Презентація "Піротехніка - не дитяча забава".

Про матеріал
Піротехніка – це яскраве видовище, яке прикрашає наші свята, але вона може бути небезпечною. Різні випадки, які трапляються при використанні цих предметів, є результатом необережного поводження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година на тему: “Піротехніка – не дитяча забава” Піротехніка – це яскраве видовище, яке прикрашає наші свята, але вона може бути небезпечною. Різні випадки, які трапляються при використанні цих предметів, є результа- том необережного поводження.

Номер слайду 2

Що таке піротехніка? Піротехніка (від грец. піро – вогонь і техніка – мистецтво, майстерність) – галузь техніки, пов`язана з виготовленням освітлювальних, сигнальних, трасуючих, запалювальних, димових та інших спеціальних сумішей, а також ракет, снарядів, що їх наповнюють цими сумішами.

Номер слайду 3

Піротехнічні суміші і засоби використовують у військовій справі, народному господарстві, а також для виготовлення розважальних вогнів. Основою більшості піротехнічних сумішей є пальне (магній, алюміній та інші сплави, а також вуглець, сірка, бензин тощо) і окислювач (нітрати, хлорати, окиси заліза, марганцю тощо).

Номер слайду 4

До піротехнічних сумішей додають також спеціальні речовини для забарвлення полум`я, підсилення світіння, прискорення або сповільнення процесу горіння. Виробництво піротехнічних сумішей складається в основному з підготовки компонентів (їх подрібнення і сушіння), виготовлення порошкоподібної суміші та її ущільнення.

Номер слайду 5

Петарда (франц.petard) – це: 1. Старовинний розривний снаряд (жерстянка), наповнений порохом; застосувався для висаджування в повітря мостів та ін. 2. Сигнальний розривний снаряд для зупинення залізничного поїзда в разі небезпеки. 3. У піротехніці – паперовий снаряд, наповнений порохом, який дає часті вибухи.

Номер слайду 6

Феєрверк (нім. Feverwerk, від Fever – вогонь і Werk – робота). 1. Кольорові декоративні вогні, що їх одержують, спалюючи у порохові піротехнічні вироби (напр., феєркові ракети) під час свят, карнавалів тощо. 2. У переносному значенні – зовнішній блиск, безперервний чарівний потік чого-небудь.

Номер слайду 7

Із феєрверкових фігур: а) шлаги на певній висоті дають вистріл; б) фонтани викидають стовп іскор у вигляді дощу; в) китайське колесо вертиться на стержні; г) ракети плавно піднімаються, утворюючи стрічку іскор, викидають сніп кольорових шариків або відтворюють вистріл.

Номер слайду 8

Як слід поводитися з піротехнічними засобами? Не порушувати елементарних вимог безпеки використання їх не за призначенням. Обережно поводитися з ними. Серйозно й чітко дотримуватися інструкцій, якими мають бути забезпечені піротехнічні вироби. Дотримуватися правил пожежної безпеки під час користування піротехнічними засобами.

Номер слайду 9

Щоб користуватися феєрверком, треба уважно прочитати інструкцію з експлуатаціі. Запускати салюти тільки на відкритому повітрі. Встановити батарею на рівну поверхню, бажано присипати її з боків землею або цупким снігом. Підпалювати салют на відстані витягнутої руки. Не дозволяти запускати салюти дітям.

Номер слайду 10

Ніколи не затримуйте палаючу петарду в руках. Не кидайте петарду в людей. Не кладіть її в банку, відро, пляшку. Не наближайтеся до палаючої петарди ближче, ніж на 5-10 м. Петарди слід носити тільки в упаковці. Використовувати їх можна тільки на відкритому повітрі. Не давати петарди дітям.

Номер слайду 11

Ефект петард виявляється просто в сильному звуковому хлопку. У продажі представ- лені 2 види петард: фітільні та з головкою тертя. - При загоранні піро-технічної суміші петарда розривається з оглушливим хлопком.

Номер слайду 12

ppt
Додано
9 серпня 2019
Переглядів
3564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку