережіть себе!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Кирницкая Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Подолинна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4.  Yana
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Раєва Алла Фахраддинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Гармаш Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
9713
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку