Презентація "Пісні зимових свят"

Про матеріал
. Ознайомити з особливостями жанру ораторії, історією його розвитку, запам'ятати характерні риси жанру ораторії на прикладі ораторії Й. Баха, розглянути різницю між камерно-вокальними та хоровими жанрами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пісні зимових свят. Ораторія «Хай зима усіх дивує, Музикою зачарує, А Різдвяне гарне свято Піснею дзвенить завзято». Микола Яскулко Підготувала вчитель музичного мистецтва Красилівського ЗЗСО ПАЩУК СВІТЛАНА ВОЛОДИМИРІВНА

Номер слайду 2

На Різдво, на рік Новий На веселі святки Сивої старовини Скарб несемо золотий, давнії …

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Леонтович Микола Дмитрович народився 13 грудня 1877 року в селі Селевинцях у селі Монастирьок на Вінничині, в родині священника Дмитра Феофановича Леонтовича. Отець Дмитрій – священик, був людиною освіченою, інтелегентною, добре грав на віолончелі, скрипці, фізгармонії, гітарі. Мати Марія Йосипівна мала хороший голос, знала багато народних пісень та романсів. Микола багато вчився. Після закінчення Кам’янець- Подільської семінарії вирішує бути світським учителем.

Номер слайду 5

Леонтович багато працює- з хоровим колективом, робить багато перекладів для однорідного складу власних творів. Життя у Тульчині було періодом композиторської зрілості і великих звершень композитора. В 1910 році ставить фрагменти опери Лисенка “Коза-Дереза”, створює унікальні хорові шедеври “Пряля”, “Женчичок- бренчичок”, “Козака несуть”. У 1914 році в його доробку з’являється геніальний “Щедрик”.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

20 лютого 1888,  Тернопіль —  9 червня 1963,Львів)  композитор, піаніст, музичний критик, педагог, диригент, організатор музичного життя. Барвінський Василь Олександрович

Номер слайду 9

У 30-ті роки Барвінський склав збірку 38 українських народних пісень для фортепіано. Тоді ж склав і фортепіанну збірку Колядок та щедрівок. А також популярна збірка з 20 дитячих п*єс, на теми українських пісень написав низку п'єс для скрипки і фортепіано («Пісня», «Гумореска», «Пісня і танок», «Елегія»), а також «Струнний квартет для молоді».

Номер слайду 10

Колядка «Що то за предиво»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Й. С. Бах «Різдвяна ораторія»

Номер слайду 13

МУЗИЧНА СКАРБНИЧКА Ораторія- (італ. oratorio, від лат. ого — говорю, благаю) — великий концертний твір на певний сюжет для солістів, хору і симфонічного оркестру.

Номер слайду 14

Слова Морозенко, музика Петрова

Номер слайду 15

«Добрий вечір тобі, пане господарю»

Номер слайду 16

ppt
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
552
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку